• $32,3773
  • 35,096
  • 2325.97
  • 9094.31
25 Temmuz 2014 Cuma 13:55 | Son Güncelleme:

Savaştan kaçtı ölümden kaçamadı

Savaştan kaçtı ölümden kaçamadı

(Soner KAN)Adana’da önce işkence yapılan ardından da boğazı kesilip, 15 yerinden bıçaklanarak öldürülen kadının kimliği, çantasındaki ilaç kutusundan belirlendi.

Cesedin, bir haftadır kendisinden haber alınamayan ve çocukları ile birlikte Suriye’deki iç savaştan kaçıp, Türkiye’ye sığınan 49 yaşındaki Nadia Aljendi’ye ait olduğu tespit edildi. Aljendi’nin cesedini ise, kendisi ile aynı lokantada bulaşıkçılık yapan kızı teşhis etti.
 
BOĞAZI KESİLİP BIÇAKLANMIŞ

Olay, önceki gün merkez ilçe Çukurova’ya bağlı Beyazevler Mahallesi’nde meydana geldi. Dilberler Sekisi’nin Seyhan Nehri kıyısındaki koşu yolunda hareketsiz yatan bir kadın gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, işkence yapıldıktan sonra boğazı kesilen ve vücudunda 15 bıçak darbesi tespit edilen kadının, vahşi bir cinayete kurban gittiğini belirledi, ancak kadının kimliğine ulaşamadı.
 
İLAÇ KUTUSU OLAYI AYDINLATTI

Cesedin bulunduğu bölgede kapsamlı bir arama yapan polis, olay yerinde bir kadın çantası buldu. Çantadaki bir ilaç kutusunun izini süren ekipler, söz konusu ilacın da yaşlı bir adam tarafından satın alındığı bilgisine ulaştı. Şahsa ulaşarak sorguya çeken polis, ilacın yardım amacı ile Suriye uyruklu 49 yaşındaki Nadia Aljendi için eczaneden alındığını tespit etti. Bunun üzerine, Aljendi aranmaya başlandı.
 
KAYIP ANNESİNİ MORGDA BULDU

Suriyeli kadının, bir lokantada bulaşıkçı olarak çalıştığını belirleyen polis, belirtilen adrese gittiğinde Aljendi’nin yaklaşık bir haftadan bu yana işe gitmediğini öğrendi. Bunun üzerine kimliği belirsiz cesedin, Aljendi’ye ait olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, kadının kızı ile de görüştü. Genç kız, morga girerek annesinin cesedini teşhis etti. Annesinin ölüm haberi ile adeta yıkılan Suriyeli kızı, yakınları teselli etti.
 
KIZI İLE BİRLİKTE SAVAŞTAN KAÇTI

Nadia Aljendi’nin, Suriye’de bir başka kadınla evlenen kocasından ayrıldığı, bu nedenle de yaklaşık 6 ay önce kızını da yanına alarak, iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındığı öğrenildi. Kızı ile birlikte Adana’da kendilerine yeni bir hayat kuran Aljendi’nin, bir süredir lokantada bulaşıkçı olarak çalıştığı bilgisine ulaşıldı. Polis, tüm bu bilgiler ışığında Aljendi’nin katil zanlısı ya da zanlılarının peşine düştü. Olayla ilgili soruşturma da sürüyor.
 
CİNAYETE KURBAN GİDEN 2 SURİYELİ

Öte yandan, vahşi bir cinayete kurban giden Nadia Aljendi, Adana’da öldürülen ilk Suriyeli kadın değil. Kentteki ilk cinayet, 17 Kasım 2013 merkez ilçe Seyhan’a bağlı Narlıca Mahallesi’nde meydana gelmişti. Ahmet Brimond, eşi Fatma Brimond’u ensesinden bıçaklayarak öldürmüştü. Suriyeli kadın cinayetlerinin yanı sıra aileleri ile birlikte savaştan kaçan birçok kişi de ya maganda kurşunu kurbanı olmuş ya da sulama kanalında boğulmuştu.

 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi