• $32,3912
  • 35,0823
  • 2326.79
  • 9087.25
13 Kasım 2021 Cumartesi 10:03 | Son Güncelleme:

Kasım ayının tadı en iyi nerelerde çıkar? İşte kasımın en sakin rotaları

Kasım ayının tadı en iyi nerelerde çıkar" İşte kasımın en sakin rotaları

Yaprakların sararıp döküldüğü ve doğanın uykuya daldığı kasım ayı, insanın da kendi içine dönmesine vesile olur. Peki kasım ayının tadı en iyi nerelerde çıkar? İşte kasım ayı için en güzel gezi rehberi...

Yaprakların sararıp döküldüğü, doğanın uykuya daldığı, güneşin hükmünün azaldığı kasım ayı, insanın da kendi içine dönmesine vesile olur. Bu ay biraz hüzünlü gibidir ama yine de çok keyiflidir. En güzel fotoğraf karelerinden pek çoğu kasım renkleriyle örülüdür. Sonbaharın vurguladığı gelip geçicilik hissiyatı elimizdeki zamanı daha iyi geçirmemiz gerektiği konusunda da bir uyarıdır. Peki kasım ayının tadı en iyi nerelerde çıkar?

YEDİGÖLLER'E GİDİN

Yılın her döneminde ayrı güzel olan Bolu Yedigöller kasım ayında da güzelliğiyle büyüleyen yerler arasında. İsminden anlaşılacağı gibi yedi gölden oluşan 1642 hektar büyüklüğündeki havza antik dönemde yerleşim yeri olarak da kullanılan bir coğrafya. Ortalama 780 m yükseklikte olan platodaki göllerin en büyüğü Büyükgöl. Çok sayıda bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapan milli parkta kayın, gürgen, meşe, kızılağaç, akçaağaç, karaağaç, titrek kavak, sarı ve karaçam, köknar, fındık, ıhlamur ve dişbudak ağaçları gibi ağaçlar iç içe harika ormanlar oluşturuyor. Sahada yüzün üzerinde kuş türü de bulunuyor. Kapankaya Manzara Seyir Yeri'ne çıkarak milli parkın eşsiz manzarasına kuşbakışı şahit olabilirsiniz. Yürüyüş yapmak, kamp kurmak ve doğada kafa dinleyip harika kareler yakalamak için bu ay en iyi tercihlerden biri Yedigöller Milli Parkı olacaktır.

FETHİYE YİNE GÜZEL

Denize daha yakın olmak isteyenler ve yazdan kopamayanlar için Ege ve Akdeniz sahillerinde harika rotalar da elbette var. Fethiye sonbaharın da vazgeçilmezlerinden örneğin. Hâlâ denize girmek isteyenler için Fethiye'nin plajları iyi bir seçim. Ölüdeniz Milli Parkı'nda rüzgar sörfü, su kayağı gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Kelebekler vadisi her zaman gezmeye değer. Tarihi Likya Yolu üzerinde bulunan Kabak Koyu'ndaki bungalov evlerde doğayla iç içe vakit geçirmek de bu mevsimde oldukça çekici. Fethiye'nin yamaç paraşütü konusunda bir dünya markası olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

BOZBURUN VE BOZCAADA

Bu mevsimde denize girmek için pek uygun olmasa da Ege'nin en huzurlu ve kafa dinlemelik tatil beldelerinden Bozcaada önerdiğimiz yerler arasında. Gün batımında harika bir atmosfere girmenizi sağlayan Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında. Adanın nostaljik sokaklarında turlayıp, Göztepe'deki seyir terasında oturarak güzel manzaralara şahit olmak çok keyifli. Sakin bir Ege tatili geçirmek için Marmaris Bozburun da tavsiye edeceğimiz yerler arasında. Kalabalıklardan iyice arındığı bu mevsimde Bozburun'da balıkçılar ve yerel halk dışında pek kimse olmuyor. Aslında yazın kalabalık olan Ege'deki pek çok tatil beldesi kasım ayında kafa dinlemeye müsait olur.

İSTANBUL'DA SONBAHAR

İstanbul'da kasım ayının tadını çıkarmak isteyenler Beşiktaş'tan Dolmabahçe'ye ya da Ortaköy'e yürümeli. Serin Boğaz havası ve dökülen yaprakların eşliğinde Maçka Parkı'na çıkıp orada bir çay içmeli. Haliç sahilleri de pek güzel. Tarihi semtimiz Balat'ta bir kahve içip Eminönü'ne doğru yol alabilirsiniz. Bir yanınıza Sultanahmet bir yanınıza Ayasofya'yı alıp meydanda biraz vakit geçirip buradan Kapalı Çarşı'ya ilerleyebilirsiniz.

BURSA'YI, ESKİŞEHİR'İ TÜM ŞEHİRLERİ GEZİN

Bu romantik ay şehir merkezlerini gezmek için de güzel. Serin havada sokaklarda dolaşmak, kentlerin bilinmeyenlerini keşfetmek, güzel mekanlarda oturup sosyal dokuya temas etmek ayrı bir keyif. Bursa'nın tarihi çarşısında dolaşıp Koza Han'da güzel bir Türk kahvesi içebilirsiniz ya da Eskişehir'in Porsuk Çayı'nda bir gezintiye çıkabilirsiniz. Mardin'in taş evleri ve taş caddelerinde tarihin derinliklerine doğru bir yolculuk yapabilirsiniz.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi