• $32,3712
  • 34,996
  • 2325.55
  • 9094.25
26 Şubat 2016 Cuma 04:03 | Son Güncelleme:

Zerafetine düşkün kadınların tercihi!

Zerafetine düşkün kadınların tercihi!

Son günlerin fenomen markası Paltoi... Bir çok stil sahibi kadın onların palto ve parkalarını tercih ediyor. Çağla Şıkel, Meryem Uzerli, Bahar Kongel, Ceylan Atınç, Burcu Esmersoy daha niceleri ürünlerini taşıyor. Dizilerde de, sosyal medyada da her yerde varlar.

Elif DEMİRTAŞ BİLİR
elif.bilir@aksam.com.tr


Peki bu kadar güzel bir marka yaratan kişinin kadın, üstelik 25 yaşında olduğunu söylesek!
Sadece Paltoi ile de uğraşmıyor. Aile şirketinde bir çok yerli yabancı firmanın palto üreticisi Gülüm Kıvırcık...
Gülüm Kıvırcık ile hem markasını, hem palto modasını konuştuk. Size de keyifli bir röportaj okumak kaldı.

Sizi tanıyabilir miyiz?
Gülüm Kıvırcık; 25 yaşındayım. 3,5 senedir Tekstil/Moda işi içerisindeyim. Ama tabiri caiz ise doğduğum gunden beri, babam tekstilci olduğu için kumaş toplarının üzerinde yaşadım desem yanlış olmaz. 
İtalyan Lisesinden mezun olduktan sonra Milano'da Bocconi Üniversitesinde Ekonomi Finans eğitimine başladıktan bir sene sonra yanlış yerde olduğumu anlayıp Istituto Marangoni'de Marka Yönetimi ve Marketing bölümüne geçiş yaptım ve oradan mezun oldum. 
Moda ve tekstil dünyasında kendimi nerede görmek istediğimi anlamak için okul zamanından başlayarak  Milano ve New York'ta Vivienne Westwood, Corneliani, Zegna, Vera Wang, Rick Owens gibi dünyaca ünlü markaların farklı bölümlerinde stajlar yaptım.
En sonunda kendi markamı yaratmak istediğim için daha fazla geç kalmadan, işi en iyi öğrenebileceğim yer olan babamın yanına dönerek şirketimizde çalısmaya başladım.

Bize Paltoi hakkında bilgi verir misiniz?
Paltoi kalite ve tasarımın birleştiği ulaşıbilir lüks kavramının hayata geçtiği bir marka. Dışarıda gördüğünüz uçuk fiyatlara satılan paltoları aynı kalitedeki materyalleri kullanarak üretip, üretici olmanın getirdiği avantajı kullanarak daha ulaşılabilir fiyatlarla müşteriyle buluşturuyoruz. Her kadın şık ve kaliteli palto giysin istiyoruz.

Paltoi nasıl bir sezon geçirdi? Öne çıkan modeller nelerdi?
Çok güzel bir sezon geçirdik. Kendimizi iyi ifade ettiğimiz bir tanışma sezonu oldu. 
Müşteriyle birebir iletişimde olmak bize de cok farklı bir perspektif edindirdi. 
Renkli parkalarımız ve klasik kürklü modellerimiz en çok aranan modeller arasındaki yerini aldı.

Bu sezon oversize kabanları sıkça gördük. Önümüzde ki sezonlarda da görmeye devam edeyecek miyiz?
Geçen seneden başlayan bir furya aslında parkalar; bu sene de en çılgın sezonunu yaşadı. Önümüzdeki sezonda da parkaları göreceğiz fakat bu sezonda gördüğümüz kadar değil. Parkaların yerlerini 'bomber' ceketler alıcak. Oversize kabanları seneye de görmeye devam edeceğiz ama koleksiyonlara yavaş yavaş slim-fit modeller de serpilmeye başladı. Bu sezon oversize'larin yaninda boyfriend paltolar ve bomberları da fazlasıyla göreceğiz. 

Önümüzde ki sezonun trend renkleri nelerdir?
Hardal sarılar, ördek başı yesiller, bordolar ve lilalar önümüzdeki sezon öne çıkacak renklerden. 

Kaliteli ve klasik bir palto seçimini nasıl yaparız?
Bir paltoda en çok dikkat edilmesi gereken şey kalıptır. Bu nedenle iyi kalıplı bir palto, kumaşı ne olursa olsun sizi iyi gösterir. Ama kaliteli bir kumaş ve iyi bir kalıp ile işçiliğin birleştiği bir palto ise tek başına sizi en şık kadın yapmaya yeter.

Paltoi markasının bu kadar trend bir marka haline gelmesini neye bağlıyorsunuz?
Paltoi markası gerçekten kendi kendine oluşan bir marka oldu. Öncelikle etrafımın daha sonra da piyasadaki açığın yarattığı talep ile gelişti. 
Asıl firmamız üretici bir firma. Neden kendi markamız olmasın? sorusunun cevabı Paltoi oldu. Babamın tecrübesini ve iş bilgisini emerek ve üzerine kendi vizyonumu katarak kurduğumuz bir bebek oldu bize. 
Ürünün kalitesine güvendikten sonra en iyi olduğum yer, yani markalaşma üzerinde sihirli dokunuşlar yaparak şık bir marka oluşturduğumuza inanıyorum. 

Sizi ünlü isimler de sıkça tercih ediyor. Kimler giyiniyor palto ve parkalarınızı?
Ünlü simalardan bizi tercih edenler; sevgili Çağla Şıkel, Burcu Esmersoy, Bahar Kongel, Meriç Küçük benim de gerçekten çok beğendiğim ve ürünlerimizi üzerinde görmekten zevk aldığım isimlerden bazıları. 

Çok genç bir girişimcisiniz ve çok da başarılı oldunuz. Genç girişimcilere tavsiyeleriniz neler?
Hâlâ çok başarılı olmuş sayılmam aslında. Kendim için koyduğum hedeflerin daha küçük bir kısmını gerçekleştirmiş bulunmaktayım. O nedenle daha gidilecek çok yolum var. Ama yaşadıklarımdan edindiğim tecrübelerimi soracak olursanız şunları söyleyebilirim ki; korkmasınlar, ya şu an ya da hiçbir zaman, kaybedecek hiçbir şey yok. Sadece çok ama cok adanmışlık, çok çalışmak ve yine çok calışmak var. 

Türkiye'de tekstil sektörü ne gibi zorluklar yaşıyor?
Şu dönemde gerek dünyanın gerekse ülkemizin durumuyla doğru orantılı olarak her sektörde yaşanan bir kriz var. Ekonomiden dolayı kaynaklanan kur farkları, toplumun maddi gücü tabiki her sektörde olduğu gibi bizde de zorluklara neden oluyor. 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı