• $32,387
  • 35,0538
  • 2326.36
  • 9093
4 Ocak 2022 Salı 18:02 | Son Güncelleme:

2022 evde bakım aylığı zam oranı hesaplama nasıl yapılır? Evde bakım maaşı 2022 Ocak zammı ne kadar oldu, gelir kriteri nedir?

2022 evde bakım aylığı zam oranı hesaplama nasıl yapılır" Evde bakım maaşı 2022 Ocak zammı ne kadar oldu, gelir kriteri nedir"

Evde bakım maaşı alan vatandaşların 2022 yılına girdiğimiz şu günlerde yapılan zam açıklamaları yakından takip ediliyor. İnternet aramalarında yoğun bir şekilde araştırılan "Evde bakım maaşı 2022 Ocak zammı ne kadar oldu, gelir kriteri nedir? 2022 evde bakım aylığı kişi başına düşen gelir hesaplama nasıl yapılır?" sorularına yanıt olarak tüm detayları bu haberimizde derledik.

Evde bakım maaşı 2022 zam oranı birçok vatandaşın merak ettiği konular arasında. Söz konusu destek aylığından faydalananların yakından takip ettiği evde bakıma muhtaç yaşlı, engelli ve hasta maaşı 2022 Ocak zammı belli oldu. Peki Evde bakım maaşı 2022 Ocak zammı ne kadar oldu, gelir kriteri nedir? 2022 evde bakım aylığı kişi başına düşen gelir hesaplama nasıl yapılır?

EVDE BAKIM MAAŞI 2022 OCAK ZAMMI İLE NE KADAR OLDU?

Ocak ayında 1.797 TL olan evde bakım aylığı 2022 Ocak ayında yapılan son zam ile 2.292 TL oldu.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN ÖDENİYOR?

Evde bakım maaşı, her ayın 15'i ile 30'u arasında gerçekleştiriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ (E-DEVLET)

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e sms atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 sms ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere devlet tarafından verilen hasta bakım parasıdır. Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere verilir.

Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? GELİR KRİTERLERİ NEDİR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılıyor.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılıyor.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi