• $32,386
  • 35,068
  • 2326.4
  • 9102.56
28 Mart 2018 Çarşamba 01:00 | Son Güncelleme:

Tel Rıfat 1 saatte tamam!

Tel Rıfat 1 saatte tamam!

Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’in PKK/PYD’den temizlenmesinin ardından harekatın yönünün çevrildiği Tel Rıfat dün 1 saatte kontrol altına alındı. Teröristler tıpkı Afrin’deki gibi arkalarına bile bakmadan kaçtı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazar günü “Tel Rıfat’ı da kontrol altına alarak harekatı hedefin ulaştıracağız’ diyerek sinyalini verdiği operasyon dün sabah itibarıyla başladı. Birkaç gündür İHA’larla alınan istihbarat doğrultusunda savaş uçakları belirlenen terör hedeflerini gece saatlerinde vurmaya başladı.

TERÖRİSTLER YİNE KAÇTI

Gün ağardıktan sonra TSK ve ÖSO unsurları Tel Rıfat’a doğru karadan harekete geçti. Afrin’in 21 kilometre güneydoğusunda bulunan Tel Rıfat halkının da desteğiyle ilçe kısa sürede kontrol altına alındı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre ilçeye giren TSK ve ÖSO unsurları ciddi bir direnişle karşılaşmadı. Teröristlerin tıpkı Afrin’deki gibi kaçıp kenti terk ettiği öğrenildi. Yerel kaynaklar bölgede bulunan Rus askeri unsurların da Tel Rıfat çevresinden çekildiğini belirtti.

HALK EYLEM YAPMIŞTI 

Afrin’in temizlenmesinin ardından terör örgütü PYD/PKK’nın zulmüne isyan eden Tel Rıfat halkı günlerdir ‘Türkiye bizi de kurtarsın’ diye eylemler yapıyordu. Mehmetçiğin kenti kontrol altına almasını bölge halkı büyük sevinçle karşıladı. Bazı Tel Rıfatlılar kurban keseceklerini söyledi.

ÇOK KRİTİK KONUMDA 

Suriye’yi, Türkiye üzerinden Batı dünyasına bağlayan Kilis-Halep karayolunun geçtiği Tel Rıfat, Minnag Havaalanı gibi önemli bir lojistik üs noktasına da ev sahipliği yapıyor. Tel Rıfat sadece Afrin harekâtı açısından değil, Suriye’deki geçiş noktaları açısından da önemli bir boğaz. 

İHA’LAR GÖRÜNTÜLEDİ

DEV ÇUKURLAR KAZMIŞLAR 

Tel Rıfat İlçesi havadan görüntülendi. AA’nın drone ile kaydettiği görüntülerde, ilçe merkezini çevreleyen geniş tarım arazilerine dev çukurlar kazıldığı göze çarpıyor. Yine kent merkezinin etrafına uzun ince savunma mevzileri kazıldığı ve bunların bir alanda birleştiği görülüyor. Merkezde bulunan ve ilçeye ismini veren Rıfat Tepesi’nin de yansıdığı görüntülerde kent merkezinde pek sivil hareketliliğin olmaması dikkati çekiyor. Videoda, merkeze yaklaşık 5 kilometre mesafede, teröristlerin toplanma noktası olarak kullandığı dikdörtgen bir arazide, tek katlı yapılar ve araçlar görülüyor.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi