• $8,358
  • €9,9391
  • 486.425
  • 1398.7
25 Mart 2020 Çarşamba 08:01 | Son Güncelleme:

#EvdeKal'da neden çok yiyoruz?

#EvdeKal'da neden çok yiyoruz"

Evlere kapandığımız şu günlerde herkes iştahının açıldığını söyleyerek bunun nedenini merak ediyor. Uzmanlar, yeme isteğindeki artışın bilimsel açıklamasını yaptı.

SOSYAL MEDYA YEMEK TARİFLERİYLE DOLDU

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle evlere kapandığımız şu günlerde pek çok kişi kendisini yemek yemeye verdi. Whatsapp grupları yemek tarifleriyle dolarken, sosyal medyada sık sık hünerli ellerin mutfak görüntüleri paylaşılır oldu. Herkes birbirine 'Her zamankinden çok yemek yememin nedeni ne?' diye sorar hale geldi. 

DUYGUSAL AÇLIK VE GÜVENDE HİSSETME ARZUSU

Yaşanan açlık hissini “duygusal açlık” olarak tanımlayan Doç. Dr. Sevcan Karakoç Demirkaya’ya göre durum tamamen psikolojik. Şu anki yemek amacının açlığı gidermek değil, güvende hissetmek olduğunu belirten psikiyatrist Demirkaya, “Anksiyete, kızgınlık, depresyon gibi dönemlerde duygusal yeme atakları olur. Yeme bozukluğuna dönmemesine dikkat edilmeli” dedi.

Songül Karlı, memleketinin yöresel yemeklerine merak sardı. Tokat yöresine ait yemekler yapan şarkıcı önceki gün yaprak sarması hazırladı.

Pınar Altuğ, karantina döneminde her gün takipçileriyle yemek tarifleri paylaşıyor. Ünlü oyuncu dün de sosyal medya sayfasından canlı yayın yaparak sevenlerine ekmek tarifi verdi. 

Gizem Karaca "Gizem'in Ege mutfağından inciler" adıyla paylaşımlar yapıyor. 

<p>Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kalemler Köyü'nde önceki gün yangından mağdur olan bir vatandaş, g

Afet bölgesinden devlete güven mesajı

Komana Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı

Trabzonspor, bugün 54. yaşını kutluyor.

''Doğuzağaç'' adıyla Uluslararası Meteorit Veri Bülteni'ne işlendi