• $8,3465
  • €9,6728
  • 504.287
  • 1112.37
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
27 Eylül 2020 Pazar 19:59 | Son Güncelleme:

Yoğurdun yeşil suyunu dökmeyin

Yoğurdun yeşil suyunu dökmeyin

Kalsiyum, protein ve çinko bakımından zengin olan süt ve süt ürünlerinin beslenmede önemli bir rolü bulunuyor.

Uzmanlar “Sindirim sistemi ve bağırsak florası için yoğurtta bulunan probiyotikler çok faydalıdır. Yoğurt içerdiği probiyotikler sayesinde hem bağırsak florasını hem bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Yoğurt, süte göre düşük laktoz içeriğine sahiptir. Bu nedenle sütü tolere edemeyen bireyler için yoğurt tüketimi uygundur. Yoğurdun yeşil suyu zengin bir vitamin kaynağıdır. Bu su, çorbalara karıştırılabilir veya ayran gibi içilebilir. Ara öğünlerde ise nane, salatalık, birkaç kaşık yoğurt ile cacık yapılarak tüketilebilir. Yoğurt suyunun süzülmesiyle bu suyun içerdiği yüksek miktardaki riboflavin de kaybedilir. Oysa riboflavin, büyüme, doku yenilenmesi ve enerji metabolizmasında görevlidir" dedi. 

<h3><u>GÜNDEM</u></h3><h3>İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem</h3><p>İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ</p><p>İz

30 Ekim 2020 Güncel Haberler

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Vahşi doğanın hamile hayvanları

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yıkılan binanın enkazından yaralılar çıkarıldı