• $32,3847
  • 35,0628
  • 2326.25
  • 9096.68
13 Ocak 2022 Perşembe 01:02 | Son Güncelleme:

Okullar 13 Ocak'ta hangi illerde tatil oldu? Okullar bugün yok mu, eğitime kaç gün ara verildi?

Okullar 13 Ocak'ta hangi illerde tatil oldu" Okullar bugün yok mu, eğitime kaç gün ara verildi"

13 Ocak'ta okulların tatil edileceği il ve ilçeler belli oldu. Yapılan açıklamalara göre yurt geneli Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki Okullar 13 Ocak'ta hangi illerde tatil oldu? Okullar bugün yok mu, eğitime kaç gün ara verildi?

Okullar tatil edilip edilmeyeceği konusu hava durumuna ilişkin yapılan uyarılan üzerine gündeme geldi. Yurdun bir çok ilinde kar yağışı etkili olabileceği tahmin edilirken söz konusu eğitime ara verilecek yerler için gözler Valilik'lerden gelecek açıklamay çevrildi. Peki Okullar bugün tatil mi, 13 Ocak hangi ilde eğitime ara verildi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; kar ve sağanak yağış yurdu etkileyecek ve bazı bölgelerde kuvvetli fırtına kendini gösterecek. Öte yandan yoğun kar yağışı bazı illerimizde etkisini göstermeye devam ediyor. Veli ve öğrenciler okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor.

13 OCAK OKULLAR TATİL Mİ?

Meteoroloji'nin açıklaması sonrası yoğun kar yağışı görülen illerde 13 Ocak Perşembe günü okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL? 13 OCAK 2022

Yoğun kar yağışı görülen illerimizde valilik ya da kaymakamlıklardan 'kar tatili' açıklaması yapıldığında eş zamanlı olarak haberimizde yer verilecektir...

DÖRT İLDE EĞİTİME BİR GÜNLÜK 'KAR' TATİLİ

Ordu'nun Korgan, Mesudiye ve Akkuş, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi ile Tunceli'nin 3 ve Konya'nın 6 ilçesinde etkili olan kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Tunceli'nin Ovacık, Pülümür, Hozat ve Nazimiye ilçelerinde 4 gündür aralıksız devam eden kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar kalınlığı ilçe merkezlerinde 1 metreye kadar ulaşırken, 160 köy yolu ulaşıma kapandı. Tunceli Valiliği, kar yağışının etkili olduğu Hozat ilçesinde sadece taşımalı eğitime, Ovacık, Pülümür ve Nazimiye ilçelerinde ise eğitime bir gün ara verildiğini, engelli ve hamile personele de bir gün idari izin verildiğini duyurdu.

İKİ İLÇE ARASINDAKİ YOL KAPANDI

Öte yandan, yoğun kar ve tipi nedeniyle Hozat- Karaoğlan- Ovacık yolu 28-59 kilometreleri arası, güvenli hale gelene kadar araç trafiğine kapatıldı. Valilik, vatandaşların bu yolu kullanmak yerine alternatif güzergahları kullanmaları konusunda sürücüleri uyardı.

ELEŞKİRT'TE KAR TATİLİ

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle köy okulları ile taşımalı eğitim veren okullar 1 gün tatil edildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, "Etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla, Eleşkirt ilçemizde, köy okullarımızda ve taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz için 13 Ocak 2022 Perşembe gününü kapsayacak şekilde eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Eleşkirt ilçemizde, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelimiz de 13 Ocak 2022 Perşembe gününü kapsayacak şekilde 1 gün süre ile idari izinli sayılacaktır" denildi.


ORDU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Ordu'nun Korgan, Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle Korgan, Mesudiye ve Akkuş'da eğitim ve öğretime 13 Ocak Perşembe günü ara verildiği kaydedildi.

Söz konusu ilçelerde engelli ve hamile kamu görevlilerinin yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

KONYA'NIN 6 İLÇESİNDE KAR NEDENİYLE UZAKTAN EĞİTİM YAPILACAK

Konya'da etkili olan kar nedeniyle 6 ilçede yarın yüz yüze eğitime ara verildi.

İlçe hıfzıssıhha kurulları kararınca, Seydişehir, Taşkent, Hadim, Ahırlı, Yunak ve Derebucak ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde 13 Ocak Perşembe günü uzaktan eğitim gerçekleştirilecek.

Ayrıca merkez Meram ilçesindeki İnlice İlköğretim Okulu, Gökyurt İlköğretim Okulu, Hatunsaray İmam Hatip Ortaokulu, Hatunsaray İlköğretim Okulu, Karadigin Yeniaylar İlköğretim Okulu, Kızılören İlköğretim Okulu, Sefaköy İlköğretim Okulu, Sefaköy İmam Hatip Ortaokulu, Güneydere İlköğretim Okulu, Yeşiltekke İlköğretim Okulu, Karadigin Deresi İlköğretim Okulu, Kayalı İlköğretim Okulu, Evliyatekke İlköğretim Okulu, Yeşildere İlköğretim Okulu, Mustafa Bağrıaçık İlköğretim Okulu ve bu okullara öğrencisi taşınan yerleşim yerlerinde de uzaktan eğitim yapılacak.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi