• $7,878
  • €9,3189
  • 483.552
  • 1210.41
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
26 Haziran 2020 Cuma 19:45 | Son Güncelleme:

Karabuğday tüketmek için 10 neden

Karabuğday tüketmek için 10 neden

Protein ve önemli düzeyde diyet lif, B1, B2 ve E vitamin ve mineralleri içeren tahıl türü olan karabuğday kolesterolden kansere pek çok hastalığı önlüyor.

Karabuğday, yüksek besinsel değere sahip protein ve önemli düzeylerde diyet lif, bazı önemli vitaminler (B1, B2 ve E vitaminleri) ve mineralleri içeren bir tahıl türüdür. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger; bulgur, pirinç, irmik, makarna yerine kullanabileceğimiz sağlıklı tahıl alternatifi olan karabuğdayı mutfaklarımızda sıkça kullanmamız için 20 sağlıklı nedeni açıklıyor:

1 Düzenli karabuğday tüketen kişilerin kalın bağırsaklarının daha sağlıklı çalıştığı yapılan çalışmalarda görülmüştür.

2 Karabuğday proteinlerinin biyolojik değeri yüzde 90’ın üzerindedir . Bu değer, örnek protein olarak kabul edilen anne sütü ile yumurta proteinlerinin sahip oldukları yüzde 100 biyolojik değerine çok yakındır ve bu yüzden karabuğday proteinleri hemen tüm diğer meyve-sebze ve tohumların proteinlerine göre besleyicilik açısından daha kalitelidir.

3 Yapılan araştırmalar karabuğdayın düzenli tüketiminin yüksek kolesterolü düşürmede etkili olduğunu göstermiştir.

4 Lif içeriğinin yüksek olması ve düşük glisemik indeksi sebebiyle diyabeti olan kişiler rahatlıkla tüketebilir.

5 Yüksek lif içeriği sebebiyle tok tutar ve kan şekerini dengeleyerek obeziteye karşı korur.

6 Karabuğday, hipertansiyon ve kardiyovasküler bozuklukların diyet tedavisinde ve önlenmesinde kullanılır.

7 İçeriğindeki quarsetin den dolayı güçlü antioksidan kaynağıdır.

8 Karabuğday ‘fonksiyonel gıda’ olarak bilinir. Fonksiyonel gıdalar, hastalık oluşma riskini azaltan gıdalardır.

9 Karabuğday, prebiyotik gıda olması ve yüksek lif içeriği sebebiyle kolon kanserinin önlenmesinde etkilidir.

10 Demir içeriği tüm tahıl ve kurubaklagiller arasında en yüksektir. Sıklıkla anemi sorunu yaşayanlar, hamile bayanlar ve bebekler için ideal bir besindir.

Arpacık soğanı kemikleri güçlendirir

YKS stresi dişleri kırdı

<p>Editör:</p><p><a href='#0'>ayse.tunali@turkmedya.com.tr</a></p><p class=''>Kurgu:</

İYİ Partili Özdağ'ın FETÖ iddiası

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

1300 yıllık anıt ağacın zeytinleri hasat edildi

Kovid-19'u gripten ayıran 10 belirti