• $32,3307
  • 35,0787
  • 2295.63
  • 9012.62
11 Nisan 2021 Pazar 13:40 | Son Güncelleme:

Bensu Soral kimdir, Crohn hastalığı nedir? Bensu Soral'a Crohn hastalığı teşhisi ne zaman ve nasıl konuldu?

Bensu Soral kimdir, Crohn hastalığı nedir" Bensu Soral'a Crohn hastalığı teşhisi ne zaman ve nasıl konuldu"

Koronavirüs aşısı olduktan sonra sosyal medya üzerinde paylaşım payan 30 yaşındaki oyuncu Bensu Soral'a çıkan tepkiler üzerine bir basın açıklaması yaptı. Kronik rahatsızlığı bulunan Soral, Crohn hastalısı olduğunu dile getirdi. Peki Bensu Soral kimdir, kaç yaşında, nereli, yakalandığı Crohn hastalığı nedir, teşhisi ne zaman ve nasıl konuldu? Crohn hastalığın tedavisi var mı?

Bensu Soral, koronavirüs aşısı olduktan sonra sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşım sonrası gündeme geldi. Söz konusu 30 yaşında olan ünlü oyuncu Bensu Soral'ın aşı yapmasına büyük tepkiler geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan oyuncu kronik hastası olduğu ve uzun süre Crohn hastalığı ile mücadele ettiğini belirtti. Peki Bensu Soral kimdir, Crohn hastalığı nedir, nasıl yakalandı? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

Ünlü oyuncu Bensu Soral, koronavirüs aşısı olduğunu duyurdu. Kronik rahatsızlığı bulunan Soral, "Crohn hastasıyım. Maalesef kullandığım ilaç bağışıklığımı düşürüyor. Bu ilacı kullananlar, aşı sıralamasında çok üst sıralarda olmasa da önceliği var. Ben de bu sayede aşı oldum" dedi.

Tüm dünyayı hızla etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle ülkemizde de aşılama sürüyor. 30 yaşındaki oyuncu Bensu Soral da BioNTech'in aşısını oldu. Soral, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Sıra bende! En yakın zamanda aşısız kimse kalmasın. Özlem Türeci & Uğur Şahin... Sağlık çalışanlarımızın elleri dert görmesin, iyi ki varsınız!" ifadelerini kullandı.

BENSU SORAL TEPKİLERE YANIT VERDİ

Crohn hastasıyım. Maalesef kullandığım ilaç bağışıklığımı düşürüyor. Bu ilacı kullananlar, aşı sıralamasında çok üst sıralarda olmasa da önceliği var. Ben de bu sayede aşı oldum.

"CROHN HASTASIYIM"

Aşı sırasının kendisine nasıl geldiği merak eden bazı sosyal medya kullanıcıları Soral'ı eleştirdi. Tepkiler sonrasında Bensu Soral sosyal medya hesabından açıklama yaptı:

Merhabalar... Öncelikle aşı sırası ve önceliği gibi konularda büyük bir hassasiyet olmasına çok sevindiğimi ve bu hassasiyeti paylaştığımı belirtmek isterim. Ben Crohn hastasıyım. Crohn; kronik bir rahatsızlık olmakla beraber her hafta kendime iğne yapmamı gerektiren bir hastalık.

Maalesef kullandığım ilaç bağışıklığı çok düşürüyor. Bu ilacı kullananlar aşı sıralamasında çok üst sıralarda olmasa da bir önceliği var. Ben de bu sayede aşı olabildim.

Asla herhangi bir ayrıcalık söz konusu değildir ve bütün insanlık olarak yaşadığımız bu felakette ayrıcalık talep edecek biri değilim. Hepimize geçmiş olsun.

CROHN HASTALIĞI NEDİR?

Sindirim sistemine ilişkin hastalıklar arasında ciddi sorunlara yol açan ve yaşam kalitesini en olumsuz şekilde etkileyen hastalıklardan bir tanesi Crohn hastalığıdır. İnsanlar arasında yaklaşık olarak binde iki oranında görülen bu hastalık, ağızdan anüse kadar sindirim sisteminin tüm bölümlerinde görülebilse de genellikle ince bağırsağın bitimine yakın kısımlarında kendini gösterir. Hastalığın nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte genetik faktörler ve çevresel etmenlerin hastalığın ortaya çıkışında etkili olduğu bilim dünyası tarafından öne sürülmektedir. Oldukça ciddi etkilere sebep olan Crohn hastalığı, yaşam boyu tam olarak iyileşme göstermez ve çoğu zaman cerrahi müdahaleler gerektirir. Aynı zamanda hastalığın yol açtığı etkiler, birçok başka hastalığın oluşumuna da zemin hazırlayabilir.

"DOKTOR YANLIŞ TEŞHİS KOYMUŞ"

Bensu Soral, lise yıllarında kilo vermek uğruna bir hastalığa yakalandığını ve uzun süre tedavi gördüğünü söylemişti. Soral, 16 yaşındayken şişmanlayınca babası "Kilolarına dikkat et" diye uyarmış. Duruma çok üzülen Soral, bu sözleri dert edinerek diyete girince bir gün içinde 3 kez baygınlık geçirmiş ve hastaneye kaldırılmış. Soral'a doktor epilepsi teşhisi koyup 1 yıl ilaç tedavisi uygulamış.

"ÖMÜR BOYU TAŞIYACAĞIM BİR RAHATSIZLIK"

26 yaşındaki oyuncu, verdiği bir röportajda hastalığından şu sözlerle bahsetmişti: "Meğer doktorun teşhisi yanlışmış. Epilepsi değilmişim. Kalbimde hayati tehlikesi olmayan, ama ömür boyu taşıyacağım bir rahatsızlık oluşmuş.Yaptığım bilinçsiz diyet bu durumu tetiklemiş. Aşırı heyecan ve nabız yükselten sporlar bana yasak. Ben de buna göre yaşıyorum."

BENSU SORAL KİMDİR?

Bensu Soral, 23 Mart 1991 yılında Bursa'da dünyaya gelmiştir. İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesinden mezun olmuştur, ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde eğitimini tamamlamıştır.

Oyuncu Hande Soral'ın kardeşi olan Bensu Soral, ilk dizi tecrübesini 2012 yılında Yol Ayrımı dizisinde rol alarak yaşamıştır.

2019 yılında gösterime giren Organize İşler 2: Sazan Sarmalı adlı filmde Nazlı Noyan karakterine hayat veren Bensu Soral 1.73 metre boyunda, 55 kilo ve Koç burcudur.

Bensu Soral'ın rol aldığı diziler ve filmler:

2019 – Organize İşler 2: Sazan Sarmalı (Nazlı) (Sinema Filmi)

2017 – Doru (Alaca) (Sinema Filmi)

2016 – İçerde (Melek) (TV Dizisi)

2015 – Tatlı Küçük Yalancılar (Aslı) (TV Dizisi)

2014 – Boynu Bükükler (Miray) (TV Dizisi)

2013 – Vicdan (Müge) (TV Dizisi)

2012 – Yol Ayrımı (Ayşe) (TV Dizisi)

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak