• $ 6,9044
  • € 8,1922
  • 447.321
  • 1087.16
Haber Hattı
Haber hattı
0530 708 54 54
Bip""/
Haber hattı
0530 708 54 54
Reklamı Kapat
14 Temmuz 2020 Salı 08:54 | Son Güncelleme:

10 adımda kolay kıymalı pide tarifi! Kıymalı pidenin yapılışı ve malzemeleri

Kıymalı pide tarifi araştırılıyor. Akşam yemeği hazır olmayanlar kıymalı pidenin yapılışını merak ediyor. Hem etli ekmeğe uyan hem de kıymalı pide yapacağınız bir tarif hazırladık. Kendi ailenize veya misafirlerinize yapabileceğiniz 10 adımda kıymalı pide tarifi haberimizde.

Kıymalı pide hemen hemen herkes tarafından tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor. Özellikle kıyma ve etin buluşmasından oluşan hamur işlerini sevenler kıymalı pide tarifi deniyor. Peki, kıymalı pide nasıl yapılır? Kıymalı pidenin püf noktası ise seçtiğiniz kıyma ve pişirilmesidir. İşte 10 adımda kolay kıymalı pide tarifi ve malzemeleri...

HAMUR İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı su

5 su bardağı un

1 paket yaş maya 

2/3 su bardağı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı toz şeker

1 adet yumurta

1 adet yumurtanın beyazı

2 yemek kaşığı yoğurt

Tuz

İÇ HARCI İÇİN

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

250 gr kıyma

1 avuç ceviz

1 çay kaşığı mahlep

1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN

1 adet yumurtanın sarısı

3 adet biberiye

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı deniz tuzu

1 su bardağı kaşar peyniri

KIYMALI PİDENİN YAPILIŞI

1. Öncelikle su ve yaş mayayı bir karıştırma kabına alın ve hafif karıştırarak eritin.

2. Ardından içerisine ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta, yumurta beyazı ve yoğurdu ekleyerek karıştırın.

3. Karıştırma kabındaki unun ortasını açın ve hazırladığınız sıvı harcı ekleyin. Un ve tuzu ekleyerek hamur kıvamına getirin ve yoğurun.

4. Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabına alın, üzerini hiç hava almayacak şekilde streçleyin ve 1 saat mayalandırın.

5. Bir tavaya zeytinyağını ekleyip, ısıtın. Soğanları ekleyin ve hafif kavurun.

6. Soğanlar kavrulunca içerisine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve mahleple baharatlandırın. Kıymalar kavrulunca içerisine ince doğradığınız cevizleri ekleyin ve kavurun.

8. Kaşar peynirinizi tavla zarından biraz büyük olacak şekilde doğrayın. Hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün. Ardından hamurlarınızı uzun diklemesine açın.

9.İçerisine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Üzerine dilimlediğiniz kaşar peynirini yayın. Hamurun kenarlarını iyice kapatın ve birbirlerine iyice bastırın. Ardından hamurunuzun kapattığınız kısmını alta alıp, fırın tepsinize alın. Bir makas yardımıyla üzerinde çentikler açın.

10. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve aralarına küp doğranmış kaşar peyniri ilave edin. Üzerlerine ince kıyılmış biberiye, pul biber ve deniz tuzu serpiştirin ve 10 – 15 dakika tepsi mayalamasına bırakın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Malatya Pütürge'de deprem!

Malatya Pütürge'de deprem!

4 Ağustos altın fiyatları ne kadar?

4 Ağustos altın fiyatları ne kadar?

3 Ağustos 2020 reyting sonuçları açıklandı!

3 Ağustos 2020 reyting sonuçları açıklandı!

Van kahvaltısına coğrafi işaret tescili

Van kahvaltısına coğrafi işaret tescili