• $32,3363
  • 35,0866
  • 2308.14
  • 9079.97
28 Aralık 2021 Salı 21:59 | Son Güncelleme:

GSB personel alımı başvuruları başladı mı, şartları nedir? GSB 1575 personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

GSB personel alımı başvuruları başladı mı, şartları nedir" GSB 1575 personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak"

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 1575 personel alımı gerçekleştirilecek. Başvurular belirlenen tarihler arasında e devlet yada "basvuru.gsb.gov.tr" adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Peki GSB personel alımı başvuruları ne zaman, nasıl yapılacak, başvuru şartları nelerdir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 1575 personel alımına ilişkin yapılan açıklama sonrası başvuruların yapılacağı tarih merak konusu oldu. Söz konusu personel alımına ilişkin duyuruyu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptı. Alınan bilgilere göre bakanlığa 1575 personel alınacağı belirtildi. Peki 1575 GSB personel alımı ne zaman ve nasıl yapılacak? Başvuru şartları nelerdir?

Bakan Kasapoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;

Her geçen gün hizmete açılan tesislerle büyüyen bakanlığımız, yeni ekip arkadaşlarıyla güçlenmeye devam ediyor. GSB ailemize katılacak toplamda 1575 personelimiz, şimdiden hayırlı olsun.

GSB PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Bakan Kasapoğlu'nun duyurduğu 373 spor uzmanı, 50 psikolog, 500 gençlik çalışanı ve 652 yurt yönetim personeli olmak üzere toplam 1575 personel alımına ilişkin başvurular 24-28 Ocak arasında e-devlet Kariyer Kapısı adresi üzerinden yada "basvuru.gsb.gov.tr" adresi üzerinden yapılacak.

GSB HANGİ KADROLARA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

373 spor uzmanı

50 Psikolog

500 Gençlik çalışanı

652 Yurt Yönetim Personeli

Gençlik spor

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular ilerde belirlenecek tarihlerde e-devlet ve "basvuru.gsb.gov.tr" adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Başvuruda her bir pozisyon için belirlenen kontenjan sayısından fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının dört (4) katına kadar aday sözlü sınava çağrılacak.

GSB PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu şartları açıkladı: "Spor Uzmanı pozisyonları için; yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı internet sitesinde yer alan duyuruya göre başvuru yapan adaylar için 2021 yılı KPSS B grubu KPSSP3 puan türü esas alınacak.

Gençlik Çalışanı pozisyonları için yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak. Ek olarak 5. Grup için Bakanlığımızca verilen gençlik liderliği sertifikasına sahip olmak.

Psikolog pozisyonları için; yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren psikoloji bölümlerinden mezun olmak.

Yurt yönetim personeli pozisyonları için yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak.

Bu şartlara haiz adaylar başvurularını 24 Ocak – 28 Ocak tarihleri arasında e-devlet üzerinden Kariyer Kapısı adresi üzerinden yapabilecekler. Altını çizmek isterim ki Kariyer Kapısı üzerinden yapılmayan hiçbir başvuru dikkate alınmayacak."

GSB YURT YÖNETİMİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU

GSB SPOR UZMANI, GENÇLİK ÇALIŞANI, PSİKOLOG ALIM KILAVUZU

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

b) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

c) 18 yaşını tamamlamış olmak (23.08.2003 ve öncesi doğumlu olmak).

d) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

e) Özel kanun veya diğer mevzuatta yer alan şartları taşımak.

f) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

g) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

h) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

i) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.

j) Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak.

k) Tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak.

l) Başvurduğu kadronun bulunduğu il sınırlarında ikamet etmek.

m) Başvuru yaptığı kadro için aranan cinsiyet şartını taşımak.

(Antrenör ve spor uzmanı alımı için istenen başvuru şartlarına haberin devamındaki ilan üzerinden ulaşabilirsiniz.)

GSB İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? (TEMİZLİK VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURULARI)

1) Başvuru şartlarını taşıyan adaylar 23 – 27 Ağustos 2021 tarihlerinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilecektir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilecektir.

2) Her aday, Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

3) Başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınacaktır. Başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınacaktır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları alınabilecektir.

4) Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

5) Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

  • personel alımı
  • gsb personel alımı başvuru şartları
  • GSB 1575 personel alımı
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'