• $32,379
  • 35,0472
  • 2326.2
  • 9104.31
7 Ağustos 2021 Cumartesi 08:30 | Son Güncelleme:

İstanbul'un doğası bir başka güzel

İstanbul'un doğası bir başka güzel

İstanbul'da yaşıyor olmanız, doğayı çok uzaklarda aramanıza neden olmasın. Bu büyük metropole çok yakın, doğada vakit geçirebileceğiniz harika kamp alanları bulunuyor. Bunların pek çoğu İstanbul il sınırları içinde. Pek çoğu da İstanbul'a oldukça yakın.

Hafta sonlarını ya da boş zamanlarınızı doğada geçirmeyi sevenler ya da kampçıların arasına yeni katılmak isteyenler için İstanbul ve çevresindeki güzel kamp alanlarından bazılarını size tanıtmak istedik. Ayrıca kampçılığın oldukça bütçe dostu olduğunu da hatırlatmak isteriz.

İLK İSTİKAMET ŞİLE-AĞVA

İstanbul sınırları içindeki yerlerden başlarsak ilk istikametimiz Şile olabilir. Şile ve Ağva bölgesinde çok güzel kamp alanları bulunuyor. Bazı alanlarda çadırla birlikte karavanlara da izin veriliyor. Ücretli kamp alanlarında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler ve Wi-Fi internet hizmeti de bulunuyor. Denize girdikten sonra sıcak su ile duş alabiliyorsunuz. Dileyenler için bungalov odalarda konaklama imkanı da mevcut. Hatta çamaşırlarınızı yıkayabileceğiniz çamaşırhane hizmeti de var. Pek çok hizmetin sağlandığı böyle kamp alanları kampçılığa yeni başlayacak olanlar ve bu işi deneyimlemek isteyenler için oldukça ideal. Ücretli bazı tesislerde bungalov evlerle birlikte taş evlerde de konaklayabiliyorsunuz. Toplamda 12 farklı türde konaklama imkanına kadar seçeneğiniz oluyor.

ÜCRETSİZ MEKANLAR

Ağva civarında tesis dışında kalan ücretsiz güzel bir yer arıyorsanız harika bir deniz manzarasına sahip Kilimli Koyu'nu tercih edebilirsiniz. Bir ihtiyacınız olduğunda yürüme mesafesindeki tesislere de kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Esenceli Köyü de masmavi gölüyle harika bir ücretsiz kamp alanı. Burada herhangi bir tesis bulunmadığından tüm ihtiyaçlarınızı önceden hazırlamanız gerekiyor. Doğal hayatı sonuna kadar yaşamak isteyenler için Darlık Barajı Kamp Alanı'nı da öneriyoruz. Burada barajı çevreleyen yemyeşil çimenler üzerine çadırınızı kurabilirsiniz. Ormandan odun toplayarak geceleri ateş yakabilir ve yemeğinizi pişirebilirsiniz. Burada da herhangi bir tesis yok. Telefonların da zorlukla çektiğini belirtelim. Çok sessiz bir yer arayanlar az bilinen bir yer olan tamamen izole Karakiraz Köyü kamp alanını tercih edebilir. Şile ve Ağva civarında daha pek çok kamp alanı olduğunu belirtelim.

BEYKOZ'DA İDEAL ALANLAR

İstanbul'un bir diğer güzel kamp noktası Ömerli Barajı Kamp Alanı. Kampınızı göl kenarına kurabilir, tuttuğunuz balıkları ateşte pişirip yiyebilirsiniz. Beykoz da kamp için ideal bölgelerden. Polonezköy hem ulaşım açısından yakın hem de muhteşem tabiat parkıyla tercih edilebilir yerlerden. İçinden Çayağız Deresi'nin geçtiği Bozhane Köyü de güzel bir ücretsiz kamp alanı. Riva'da ise ücretli ve ücretsiz seçenekler mevcut.

AVRUPA YAKASINDA SARIYER VE KİLYOS

İstanbul'un Avrupa yakasına geçtiğimizde Sarıyer ilçesi en güzel kamp alanlarına sahip ilçe olarak göze çarpıyor. Rumelifeneri Köyü'ndeki Marmaracık Koyu Milli Parkı yemyeşil bir cennet gibi. Girişin ücretli olduğu alanda WC ve piknik masaları da bulunuyor. Yiyecek temini için büfe vs. yok. Kilyos'ta ise hem denizin ve güneşin tadını çıkarabilir hem de ağaçların altında serinleyebilirsiniz. Burada makul ücretteki tesislerden faydalanabilirsiniz.

AİLECE TERCİHİNİZ SİLİVRİ OLABİLİR

Ailece hem günübirlik piknik yapabileceğiniz hem de kamp kurabileceğiniz en yakın yerlerin başında Belgrad Ormanı geliyor. Orman içerisinde yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilirsiniz. Şehir merkezinden biraz daha uzaklaşmak isteyenler Silivri ve Çatalca taraflarına yönelebilir. Silivri'deki kamp alanında ailelerin rahatça konaklamasına imkan veren bir özel plaj ve her türlü ihtiyacı karşılayan tesis yer alıyor. Çatalca'da yer alan Çilingöz Ormanı da güzel bir tesise ev sahipliği yapıyor.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı