• $32,349
  • 35,0996
  • 2320.93
  • 9079.97
5 Ocak 2022 Çarşamba 17:52 | Son Güncelleme:

2022 bekçi maaşlarına ne kadar zam yapıldı? Bekçi maaşları 2022 yeni yılda ne kadar oldu?

2022 bekçi maaşlarına ne kadar zam yapıldı" Bekçi maaşları 2022 yeni yılda ne kadar oldu"

Çarşı ve mahalle bekçilerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi tutulmaktadır. Söz konusu 2022 Ocak ayı itibariyle memur ve emeklilerin zam oranlarına ilişkin yapılan açıklama üzerine bekçi memur statüsündeki kamu görevlilerin de maaşları netleşmiş oldu. Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde genel kolluk birimlerine yardımcı olmak üzere görev alan bekçi maaşları 2022 zam oranları ne kadar? Detaylar ve yeni gelişmeler haberimizde.


Bekçi maaşlarına 2022 yılı itibariyle yapılan zam oranları merak konusu oldu. Polis Akademisi, Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilen marşı ve mahalle bekçilerinin taban maaşlarının, öğrenim durumu, gösterge ve ek göstergelerine göre değişiklik göstermektedir. Peki Yeni bekçi maaşı 2022 ne kadar oldu? Zam oranları nedir?

Aralık ayı enflasyon TÜİK tarafından 3 Ocak 2021 Pazartesi günü açıklandı. Gelen son dakika açıklamasına göre; Aralık ayı enflasyon oranı yüzde 13.08 oldu.

Memur ve emeklinin maaşlarına yılın ilk yarısında yapılacak zam oranı da böylelikle netlik kazandı.

Bu rakamlara göre memur ve memur emeklisinin 2022 yılı ilk altı aylık dönemde alacağı maaş zammında enflasyon farkı 20,65 oldu.

Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin ocak maaşlarında yüzde 5 artış yapılacak.

Bu yüzde 5'lik zamma, 6 aylık enflasyon oranının yüzde 3'ü geçen kısmı da eklenecek.

Memur maaşları yüzde 30,5'e çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış olacak.

YENİ BEKÇİ MAAŞLARI NE OLDU?

Memur (Lisans - 9/1) - 5277 - 6727

En düşük memur maaşı - 4880 - 6221

Bekçi maaşı 5 bin 335 TL

Çarşı ve mahalle bekçilerinin taban maaşlarına bakıldığında öğrenim durumu, gösterge ve ek göstergelerine göre diğer devlet memurlarına ödenen taban aylıklarıyla aynıdır. Farklılıklar ise emniyet hizmetleri sınıfına ödenen fazla çalışma ücreti ve tayın bedelinden kaynaklanmaktadır. Bu durumda göreve yeni başlayan bekar lise mezunu çarşı ve mahalle bekçisinin maaşı 4 bin 880, lisans mezununun maaşı ise 5 bin 335 liradır."

MEMURLARIN ZAMLI MAAŞLARI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Memurlar zamlı maaşlarını 15 Ocak'ta alacak. SSK ve BAĞKUR emeklileri ise ayın 18'inden itibaren maaşlarını zamlı alacak.

"HİÇBİR EMEKLİMİZ 2 BİN 500 LİRANIN ALTINDA MAAŞ ALMAYACAK"

Emekli maaşlarına ilişkin, Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: "Yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak. Aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz."

"MEMURLARIMIZIN MAAŞ ARTIŞ ORANINI YÜZDE 30.5'E ÇIKARTTIK"

Başkan Erdoğan, memur maaşlarına ilişkin ise, "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz." dedi.

MİLYONLARCA KİŞİNİN MAAŞI DEĞİŞTİ

Toplu sözleşmelerde enflasyon farkının oluşması halinde maaşa zam olarak yansıması maddesinden dolayı milyonlarca kişinin maaşında değişiklik yaşanıyor.

Memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme ile belirlenen 2022 yılı zammı ilk 6 ay için yüzde 7.5, ikinci 6 ay içinse yüzde 7 zamdı. 2023'ün ilk 6 ayı için yüzde 8, ikinci 6 ayı için de yüzde 6 zam yapılacak.

2022'de ilk 6 aylık süreçte enflasyon yapılacak olan yüzde 5'lik zam oranını aştı. Bundan dolayı maaşlara yüzde 30,50 oranında fark yansıtılacak.

EMEKLİ VE MEMURA EK ZAM

Ocak zamlarının ardından memurlara yapılacak ek zam görüşmeleri de başlayacak. Ayrıca emekliler için de iyileştirme formülleri şekillenecek. SSK ve Bağ-Kur emekliliklerine en alttan yukarı doğru kademeli artış beklenirken, Ocak ayında düşük maaş alan emeklilere 500 lira eşit zam yapılması formüller arasında yer alıyor.

DİĞER KESİMLERİN GELİRİNİ NASIL ETKİLEYECEK?

KAMU İŞÇİSİ: 2022'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyonun yüzde 5'i aşan kısmı, yüzde 5'lik zamma eklenecek.

SOSYAL YARDIMLAR: Memur maaşlarına yansıtılacak yüzde 5 zam ve enflasyon farkı; yaşlılara, engellilere, evde yakınına bakanlara ve hastalara ödenen destek ödemelerine yansıyacak.

KIDEM TAZMİNATI TAVANI: İşçilerin kıdem tazminatı tavanı, memur maaş katsayısındaki artışla yükselecek. 2021'in ikinci yarısında tavan 8 bin 284 lira olarak uygulandı.

  • bekçi maaşı
  • 2022 bekçi maaşı zam oranı
  • emniyet bekçi
  • jandarma bekçi maaşı
  • lisans mezunu bekçi maaşı
  • ortaöğretim mezunu bekçi maaşı
  • bekçi maaşı ne kadar
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar