• $32,4686
  • 35,1364
  • 2331.42
  • 9079.97
10 Aralık 2021 Cuma 19:25 | Son Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı İŞKUR işçi alımı 2021 atama ve branş dağılımı nasıl? Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı İŞKUR işçi alımı 2021 atama ve branş dağılımı nasıl" Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak"

Sağlık Bakanlığı tarafından 40 bin yeni sağlık personeli alımı gerçekleşecek. Geçtiğimiz aylarda müjdeli haberi duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan kuruma alınacak işçi alımına ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı başvuru şartları nedir?

Sağlık Bakanlığı'na alınması beklenen 40 bin yeni sağlık personeli için başvuru süreci yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde alınacak 40 bin personele ilişkin detayları bu haberimizde derledik. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? İşte sağlık personeli İŞKUR işçi alımı 2021 atama ve branş dağılımı

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri ve şartları, atanmayı bekleyen adaylar tarafından takip ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Hemşire, radyolog, anestezi teknikeri, acil tıp teknisyeni ve sağlık memuru gibi branşlarda alım yapılacağını duyurmasının ardından, başvuru süresi için heyecan arttı.

Mülakatsız KPSS puanına göre yapılacak 30 bin sağlık çalışanı atamaları için tercih kılavuzu ÖSYM tarafından ilan edilecek. Personel alımının 10 binini ise sürekli işçi alımı oluşturacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce yaptığı açıklamada, pek çok branşta sağlık personeli istihdam edeceklerinin müjdesini vermişti. Hemşire, radyolog, anestezi teknikeri, acil tıp teknisyeni ve sağlık memuru gibi branşlarda alım yapacak.

Sağlık Bakanlığı, şu günlerde ilgili kişilerin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Söz konusu alımlar için başvuru sürecini merakla bekleyen adaylar, ÖSYM'den gelecek kılavuz haberine odaklandı.

Sağlık Bakanı Koca 40 bin sağlık çalışanı alımından 30 bininin sözleşmeli sağlık personeli olacağını, 10 bininin de sürekli işçi olacağını duyurdu. Ancak henüz başvuru tarihi ve şartları ilan edilmedi. Sağlık Bakanlığı personel alımı yerleştirme kılavuzu ile başvuru ve atama tarihleri netleşecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMALARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel alımı ile ilgili gelişmeleri duyurdu. Bakan Koca'nın açıklaması şu şekilde;

40 bin kişi ile ilgili KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme ile mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinin alım süreci başlıyor. Yine mülakat yapılmadan 10 bin sürekli işçi alımı da yapılacak kura ile. Hemşire, ebe, terapist, sağlık fizikçisi vb. alanlarında alım olacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ve tarihleri ÖSYM tarafından yayınlanacak KPSS yerleştirme kılavuzunda belli olacak. Kılavuzun ÖSYM tarafından ilerleyen günlerde yayınlanması bekleniyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Henüz yeni alımlar ile ilgili başvuru şartları yayımlanmadı. Ancak geçen yıl yapılan alımlarda yayımlanan kılavuz içerisinde yer alan başvuru şartları şu şekilde:

Sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.KPSS 2019/4, KPSS 2019/7, KPSS 2020/4 ve KPSS 2020/5 Tercih Kılavuzlarında belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Durumu "Başvuru Genel Şartlarına" uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında yer alan hüküm:

"...Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler."Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üç ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümler: "...Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Sözleşmesini;

a) Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlardan,

b) Öğrenim durumu itibariyle ihraz edilen ve ekli 4 sayılı cetvelde yer alan unvanlara ilişkin pozisyonlara ek 4 üncü madde çerçevesinde atanmak suretiyle unvan değişikliği yapanlardan,

c) Eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak, Ek 3 üncü maddenin (b) veya (c) bendi hükmü kendilerine uygulanamayanlardan, tek taraflı feshedenler, bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan yeniden istihdam edilebilirler."

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür