• $8,8742
  • €10,3677
  • 495.739
  • 1384.43
31 Ağustos 2021 Salı 09:56 | Son Güncelleme:

Kibariye'nin eşi kimdir, kaç çocuğu var? Kibariye kimdir, kaç yaşında, asıl adı ne?

Kibariye'nin eşi kimdir, kaç çocuğu var" Kibariye kimdir, kaç yaşında, asıl adı ne"

Kibariye gündemde merakla araştırılan isimler arasında yerini aldı. Kibariye, Tv8 ekranında yayınlanan Uzman Psikolog Gökhan Çınar'ın sunuculuğunu yaptığı "Paylaş Benimle" programına konuk olarak katılıyor. İzleyiciler "Kibariye kimdir, kaç yaşında, asıl adı ne? Kibariye'nin eşi kimdir, kaç çocuğu var?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte şarkıcı Kibariye hakkında merak edilenler...

Uzman Psikolog Gökhan Çınar'ın sunuculuğunu yaptığı "Paylaş Benimle" programı, yeni haftada da gündemde yer alacak hayat hikayelerini konu ediyor. Tv8 ekranında yayınlanan programın bu haftaki konuğu Kibariye oldu. İzleyiciler Kibariye ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, Kibariye kimdir, kaç yaşında, tam adı ne? Kibariye'nin eşi kimdir, kaç çocuğu var?

KİBARİYE KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASIL ADI NE?

Bahriye Tokmak ya da bilinen adıyla Kibariye (d. 10 Ağustos 1960, Manisa), Türk Arabesk-pop müzik şarkıcısı.

Asıl adı Bahriye Tokmak olan Kibariye, 10 Ağustos 1960 yılında Çingene kökenli Doğan ve Makbule Tokmak çiftinin ilk çocuğu olarak Manisa'nın Akhisar ilçesi Kapaklı köyünde doğdu. Kibariye doğduğunda annesi ile babası henüz evlenmemiş ve bu nedenle nüfus kayıtlarına doğum tarihi daha sonra 1959 olarak geçti. 1981'de kayıtlardaki doğum tarihinin düzeltilmesi için mahkemeye başvurdu ve 1960 olarak değiştirildi. Ailede daha sonra 8 kardeşi oldu.

Ailesi pamuk ve tütün toplayıcılığı ile geçinmekteydi. Ailesinin geçim sıkıntısı nedeniyle hiç okula gitmedi. İlk olarak Akhisar'da bir gazinoda sahne aldı. Kısa süre sonra aynı gazinoda çalışan bir arkadaşının aracı olmasıyla 1974'te İzmir'deki bir pavyona sahne almak için gitti. Ancak pavyon sahipleri Kibariye'nin sesini dinlemeden, fiziğine bakarak Kibariye'yi işe almadı. İki yıl sonra 1974'te yine aynı "Çağlayan Saz"a gitti ve bu kez pavyon sahibiyle anlaşarak sahne aldı ve 150 lira aldı.

Müzik kariyeri

1980'lerde İzmir sahnelerinde çalışan Kibariye, o yıllarda İzmir Fuarı'na gelen tüm sanatçıların dikkatini çekti. Bunlar arasında Muzaffer Özpınar da vardı. Ünlü bestekar, sanatçıyı o zamanlar İstanbul'da Stardust gazinosunu çalıştıran Turgut Akyüz'e anlatır ve merhum Turgut Akyüz Kibariye'yi dinlemek ister. İzmir'den İstanbul'a gelen Kibariye'nin kaderi de böylece değişmeye başlamış olur. Gazinocu Turgut Akyüz tarafından çok beğenilen Kibariye Stardust gazinosunda sahne almaya başladı.

Kibariye çok kısa sürede gerek sesi, gerekse yorum her şeyden önemlisi de doğallığıyla tüm medyanın dikkatini çekti. Böylece bir teklif yılbaşı gecesi (1981) TRT Televizyonundan gelir. Kibariye'nin yaşamını birdenbire değiştiren yeni hayat başlamış oldu. 1982'de ilk kez bir sinema filminde rol aldı. Kibariye Kim Bilir adlı parça ile çıkış yakalar ve 1981'den 1990'lara 21 albüm yaptı. Halkın Kibariye'ye gösterdiği yoğun ilgi çeşitli gazinolarda gece kulüplerinde Anadolu ve Avrupa turnelerinde çalışması sağlamış oldu. Bu çıkış Özel TV kanallarının da ilgisini çekti.

İlk show programı "Darısı Başınıza" isimli evlendirmeyi konu alan eğlence programı ile Kanal 6 ile başladı daha sonra "Eğlen Coş İşte Kiboş" ismi ile atv'de devam etti. Star TV'de "Kibariye Show" ile ve son olarak TGRT'de yapılan program ile sona ererdi. Ardından 2011 yılı Ekim ayında Kanaltürk'te Kibariye isimli programa başladı. Kibariye'nin bugüne kadar çalışmış olduğu şirketler Süper Atlas Plak-SembolPlak, Bayşu Müzik, Makro Müzik-Banko ve Prestij Müzik'tir. 3 ocak 2017 itibarı ile Fox tv'de "Ben Söylerim" adlı ses yarışmasında Serdar Ortaç ile birlikte jüri üyeliği yapmıştır.

Son olarak da atv'de yayınlanan Oryantal Star yarışmasında jürilik yapmıştır. 2016 yılında 85. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Tepecik Filarmoni Orkestrası ile birlikte konser veren Kibariye, İstanbul Maçka'da gazino günlerini yaşatmak için düzenlenen Küçükçiftlik Park'ta ki Yeni Bi' Fest'te Kenan Doğulu ile birlikte sahne almıştır.

Özel Hayatı

21 Aralık 1979'da taksi şoförü Tunay Ürek ile evlendi. Ve yıllar sonra boşandı. 1999 yılında İkinci evliliğini Ali Küçükbalçık ile yapan Kibariye'nin bu evliliğinden Birgül adlı bir kızı vardır.

Diskografi

Albümleri

Kimbilir (1981)

Aşkın Adresi (1982)

Gelin Ağıtı (1982)

İşte Kibariye (1983)

Hayat Merdiveni (1985)

Kibariye (1986)

Romanika (Sabredemedim) (1986 - Harika Müzik)

Hançer (İyimserim) (1987)

Sevmenin Bedeli (1987)

Avustralya Konseri (1988)

Arabesk'in Sultanı (1989)

En Büyük Kibariye (1989)

Aşk Çemberi (1990)

Benim Şarkılarım (Bayşu - MER - Raks Müzik)

Şarkılara Hayat Veren (1990)

Aşkın Sesi (1991 - Bayşu Müzik)

Bir Tutkudur (1992 - Bayşu Müzik)

Kibariye '93 (1993 - Bayşu Müzik)

İşte Ses İşte Yorum (1993 - Bayşu Müzik)

Kibariye Fırtınası (1994 - Tempa Müzik)

Bir Numara (1995 - Bayşu Müzik)

Filmografi

Yıl Film Rol

1981 Kimbilir Kibariye

1987 Şen Sulukule Güler

2000 Hayatım Roman Kendisi

2002 Reyting Hamdi Konuk Oyuncu (TV Dizisi)

2005 Çeşm-i Bülbül Bülbül (TV Dizisi)

Hababam Sınıfı Üç Buçuk Müzik hocası Nuriye

  • kibariye kimdir
  • kibariye kaç yaşında
  • kibariye tam adı ne
  • kibariye asıl adı ne
  • kibariye evli mi
  • kibariye eşi kimdir
  • kibariye kaç çocuğu var
  • kibariye yaş
<p><span style='font-size: 1.6rem;'>Üsküdar Belediyesi 2021-2022 kültür sanat sezonuna, dünyaca ünlü

Üsküdar'da Evgeny Grinko rüzgarı

Türkiye'deki şehirlerin isimleri nereden geliyor? İşte sizin memleketinizin hikâyesi

Adana'da 263 milyon 400 bin kaçak makaron ele geçirildi

Nükleer enerjili süper bilim yatının geceliği 1 milyon dolar olacak