• $32,4032
  • 35,0997
  • 2326.02
  • 9141.37
27 Haziran 2021 Pazar 07:00 | Son Güncelleme:

Nebahat Çehre'nin gençlik sırrı: 15 dakikalık güzellik uykusu

Nebahat Çehre'nin gençlik sırrı: 15 dakikalık güzellik uykusu
- RÖPORTAJ: YASEMİN İLAN

77 yaşındaki Nebahat Çehre herkesin merak ettiği gençlik sırrını açıkladı: Gün içinde 15 dakika güzellik uykusuna yatıyorum, o şekerleme bana sağlıklı ve dinç bir görünüm kazandırıyor. Spor, beslenme ve yaşantınıza dikkat ettiğinizde hayat sizi ödüllendiriyor.

Aşk-Memnu dizisinde hayat verdiği Firdevs karakteriyle kariyerinde zirve yapan Nebahat Çehre, 'Yaban Gülüm' adlı film ile beyazperdeyle tanışmıştı. Yıllardır izleyici karşısında olan ve her geçen yıl daha da güzelleşen Nebahat Çehre'ye en çok sorulan soru 'gençlik ve güzellik sırrı' oldu. 77 yaşındaki usta oyuncu merak edilen sırrını Akşam Gazetesi'nden Yasemin İlan'a açıkladı. Sağlıklı beslenme, hareketli ve düzenli bir yaşamın hayat mottosu olduğunu söyleyen Çehre 'Şu anki sağlıklı ve dinç görüntümü güzellik uykuma borçluyum desem abartmış olmam' dedi. Gençlik sırrını şu sözlerle dile getirdi: "Günde 7 saat deliksiz uyku benim için yeterli oluyor. Ama tabi ki gün içinde de güzellik uykusu için bir 15 dakika kadar şekerleme yapıyorum. Kendi vücudunuzu ve bedeninizi tanırsanız çok mutlu ve rahat bir hayat sürebilirsiniz. Spor, beslenme ve yaşantınıza dikkat ettiğinizde hayat sizi ödüllendiriyor. Bol bol su içip, bol bol egzersiz yapıyorum. Meyvemi asla ihmal etmiyorum. Kilo aldığımda farkındalığımı yükseltip, kiloyu hiç zaman kaybetmeden vermeye çalışıyorum."

YAŞIMIN ÜST MODELİ OLMAYA ÇALIŞIYORUM

'Ben çok güzelim' gibi bir iddiasının hiçbir zaman olmadığını söyleyen Nebahat Çehre, "Sadece 'yaşımın üst modeli' olmaya çalışıyorum. En iyi nasıl olurumdan ziyade nasıl daha sağlıklı olurum diye uğraş veriyorum. Örnek bir kadın, kadınlara güç veren bir model olmaya çalışıyorum" diye ekledi.

BENDEKİ AŞK KAVRAMI ŞEKİL DEĞİŞTİRDİ

"Aşka gönül kapılarınız kapalı mı?" sorusuna karşılık ünlü oyuncu "Aşk sadece ikili ilişkilerde yaşanmak zorunda değil. Ben yalnız değilim, ailem, sevdiğim dostlarım ve sevenlerim var. Aşkı tek kişi ile sınırlandırmayalım. Bendeki aşk kavramı şekil değiştirdi" şeklinde konuştu.

DİZİLERDE 'ZENGİN KIZ FAKİR OĞLAN'DAN ÖTEYE GEÇEMEDİK

Şimdiye kadar rol aldığı bütün projelerin başarılı yapımlar olduğunu, her birinin kendisine kariyerinde basamak atlattığını dile getiren Nebahat Çehre 'Televizyonu açıp bir diziyi izlediğinizde, şu dönemde bir izleyici gözüyle sizi neler rahatsız ediyor?' şeklindeki soru üzerine senaryolardan yana sıkıntı olduğunu dile getirdi. Çehre 'Senaryoların birbirine benzemesinden rahatsızım. Zengin kız fakir oğlandan öteye geçemiyoruz. Halkın içinde olan, halkın kendisi olan hikayelerin daha fazla yazılması gerektiğini düşünüyorum' dedi.

ÇOK CEFA ÇEKTİM

"İnsanlara ulaşmanın zor olduğu bir dönemde şöhret olmayı başardınız, şimdi bir video çekip bir günde ünlü olmayı başaranlar var, ne düşünüyorsunuz?" sorusuna karşılık ünlü oyuncu "Bizim zamanımızda teknoloji bu kadar gelişmemişti. Biz otobüsle setlere gider, kıyafetlerimizi komşu evlerde değiştirirdik, uzun yıllar cefa çektik ama iyi ki çekmişiz. Hiç bir zaman bu durumdan şikayet etmedim. Önemli olan şöhret olmak değil, şöhret kalmak" şeklinde konuştu.

HAYATIMIZDAN İKİ YIL ÇALINDI

Pandemi döneminde yaşadığı sıkıntılardan da bahseden Nebahat Çehre "Herkes gibi benim de zorlandığım bir dönem oldu. Sevdiğimiz insanlara sarılamamak, görememek, onlarla vakit geçiremiyor olmak çok zordu. Pandemi hayatımızdan 2 yıl çaldı, dost sohbetleri, aile sıcaklıkları, sarılmalar öpüşmeler hep ertelendi ama her şeye rağmen birbirimize kavuşacağımız günler çok yakın" diye konuştu.

İşte Nebahat Çehre ile gerçekleştirdiğimiz röportajın diğer ayrıntıları:

Nebahat Çehre olmak zor mu? İsminizin, şöhretinizin getirdiği ağırlıklar belki yorgunluklar var mı?

Nebahat Çehre olmak zor değil, kendi halinde mütevazi yaşan biriyim ben. Şöhretin elbette ağırlığı, yükü var ama bu yük sizin nasıl taşıdığınıza veya yönlendirdiğinizle alakalı, 'ben süper starım', 'ben şöhretim' gibi kuruntularım yok, bugüne kadar da olmadı. Ben şöhreti sevgiye, saygıya çevirenlerdenim. O baskıyı hissetmiyorum aksine o şöhretin olumsuz taraflarından çok olumlu taraflarıyla ilgileniyorum.

Güzelliğinizin yanı sıra asil duruşunuzla her zaman beğeni topluyorsunuz, kıskananlar vardır, bunu hissettiğiniz ya da yaşadığınız kötü deneyimler oluyor mu? Kıskanılmak sizi rahatsız ediyor mu? Nazara inanır mısınız?

Güzellik göreceli bir kavram 'ben çok güzelim' gibi bir kaygım yok, kıskanıldığımı düşünmüyorum, bütün kadınlar güzeldir, sadece kendilerini tanımadıklarını düşünüyorum. Nazara çok inanan biri değilim benim aksime menajerim Selçuk Kaya benden daha fazla inanıyor, ne zaman azıcık hastalansam hemen 'Nazara geldik' diye hayıflanır.

Ünlüler dünyasındaki dostluklar neden kalıcı olamıyor?

Dostluklar da, güzellik gibi göreceli kavramlardır. Arkadaşlık kısa tanışıklıkların bütünüdür, dostluk emek, çaba ve zaman ister... Sanat dünyasından çok sevdiğim dostlarım var hayatımda. Her gün konuşmasak da kalbimizin beraber attığı isimler hayatımda mevcut.

Şöhretin bedeli oldu mu? 'Şunu gönlümce yapamadım' dediğiniz bir şey var mı?

Şöhretin elbette bedeli var, daha önce de belirttiğim gibi ben şöhret algısını güzel yönlendirmeye çalışıyorum. Olumsuz algıları üzerimden atmaya şöhretin güzel taraflarını görmeye çalışıyorum. Örnek bir kadın, kadınlara güç veren bir model olmaya çalışıyorum. Tüm hayatımı istediğim gibi güzel ve gönlümce yaşadım.

Z kuşağı oyuncularında gördüğünüz eksikler neler? Sosyal medyada popüler olmanın ünlü ve başarılı olmak için yeterli bir kriter olduğu algısı var? Bu konu hakkında ne dersiniz?

Z kuşağında takdir ettiğim oyuncular var ama hepsi için iyiler demem yanlış olur. İnanıyorum ki eğitimlerine devam ettikçe, daha fazla tecrübe sahibi oldukça kendilerini iyi ifade edecekler. Sosyal medyada popüler olmak Z kuşağı için büyük avantaj ama unutmayalım ki oyunculuk bir meslek, dönemsel veya mevsimlik bir iş değil. Kısa vadede şöhret büyük avantaj ama önemli olan kalıcılığın olmasıdır.

Herkesin hayatında 'dönüm noktam' dediği olaylar vardır. Sizin dönüm noktanız neydi?

Seçtiğim kaliteli projeler benim dönüm noktam oldular.

Yıllardır televizyon dünyasında çok iyi işler yapmış bir isim olarak maddi birikim yapabildiniz mi? Nasıl değerlendirdiniz kazancınızı?

Ben her zaman ayağımı yorganına göre uzatan ihtiyatlı yaşayan insanlardan oldum. Mütevazi bir hayat yaşıyorum. 'Çok param olsun' diye özel kaygılarım asla olmadı olmaz da.

Reklam filminiz de çok ses getirdi, projeyi kabul etme nedeniniz ne oldu?

Son dönemde oldukça fazla reklam teklifi alıyorum ama kendimi ait hissetmediğim hiçbir projede yer almayı tercih etmiyorum. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde hepimiz ister istemez oldukça stresli günler geçirdik. Ve sağlıklı bir uykunun değerini de bence daha iyi anladık. Sabahları huzurlu bir şekilde uyanabilmek çok önemli. Firma ile bu noktada yollarımız kesişti ve açıkçası sağlıklı yatak üretimi konusunda faaliyet gösteren bu markanın projesinde yer almaktan mutluluk duydum.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi