• $12,7103
  • €14,3442
  • 730.194
  • 1807.63
17 Ağustos 2020 Pazartesi 01:06 | Son Güncelleme:

Sokak lezzetlerinde tifo tehlikesi

Sokak lezzetlerinde tifo tehlikesi
DHA

İstanbul'da sokakta satılan kokoreç, pilav, tavuk döner ve boza gibi yiyeceklerden alınan numunelerde tifoya neden olan bakteriler tespit edildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin araştırması kapsamında sokak lezzetlerinden 1 yıl boyunca numuneler alındı. Bu yiyeceklerin yüzde 10’luk kısımda tifoya neden olan ‘Salmonella’ bakterisi tespit edildi. Öğretim Üyesi Dr. Murat Doğan, “Yiyeceklerden aldığımız numunelerinin yüzde 65’inde de gıda zehirlenmelerine neden olan ‘Staphylococcus Aureus’ çıktı” dedi.

4’TE 1’İNDE ‘E.COLİ’

Her 4 yiyecekten 1’inde ‘E.coli’ bakterisinin bulunduğunu, bunun da dışkı kaynaklı olduğunu belirten Doğan, şöyle konuştu: “Yiyecekleri hazırlayanların hijyen düzeylerini de ölçtüğümüzde 100 üzerinden 34 puan aldılar. Ortamlar da gıda güvenliği açısından 100 üzerinden 30 puanda kaldı.” 

YÜZDE 90’I HİJYEN DEĞİL

Satıcılardan alınan el örneklerinden de her 10 kişiden 9’unda problem olduğu görüldü.

'Türkiye'nin enerji cenneti haline gelecek'... Tarihi proje için geri sayım
'Türkiye'nin enerji cenneti haline gelecek'... Tarihi proje için geri sayım

"Türkiye'nin enerji cenneti haline gelecek"... Tarihi proje için geri sayım

Kayseri Havalimanı yeni terminalinin yüzde 37'si tamamlandı
Kayseri Havalimanı yeni terminalinin yüzde 37'si tamamlandı

Kayseri Havalimanı yeni terminalinin yüzde 37'si tamamlandı

Asgari ücrette 2022 maaşına yüksek zam formülü! Masadaki rakam belli oldu
Asgari ücrette 2022 maaşına yüksek zam formülü! Masadaki rakam belli oldu

Asgari ücrette 2022 maaşına yüksek zam formülü! Masadaki rakam belli oldu

<p> </p>

Sergen Yalçın'ın istifasına ret kararı

Uşak'ta dere yatağında patlamamış top mermisi bulundu

Günün en çok paylaşılan fotoğrafları (29 Kasım 2021)

Kuvvetli lodos hayatı olumsuz etkiliyor