Humus tarifi hem pratik hem lezzetli. Kolay meze tarifleri arasında yer alan humusun yapılması sadece 15 dakika. Humus yaparken malzemeleriniz hazırsa işiniz kolay demektir.
Tahin ve nohuttan yapılan humusun görüntüsü de lezzeti kadar iştah kabartır. Yemek menülerinde olmazsa olmaz bir mezedir. İşte 15 dakikalık humus tarifi ve malzemeleri...
HUMUS TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı nohut
5 yemek kaşığı tahin
4 diş sarımsak
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
4 dal maydanoz
HUMUS TARİFİ NASIL YAPILIR?
1. Humus tarifi için önce ayıklanmış nohutları üzerini geçecek kadar suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklayın.
2. Ezilmiş sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, su, zeytinyağı, kimyon ve tuzu mutfak robotu ya da blender yardımıyla krema kıvamını alana kadar karıştırın. Humus karışımını servis tabağına yayın, orta kısmında hafif bir çukur açın.
3. Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp tatlı toz kırmızı biberi yakın. Kızgın yağı humusun üzerine gezdirip maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.