• $32,3698
  • 34,9842
  • 2325.35
  • 9079.97
24 Ocak 2022 Pazartesi 15:02 | Son Güncelleme:

Ulaş İnan Torun Düğün Dernek 3'le ilgili merak edilenleri açıkladı... Rasim Öztekin yerine biri gelecek mi?

Ulaş İnan Torun Düğün Dernek 3'le ilgili merak edilenleri açıkladı... Rasim Öztekin yerine biri gelecek mi"
AKSAM.COM.TR/AKSAMLIFE - MUHSİNE MERVE SAMIT

Düğün Dernek film serisinde hayat verdiği "Tarık" karakteri ile gönüllere taht kuran başarılı oyuncu Ulaş İnan Torun ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Ulaş İnan Torun, oyunculuktan, Düğün Dernek 3'e birçok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Düğün Dernek 3 filminin senaryosunun hazır olduğunu ellerine ulaştığını açıklayan Torun, heyecanlandırdı. İşte röportajın devamı...

Dostlar Mahallesi, Leyla ile Mecnun ve Düğün Dernek gibi birçok başarılı projede rol almış olan ünlü oyuncu Ulaş İnan Torun ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Aksam.com.tr'den Muhsine Merve Samıt'ın sorularını yanıtlayan Ulaş İnan Torun, tüm merak edilenleri samimiyetle yanıtladı. Torun, Düğün Dernek filminin sevenlerine müjdeli haberi de verdi. Torun, "Düğün Dernek 3'ün senaryosu yazılmıştı bize de gelmişti ama sonra ertelendi pandemi sebebi ile. O yüzden de senaryo ile ilgili bir bilgi vermem doğru olmaz" dedi.

"METROPOLLERDE OYUNCULUK AJANSLARA YAZILIP BİR DİZİDE OYNAMAK ANLAMINA GELİR HALE GELDİ"

10. Uluslararası Malatya Film Festivali'nde oyunculukla ilgili söyleşi yaptınız. Malatya izlenimleriniz nasıldı? Anadolu'da oyunculuğa olan ilgiyi nasıl görüyorsunuz?

Malatya Film Festivali'nde bir tiyatro kulübü öğrencileri ile sohbet ettim. Gerçekten çok hevesli ve istekliler. Büyük şehirdeki Metropolde ki öğrencilere göre tiyatro kulüplerine çok hevesli ve çok daha istekliler ve daha fazla emek harcadıklarını düşünüyorum. Çünkü artık metropollerde oyunculuk ajanslara yazılıp bir dizide oynamak anlamına gelir hale geldi. İnsanlar bir şey için emek harcamak yerine kolay yoldan hemen bir şey olmanın peşine düştükleri için son zamanlarda birçok kavramın içi boşaldığı gibi oyunculuk kavramının da aslında ne anlama geldiğini aslında biz bunu neden yaptığımızı sorgulamadan sadece kimileri için gösterişli hayat, kimileri için başka türlü getirileri olduğu için yani bir dert için ya da bir kendini bulma yolculuğu gibi görünmemeye başladı. Tabi ki genellemeler çok doğru değildir her yerde emek veren insanlar, öğrenciler, öğrenci adayları ya da oyuncu adayları vardır ama bu genellikle böyle.

"MALATYA GİBİ YERLERDE FİLM FESTİVALLERİNİ ARTTIRMAK LAZIM"

Malatya gibi yerlerde film festivallerini arttırmak lazım. Çünkü sinema nerdeyse pandemi ile beraber birçok sektörle birlikte marketler hariç içi boşalma noktasına geldi. O yüzden sinemayı canlı tutacak devlet desteği olarak bazı festivallerde ödüllerle hem genç sinemacıları ödüllendirmek hem farklı tarzlarda filmlerin komedi yada çok gişe yapacak filmler haricindeki bağımsız dediğimiz filmlerin kendine yer bulacağı platformlar adına kaliteli festivallerin Türkiye'ye yayılmasını çok iyi bir şey olarak görüyorum.

Ahmet Kural, Murat Cemcir, Devrim Yakut ve Rasim Öztekin ile Düğün Dernek sevildi. Peki, Düğün Dernek filminin üçüncü serisi çekilecek mi?

"DÜĞÜN DERNEK 3'ÜN ÇEKİLMESİNİ İSTERİM"

"Evet Düğün Dernek'te gerçekten iyi bir ambiyans yaratıldı. Farklı farklı insanların böyle bir şekilde bir araya gelmesi Selçuk Aydemir'in başarısıdır. O zamanlar ben daha çok işler yapmazken, Selçuk Aydemir beni TRT'nin bir işinde izleyip direkt çağırıp 'senin oynamanı istiyorum' dedi. Bu kendine güvendir hem de yaratacağın şeye güvendir. O yüzden de beni seçtiği için başarılı olmadı. Çok iyi isimler bir araya geldiği için başarılı oldu. 3. film çekilecek mi buna ancak Necati Akpınar karar verebilir. Biz oyuncu olarak sadece icracıyız yani böyle bir karar bizim elimizde değil. Ama tabi ki çekilmesini çok isterim.

"DÜĞÜN DERNEK 3'ÜN SENARYOSU YAZILMIŞTI BİZE DE GELMİŞTİ"

Rasim Öztekin'in vefatı herkesin üzüldüğü konulardan biri oldu. Düğün Dernek filminde usta oyuncu Rasim Öztekin'in oğlu Tarık olarak izleyici karşısına çıktınız. Rasim Öztekin'in vefatı sizde nasıl bir etki yarattı? Düğün Dernek 3 çekilirse Rasim Öztekin yerine yeni biri gelir mi?

Rasim Öztekin'in ölümü insan olarak bizleri çok üzmesine rağmen oyuncu bir abimizin ölmesi, Ferhan beyi de kaybetmemiz bir geleneğin ve duayen isimlerin aramızdan ayrılıyor olması tiyatro ve sinema adına çok üzüntü verici... Aslında Düğün Dernek 3'ün senaryosu yazılmıştı bize de gelmişti ama sonra pandemi nedeniyle ertelendi. O yüzden takdir edersiniz ki işin sağlığı açısından senaryo ile ilgili bir bilgi vermem doğru olmaz...

RASİM ÖZTEKİN YERİNE YENİ BİR İSİM GELECEK Mİ?

(Rasim Öztekin) Yerine biri var mı buna yönetmenimiz Selçuk Aydemir ve yapımcımız karar verecektir. Yerine biri oynar mı yoksa onun boşluğunu biz mi dolduracağız bunu zaman içinde göreceğiz tabi ki çekilirse...

"YAPIMCILAR DİJİTALE YÖNELDİ"

Televizyonda dizi saatlerinin çok uzun olması nedeniyle oyuncular artık dijital platformlara yöneliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Dijital bir platformda yayınlanacak projede yer almak ister misiniz?

En çok yapımcılar buraya yöneldi ve buralarda proje alanları oluşturuldu. Çünkü daha sansürsüz daha özgür daha gerçek insan hikayeleri... 140 dakika da bir hikaye anlatılamaz. Yani maksimum 45 dakika da bir dizi senaryosu ve hikayesi anlatılır. O yüzden de herkesin yönelmesinin sebebi de bu. Önemli olan kaliteli, değişik ve heyecanlandıracak rollerin gelmesi... Böyle roller geldikçe aklı çalışan kafası çalışan hangi oyuncu istemez ki...

ULAŞ İNAN TORUN OYUNCU OLMASAYDI YAPMAK İSTEDİĞİ MESLEĞİ AÇIKLADI

Oyuncu olmasaydınız hangi mesleği yapmak isterdiniz? Oyuncu olmaya ne zaman karar verdiniz?

Bunu daha yeni yeni keşfettim... Oyuncu olmasaydım gerçekten doktor olmak isterdim. Doktor arkadaşlarıma çok özeniyorum, çok sevdiğim doktor arkadaşlarım var.

"OYUNCU OLMAYA NE ZAMAN KARAR VERDİĞİMİ ANLADIM"

Oyuncu olmaya ne zaman karar verdiğimi anladım. Yıllar önce Akhisar'da daha ufacık bir bebe iken 14 yaşındayken Ankara Ekin Tiyatrosu'nun bir oyunu geldi. Sanırım Sivas katliamı ile ilgili bir oyundu ya da yanlış hatırlıyor olabilirim Çünkü yıl 95-96 falandı. Sanırım orada bir tane çocuk o kadar güzel oynadı ki annemler, ailem o kadar alkışladılar ki bitince... Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesinin sınavına girdim. Bu sonradan bulduğum bir şey ama galiba "bundan dolayı oyuncu olmak istedim" dedim. Ama ondan bir süre sonra işte İstanbul Üniversitesi'nde sınava girmiştim orayı kazandım. Galiba sebebi bu olabilir. Yani bunu bir psikiyatriste bırakmak lazım. Bazen bir şeyi neden yaptığımızı bilmiyoruz, hayat her zaman neden sonuç ilişkisinde yürümüyor bence.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür