• $32,3887
  • 35,0826
  • 2326.74
  • 9105.45
14 Şubat 2022 Pazartesi 17:59 | Son Güncelleme:

Elektrik faturası yardımı başvurusu nasıl yapılır? Elektrik faturası yardımı kimler alabilir, ödemeler nereden yapılacak?

Elektrik faturası yardımı başvurusu nasıl yapılır" Elektrik faturası yardımı kimler alabilir, ödemeler nereden yapılacak"

Elektrik tüketim desteği programı kapsamında yapılan ödemeler bir çok ihtiyaç sahibinin gündeminde yer alan konular arasında. Maddi imkanı yetersiz vatandaşların elektriğe erişiminde sıkıntı yaşamalarının önüne geçecek şekilde uygulamaya konulan elektrik faturası yardımı başvurusu ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Peki elektrik faturası yardımı başvurusu nasıl yapılır, kimler faydalanabilir, ödemeler nereden alınabilecek?

Elektrik giderlerine katkıda bulunmak için kış mevsimi boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sağlanacak. Elektrik faturası tüketim desteğinde başvuru süreçleri ile ilgili detaylar merak konusu haline geldi. Söz konusu internet aramalarında "Elektrik faturası yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılacak, kimler bu yardımdan faydalanabilecek?" sorularına yanıt aranıyor.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor.

Evde Bakım Yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar destek veriliyor. Destek almak isteyen kronik hastalar, bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Elektrik Tüketim Desteğinden faydalananlara, geçtiğimiz yıl, 2 buçuk milyar liradan fazla destek sağlandı.

ELEKTRİK YARDIMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalandırılmaktadır.

ELEKTRİK DESTEĞİ NE KADAR?

1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat,

3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat,

4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat,

5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaat

karşılığı tutar kadar aylık destek verilmektedir.

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi