• $32,3168
  • 35,1259
  • 2294.86
  • 9049.55
30 Kasım 2021 Salı 19:12 | Son Güncelleme:

Üniversiteler bugün tatil mi? 1 Aralık Çarşamba günü üniversiteler tatil mi oldu?

Üniversiteler bugün tatil mi" 1 Aralık Çarşamba günü üniversiteler tatil mi oldu"

Üniversite eğitim gören öğrencilerin, okulların tatil edildiği İstanbul, Sakarya, Kocaeli'de Valilik açıklamalarını yakından takip ediyor. Üç ilin sosyal medya sayfaaları üzerinden 30 Kasım Salı günü için etkili olan şiddetli lodos sebebiyle okulların tatil edildiği belirtildi. Peki Üniversiteler bugün tatil mi? 1 Aralık Çarşamba günü üniversiteler tatil mi oldu?

Üniversiteli öğrenciler, 30 Kasım için Valilik'ten gelen açıklamaya göre tatil programına dahil edilip edilmedikleri araştırmaya başlandı. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da 1 günlük okullar tatil edileceği açıklandı. Peki Üniversitelerde tatil mi? Üniversiteler tatil mi oldu? Valilik açıkladı

ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?

1 Aralık için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 30 Kasım için İstanbul'da bazı üniversiteler tatil edilmişti.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime bir gün ara verildi. İstanbul'da bazı üniversiteler ise fırtına nedeniyle derslerini online sürdürme kararı aldı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "İstanbullu vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için Valiliğimizce; Resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında "Yüz Yüze Eğitim" faaliyetlerine 30 Kasım 2021 Salı günü bir (1) gün süreyle ara verildi" denildi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle 30 Kasım Salı günü tüm akademik birimlerde derslerin uzaktan öğretim yöntemiyle yapılacağı duyuruldu.

Açıklamada, 30 Kasım günü yapılacak tüm sınavların ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden lodos nedeniyle yapılması planlanan tüm sınavların aynı sınav saatleri ve salonlarında 2 Aralık Perşembe günü yapılacağını belirtti.

Prof. Dr. Kurt, yabancı dil hazırlık sınıflarında ve TÖMER Türkçe hazırlık sınıflarında derslerin çevrimiçi yapılacağını aktardı.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada da İstanbul'da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden hava koşulları nedeniyle üniversitede dersler ve eğitimlerin çevrimiçi olarak yapılacağı bildirildi.

Ayrıca valilik kararı gereğince üniversite bünyesinde çalışan engelli ve hamile personelin izinli sayılacağı kaydedildi.

HAMİLELER İZİNLİ SAYILACAK

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan son verilere göre; İlimizdeki kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın, bu gece yarısına kadar 90-110 km/sa hızda devam ederek gece saatlerinden itibaren hızını biraz azaltacağı ve yarın saat 18.00'e kadar 70-90 km/sa hızda sürdüreceği tahmin ediliyor. İstanbullu vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için Valiliğimizce; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine 30 Kasım 2021 Salı günü bir (1) gün süreyle ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın, belirlenen Tatil süresince idari izinli sayılacaklardır."

KOCAELİ'DE OKULLARA LODOS TATİLİ

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle yarın il genelinde yüz yüze eğitimin bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yarın yurdun birçok bölümünde fırtına yaşamı olumsuz etkileyecek. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle il genelinde eğitim kurumlarında yüz yüze eğitimin yarın bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Vali Yavuz, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağını belirtti.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'