• $32,3807
  • 35,0913
  • 2326.21
  • 9142.4
1 Şubat 2012 Çarşamba 02:06 | Son Güncelleme:

Sevgilisi olmayanların 14 şubat hazırlığı

Sevgilisi olmayanların 14 şubat hazırlığı

Sevgililer Günü gelmeden aşkı bulmak isteyenler, mesajlaşma rekoru kırdı

Sevgililer Günü'ne yalnız girmek istmeyen yalnızlar, aşk ve arkadaşlık sitelerinde patlama yaratıyor. www.siberalem.com, geçtiğimiz hafta içinde gönderilen tanışma mesajı sayısının % 32 artarak son 11 yılın en üst noktasına çıktığını açıkladı.

Aşk arayanlar , 23-29 Ocak haftasında 2,709,684 adet tanışma mesajı atarak son 11 yılın rekorunu kırdılar.  Türkiye’nin ilk ve en büyük arkadaşlık sitesi www.siberalem.com’un Direktörü  Ayşe Gözde Ekmekçi,  11 yıldır aynı trendi gözlemlediklerini belirterek “Siberalem’e üyelik artışları her yıl yılbaşı – sevgililer günü arasında çok yükseliyor. En yoğun başvurular bu aylarda oluyor. Ancak bu yıl, tam bir talep patlaması gözlemliyoruz. Geçtiğimiz hafta içinde  atılan tanışma mesajlarının sayısı son 11 yılın en yüksek rakamı oldu. Bu mesajlar geçen yılın aynı haftasından göre % 32 daha fazla” dedi. Ekmekçi, yine  22- 29 Ocak haftasında siteye yeni kayıt olan üye sayısının da geçen yıla oranla % 14 arttığını belirtti. Ülke geneline bakıldığında, aşkı internetten  bulan kişilerin en çok 32-38 yaş arasındaki üniversite mezunu profesyoneller arasından çıktığı açıklandı. Siberalem’in verilerine göre mesajlaşmaların en yoğun olduğu saatler 23.00 ile 24.00 arasında.

Neden bu dönemde artış yaşanıyor?
14 Şubat öncesi herkeste bir hazırlıktır gidiyor. Sevgilisi olanlar nereye gideceğini, ne giyeceğini planlıyor. Sevgilisi olmayanlar ise 14 Şubat öncesi aşkı bulma umuduyla çevresine daha bir dikkatli bakıyor.  Ama günümüzün yoğun iş temposunda genç profesyonellerin aşkı bulmak için bir kaç randevuya çıkıp, uymayanları eleyip, en doğru insanı seçmeye vakti olmuyor.

Bu yüzden yoğun tempoda çalışan profesyoneller, Sevgililer Günü öncesinde www.siberalem.com’a hücum ediyor.  İlk elemeleri internet üstünden yapıp, seçtikleri kişilerle ilk mesajlaşmayı da müsait oldukları saatlerde internetten yapıyor, böylece doğru kişiyi daha çabuk seçebiliyorlar. Türkiye’nin en bilindik arkadaşlık ve aşk sitesi olan www.siberalem.com geçen yıl bin beşyüz dokuz kişiyi tanıştırdı.
 
Sevgililer günü öncesinde www.siberalem.com’a başvurular yüzde 15 arttı.
Ocak başından itibaren www.siberalem.com’a yeni üye olanların sayısındaki artış da gözle görülür hale geldi. İş yerinde saatlerce vakit geçirenler, hayallerindeki aşkı aramak için www.siberalem.com’a giriyor. Adaylar arasından kendilerine en uygun kişileri seçip ilk adımları internetten atmaya başlıyor.
Ayşe Gözde Ekmekçi,  11 yıldır aynı trendi gözlemlediklerini belirterek “ İnsanlar Sevgililer Günü’ne yalnız girmek istemiyor. Yalnızlık,  en çok bu dönemlerde kişileri üzüyor” dedi.
 

Hergün 200 bin kişi yeni aşkını arıyor.
14 Şubat 2012 Sevgililer Günü öncesinde beklenen artış bu yıl da yaşanmaya başladı. Her gün www.siberalem.com’a 200 bin üye giriş yapıyor. Yeni üyelerin oluşturdukları profilleri ise modern hayatın içinden meslek sahibi, belli bir geliri  ve hobileri olan faal yaşamayı seven kişiler olduklarını gösteriyor. Yeni üyelerin %31’i kadın %69’u erkek.
 Yolu Siberalem’den geçenler:
Günümüzde çalışan insanların en büyük sorunlarından biri de yalnızlık. İş yoğunluğundan,  sadece ev ile iş arasında gidip gelen  ve hayatında yenilik arayan, ancak bunu mevcut koşullarında bulamayan bu kitle çareyi www.siberalem.com’a üye olmakta buluyor. Çünkü Siberalem.com’da  benzer özelliklere sahip çok sayıda kadın ve erkek var. Hepsi eğitimli, belli bir gelire ve sosyal çevreye sahip kişiler bunlar. Ama yalnızlar. 

Aşkı arayanlar Siberalem’de vakit geçirmekten oldukça memnun. Aralıksız 12 saat 13 dakika mesajlaşan bir çift bile oldu!
İzmirliler, Evlilik istiyor. Kadınlar, Doktor sevgili arıyor!
Kadınların Siberalem’de en çok aradıkları mesleklerin başında doktorlar geliyor.
• Türk kadını "doktor"dan sonra mühendis ve hukukçu arıyor.
• Erkekler ise en çok öğretmen sevgili adayı arıyor. Türk erkeklerinin öğretmenlerden sonraki tercihleri:  Doktor ve bankacı 
• Siberalem çeşitli şehirlerde yaşayan 59 bin kişiye "Evliliği düşünüyor musunuz?” diye sordu. Cevaba en çok evet diyenler  İzmir’den çıktı. Yani Evlilik meraklıların çoğunluğu İzmirliler.
• Siberalem üyelerinin yüzde 57’si ilk görüşte aşka inanıyor: İlk görüşte aşık olacağı kişiyi bulmak için Siberalem’de geçen yıl  67 milyon, 155 bin 998 mesaj atıldı.


 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi