Türkiye'de üst düzey akademik çalışmaları teşvik etmek ve bilime önemli katkılar sunan seçkin isimleri ödüllendirmek amacıyla, İlim Yayma Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından iki yılda bir düzenlenen İlim Yayma Ödülleri, 2025 yılında dördüncü kez sahiplerini bulacak.
Başkan Erdoğan, Gazze, Ukrayna ve Sudan'a dikkat çekerek, “Barışa giden yolda elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu konuda her türlü seferberliği ilan ettik. Her yere koşacağız, başaracağız” dedi.
İBB'ye yönelik yolsuzluk ve casusluk soruşturmasında tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'na yakın trol sosyal medya hesaplarının adresi Kuzey Amerika'dan çıktı.
Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Kırsaldan büyük şehirlere, deprem acısından engelleri aşan azme kadar Türkiye'nin öğretmenleri, öğrencilerine ilham vermeye devam ediyor.
Adana'da polis, çocuk ve gençleri hem ekran bağımlılığından kurtarmak hem de sosyal hayata kazandırmak için ‘bocce' turnuvası düzenledi. 160 öğrencinin katıldığı turnuvada ortaya renkli görüntüler çıktı.
LGBT parti programında! CHP'den ahlaksızlığa ‘yönelim‘ kılıfı
CHP'nin 39. Olağan Kurultay'da oylanacak olan yeni parti programı taslağında cinsel yönelim temelli ayrımcılıkla mücadeleye yer verildi. Programda, 'sosyal devlet' başlığı altında yer alan ve "cinsel yönelim temelli her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını" taahhüt eden ifadeler yer aldı.
İtirafçı konuştu! CHP'den aday olan eşi için haraç kesilmiş
Sarılar Grup yöneticisi Ahmet Sarı, İBB'den hakediş alabilmek için Ekrem İmamoğlu'nun yakın çevresine toplamda 232,5 milyon TL rüşvet vermek zorunda kaldı. CHP logolu 10 aracın da İBB bürokratı Ali Sukas'ın milletvekili adayı eşi Berna Sukas'a teslim edildiği öğrenildi. İş insanı Sarı, ifadesinde İmamoğlu'nun danışmanı Ertan Yıldız ile yakınındaki Fatih Keleş'e ayrı ayrı yaptığı ödemeleri tarih tarih anlattı.
İstanbul Boğazı'nın 130 yıllık yapılarından Zeki Paşa Yalısı satışa çıkarıldı. Paha biçilemeyen 23 odalı tarihi yapı için çevredeki yalıların 2-6 milyar TL'lik fiyatları ölçü alınıyor.
G20'de ekonomi mesajı: Borçlar adil yapılandırılmalı
Başkan Erdoğan, dünya genelinde her 10 kişiden 1'inin aşırı yoksul olduğunu belirterek, G20'nin ticarette daha kapsayıcı adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, düşük gelirli ülkelerin borçlarının adil yapılandırılması gerektiğini belirtti.
Bayraktar KIZILELMA, tarihi bir teste imza atarak hedef F-16'ya kilitlenip milli hava-hava füzesi GÖKDOĞAN ile gerçekleştirdiği simüle atış testinde tam isabet sağladı. KIZILELMA'nın testi komşu ülke Yunanistan'da gündem oldu. Yunan basını Türkiye'nin hamleleri karşısında Atina'nın önlem alması gerektiğini yazdı.
İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında soruşturma yapılması için izin verdi.
CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi, 13 Haziran'da Mamak Metrosu için temel atma töreni düzenledi. 2028'de tamamlanacağı açıklanan inşaatta 5.5 aydır bir arpa boyu yol alınamadı.
Sakarya Ferizli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda akşam yemeği sonrası 131 hükümlü gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Valilik, ciddi sağlık sorununa rastlanmadığını açıkladı.
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İBB'deki yolsuzluk soruşturması konusunda parti yönetimini "CHP, rüşvet çarkının müteahhitleriyle anılamaz, bunlarla yol alamaz. Yolsuzluklara bulaşanlar partiden arındırılmalı." sözleriyle uyardı.
CHP'nin İmralı'ya gidecek komisyon heyetine temsilci vermemesi partide çatlağa neden oldu. Amedspor yöneticileri Laleş Ertuğrul Uysal ve Abdulvehap Akan, CHP'den istifa etti.
2024 Sayıştay Denetim Raporu'na göre, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'da öğrenci yurdu olarak tahsis ettiği binanın otel adıyla açıldığı ve ruhsatsız işletildiği ortaya çıktı.
Futbolda bahis soruşturmasında MASAK, 147 hakemin 21,7 milyon TL'lik para hareketini tespit etti. Başsavcı Akın Gürlek, “Ucu kime uzanırsa uzansın, sonuna kadar gidilecek” diyerek yeni operasyon sinyali verdi.
Uzmanlar, art arda meydana gelen depremlerin ardından çoğu insanda ‘deprem oluyormuş' hissiyle ‘hayalet deprem sendromu' oluştuğunu vurgulayarak, bu durumun toplum genelinde stres ve kaygı bozukluklarını tetiklediğini belirtti.
Kızılelma,iki F-16 savaş uçağının katıldığı testte, milli radarla F-16'ya kilitlendi. Gökdoğan füzesi ile gerçekleştirilen simüle atış testinde tam isabet sağladı.
Turkcell, Google Cloud ile hiper ölçekli bölgesel veri merkezi kurmak için 1 milyar dolarlık anlaşma yapmıştı. Yatırımın boyutunun 3 milyar dolara (127 milyar TL) ulaşacağı duyuruldu.
İstanbul'da zehirlenme faciası! Swanlake tankerinin 2. kaptanı gözaltında
Demokrasi ve Özgürlükler Adası yakınlarındaki Panama bayraklı Swanlake tankerinde yaşanan zehirlenme sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, geminin 2. kaptanının savcılık talimatıyla gözaltına alındığını duyurdu.
İmamoğlu'nun vurgun ağı! Rüşvetin dekontları ortaya çıktı
CHP'li İBB yönetimine yönelik soruşturma iddianamesinde iş insanlarından alınan çek, senet ve banka dekontları tek tek yer aldı. Belgeler, belediye eliyle kurulan vurgun sistemini ve örgütün finansal ağına dair çarpıcı detayları gözler önüne serdi. Eski milletvekili Aykut Erdoğdu'nun milyon dolarlık rüşvet kuryesi yapıldığı, İmamoğlu'nun danışmanı Baki Aydöner'in ise rüşvet isterken "Sistemi biliyor musun? Para vermeden ödeme alamazsın" sözleri de iddianameye damga vurdu.
Altay bebeğin annesi isyan etti: Böcek ailesi içimizi yaktı
İzmir'de Kasım 2024'te yaşanan olayda, Altay Toprak Kınalı (1) apartmanın en üst katında yapılan tahtakurusu ilaçlamasında kullanılan tarım ilacının diğer dairelere yayılması sonucu hayatını kaybetti.
“İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” iddianamesine tutuklanan eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın dijital materyallerinde yapılan incelemede rüşvet diyaloglarına ait ses kayıtlarına ulaşıldı.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yeni Yol Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen'in Milli Muharip Uçak KAAN'da kullanılacak motorun güncel durumuna ilişkin soru önergesini yanıtladı.
Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda'nın eşi Diana Nausediene'nin ev sahipliğinde düzenlenen “Büyüyen Avrupa 2025 Uluslararası Zirvesi”ne video mesaj gönderdi.
Böcek ailesinin, otelde ‘alüminyum fosfit' maddesiyle yapılan ilaçlamadan zehirlendiği şüphesi üzerine gözler haşereyle mücadele yöntemlerine çevrildi. Uzmanlar, ilaçlama kurallarına dikkat çekerek denetim uyarısında bulundu.
Ankara'da FETÖ operasyonu! Aralarında asker ve kamu görevlileri de var
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ ile iltisaklı ve irtibatlı olduğu belirlenen, aralarında asker ve kamu görevlilerinin bulunduğu 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi
İhale rantı ile lüks yaşam! Suç gelirlerini böyle akladılar
İstanbul'da CHP'li Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianamede, lüks villalarla ilgili çarpıcı yolsuzluk ve aklama iddiaları yer aldı. İmamoğlu'nun, Kültür A.Ş. ve Ağaç A.Ş. üzerinden yapılan ödemelerle 3 villayı örgüt üyeleri adına aldığı belirtildi. Ayrıca Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde de ruhsat verme karşılığında 1 villa aldığı kaydedildi.
Gazeteci Güneri Civaoğlu, 2024'te vefat etti. Civaoğlu'nun 1987 ve 2019 tarihli iki vasiyetnamesinde, tüm malvarlığını eşine bıraktığı belirtildi. 4 mirasçı, "vasiyetnamenin iptali" için dava açtı.
Elazığ'da düğün fotoğraflarını izinsiz olarak albümleştirip başkalarına gösteren fotoğrafçıya, 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Fotoğraflar, kişisel veri kabul edilerek suç sayıldı. Yargıtay cezayı onadı.
Asrın felaketinin izlerini sararak 350 bin konutu tamamlayan Türkiye, yıl sonuna kadar 102 bin 805 konutu daha depremzede vatandaşlara teslim edecek. Bakan Kurum, “11 ilimizde mutlu sona çok az kaldı” dedi.
Başkanlık konutu değil rüşvet üssü! HTS kayıtlarıyla belgelendi
"Yolsuzluk" ve 'rüşvet'ten tutuklanan İBB eski Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibinin rüşvet çarkını belediye ihaleleri üzerinden döndürdüğü iddia edildi. Florya'daki İBB başkanlık konutunun rüşvet teslim noktası olarak kullanıldığı HTS kayıtları ve ifadelerle belgelenerek iddianameye girdi.
En son yemek sipariş etmiş: 13 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümü
Esenyurt'ta işten gelen anne Ayten Yılgın, 13 yaşındaki oğlu Eren Yılgın'ı evde baygın halde buldu. Hastaneye kaldırılan talihsiz çocuk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ailenin komşusu Kerim Köse, "En son lokantadan yemek sipariş ettiği söyleniyor" dedi.