• $7,8187
  • €9,3602
  • 449.547
  • 1328.73
30 Nisan 2020 Perşembe 18:30 | Son Güncelleme:

Sahurda ve iftarda birer kâse yoğurt tüketin

Sahurda ve iftarda birer kâse yoğurt tüketin

Oruç tutanların, pandemi sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirici besinleri sofralarından eksik etmemesi çok önemli.

Bu yıl oruç tutanların, pandemi sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirici besinleri sofralarından eksik etmemesi gerektiğine dikkat çeken İstanbul Kültür Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu, “Bu süreçte özellikle bağışıklık sistemimizi ayakta tutacak yoğurt, turşu, kefir ve zeytin gibi probiyotik ile pırasa, enginar, kereviz, soğan, sarımsak, ıspanak gibi prebiyotik içerikli gıdaları tercih etmekte yarar var” dedi. Prof. Dr. Çiftçioğlu, “Normalde iftarda ve sahurda birer kâse yoğurt yemek, vücudunuzun daha dirençli hale gelmesine fayda sağlayacaktır. 1-1,5 saatlik ara öğünlerimizde yoğurt, bizim için iyi bir alternatif olabilir. Bu ürünler bağışıklık sistemi için önemli olmakla birlikte, kefirin miktarı, zeytin ve turşunun tuz oranı, bozanın şeker dozu gibi konulara dikkat etmek de önemli. Kefir ve yoğurdu da ev yapımı tercih edersek daha iyi olur” şeklinde konuştu.

<p>İstanbul Maltepe'de markette çıktıktan sonra evine doğru yürüyen Hatice Türkoğlu, tanımadığı bir

İstanbul'un göbeğinde korkunç olay: Sokak ortasında tanımadığı şahsın saldırısına uğradı

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Ağrı'da iki mevsim bir arada yaşanıyor

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde 2021 yılı için artış oranı belli oldu! 2021 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ne kadar?