• $32,3263
  • 35,09
  • 2282.05
  • 8991.78
26 Temmuz 2022 Salı 22:26 | Son Güncelleme:

Aile Destek mobil uygulaması nasıl indirilir? Aile Destek programı başvurusu nasıl yapılır?

Aile Destek mobil uygulaması nasıl indirilir" Aile Destek programı başvurusu nasıl yapılır"

Aile Destek Programı için "Aile Destek" mobil uygulaması erişime sunuldu. Sosyal hizmetler başlığı altında, çocuk, engelli, yaşlı, aile ve kadına yönelik hizmetler ile yurt dışı, sivil toplum, eğitim ve yayın, şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetler yer alacak. Peki Aile Destek mobil uygulaması nasıl indirilir? Aile Destek programı başvurusu nasıl yapılır?


Aile Destek uygulaması ile birçok sosyal hizmetlere erişimler daha kolaylaşmış olacak. Vatandaşlar Aile Destek Programı gibi bir çok sosyal yardım bilgilerine ve başvuru kanallarına ulaşabilecek. Sosyal yardım başvurusu yapacak vatandaşların araştırmış olduğu "Aile Destek mobil uygulaması nasıl indirilir? Aile Destek programı başvurusu nasıl yapılır?" sorusuna yanıt olarak tüm detayları bu haberimizde derledik.

27 Haziran Pazartesi günü başlayan Aile Destek Programı başvuruları halâ devam ediyor. e-devlet üzerinden yapılan başvurularda kişiye maddi durumunu gösteren sorular yöneltiliyor ve verilen cevaplar devlet kurumlarındaki bilgilerle eşleştirilerek kişinin ihtiyaç sahibi olup olmadığına karar veriliyor. Program ile ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay para yardımı yapılacak. Ödemeler ise kişinin ihtiyaç durumuna göre 450 TL ile 600 TL arasında değişiklik gösterecek.

AİLE DESTEK MOBİL UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Sosyal hizmet ve yardımlara ilişkin bilgilerin ve başvuru imkanlarının yer aldığı "Aile Destek" mobil uygulaması erişime sunuldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, uygulama sayesinde vatandaşlar, sunulan sosyal hizmet ve yardımlara ilişkin bilgilere, faydalanma şartlarına ve başvuru kanallarına ulaşabilecek.

Uygulamada, sosyal hizmetler başlığı altında, çocuk, engelli, yaşlı, aile ve kadına yönelik hizmetler ile yurt dışı, sivil toplum, eğitim ve yayın, şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetler vatandaşların erişimine sunuluyor.

Sosyal yardımlar başlığı altında ise vatandaşlar, faydalanmak istediği desteğin şartlarına ve başvuru kanallarına ilişkin bilgilere ulaşabilecek.

Başvuru sonuçları uygulama üzerinden öğrenilebilecek

"Aile Destek" mobil uygulaması üzerinden e-Devlet aracılığıyla sosyal yardım ve sosyal hizmetlere yapılan başvuruların sonuçlarını da yine uygulama üzerinden öğrenilebilecek.

Vatandaşlar, uygulama sayesinde bakanlıktan gelen haber ve duyuruları takip edip, bakanlık tarafından halkın hizmetlere erişimini kolaylaştırmak için kurulan ALO 183, ALO 144 gibi çağrı merkezlerini doğrudan arayabilecek.

Ayrıca Kadın Destek Uygulamasına da (KADES) doğrudan erişim sağlanabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programı için başvuru şartı bulunmuyor. İhtiyaç sahibi olan her vatandaş başvuruda bulunabiliyor. Kişinin yaptığı başvurular ise değerlendirmeye göre kabul edilebiliyor veya reddedilebiliyor. Diğer yandan e-devlet üzerinden yapılan açıklamada

Adresi yurtdışında olanlar,

Adres gizliliği kararı olanlar,

18 yaşından küçük olanlar,

T.C. Vatandaşlığı olmayanlar

Son 15 gün içerisinde hanesinde herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunanların e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacağı da belirtiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvurusu e-devlet üzerinden, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasından yapılabiliyor.

Bununla birlikte e-devlet üzerinden başvuru yapma imkanı olmayan vatandaşlar Aile Destek Programı başvurusunu ikamet ettiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek yapabilecekler.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Başvurusu kabul edilen kişilere 12 ay boyunca hane başına 450 TL ile 600 TL arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 TL ila 7 bin 200 TL arasında destek verilmiş olacak.

  • aile destek programı
  • aile destek destek mobil uygulaması
  • e-devlet aile destek başvuruları
  • Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak