• $32,3317
  • 35,096
  • 2299.01
  • 8992.03
15 Kasım 2019 Cuma 07:08 | Son Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı yerleşenler listesi: Sağlık Bakanlığı atama kura sonuçları yhgm.com.tr'de!

Sağlık Bakanlığı yerleşenler listesi: Sağlık Bakanlığı atama kura sonuçları yhgm.com.tr'de!

Sağlık Bakanlığı atama kura çekimi bugün gerçekleştiriliyor. Sağlık Bakanlığı atama başvuruları 23-30 Ekim 2019 tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden kabul edildi. Genel kura ile yerleşmek istediğini belirten adaylar, tercihlerine yerleşememesi halinde boş kalan münhallere genel kura ile yerleştirilecek. Sağlık Bakanlığı atama kura sonuçları açıklandı mı? diye merak edenler için yanıtı haberimizde..

Sağlık Bakanlığı atama kura sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı aranıyor. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2019 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası bugün yapılıyor. Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruya göre, 23 Ekim tarihinde başlayan başvurular, 30 Ekim'de tamamlandı. Şimdi gözler atama kura sonuçlarında.Sağlık Bakanlığı atama kura sonuçları açıklandı mı? diye merak edenler için yanıtı haberimizde..

SAĞLIK BAKANLIĞI 2019 KURA ÇEKİMİ YAPILDI

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2019 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası bugün saat 10:00'da Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda Noter Huzurunda yapıldı.  Genel kura ile yerleşmek istediğini belirten adaylar, tercihlerine yerleşememesi halinde boş kalan münhallere genel kura ile yerleştirildi. Yerleştirilenler listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz..

SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMA KURASI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MÜNHAL NE DEMEK? 

Boş olan, açık bulunan (memuriyet vb.), boş, açık.
 
MÜNHAL KADRO NEDİR? 

Münhal kadro: Boş (açık) kadro. Bir başka anlatımla, bir kadro olması ve bu kadronun münhal olması atama işleminin sebep unsuru olup, münhal kadro olmadan atama işlemi yapılmaz. 

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

1) Kura başvuruları Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır.

2) Kura yeri ve saati (www.yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir.

3) Adaylar PBS üzerinden başvurusunu kesinleştirdikten sonra başvuru belgesini imzalayarak ilan edilen takvim çerçevesinde T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001 Cad. No:9 06800 Çankaya/ANKARA adresinde olacak şekilde kargo ile gönderecekler ya da elden teslim edeceklerdir.

4) Elden yapılacak teslimler, bizzat başvuru sahibi tarafından veya noterlerce vekâlet verilen kişiler tarafından yapılacaktır. Aksi takdirde evrak teslim alınmayacaktır.

5) Gönderilen belgelerin hangi sebeple olursa olsun Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk başvuru sahibine aittir.

6) Kura başvurusunda bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyenler, 05 Kasım 2019 Salı – 11 Kasım 2019 Pazartesi saat 18:00’ e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura başvurusunu iptal edebilirler. Kura başvurusunu iptal ettirenler bu kuraya yeniden başvuruda bulunamazlar.

7) Devlet memurluğundan çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmalarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 97 inci maddesindeki süreler dikkate alınır. Ancak, bu durumda olanlardan, kura son başvuru tarihi itibari ile engel hallerinin bitimine 1 ay kalmış olanların başvuruları kabul edilecektir.

8) Sağlık Bakanlığı kadrolarına yerleşen adayların atama tebligatında, adayın başvuruda belirttiği adres esas alınacaktır.

9) Kura sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşenler, kura sonuçlarının ilanından itibaren bir yıl süreyle tekrar kuraya başvuramayacaklardır.

10) İlan metninde belirtilen şartlara uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Başvuruları sehven kabul edilip kura ile yerleştirilmiş olanların atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

2019 YILI 3. DÖNEM İLK DEFA YENİDEN ATAMA KURASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

1) Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir.

2) Kura tarihi itibariyle 65 yaşını doldurmuş ve 72 yaşından gün almamış olup daha önce Sağlık Bakanlığı veya bağlı kuruluşlarında çalışmış olan tabip ve uzman tabipler, (65 yaşını doldurmayan hekimler ilan edilen diğer açıktan atama kuralarına başvuru yapabilmektedirler.)

3) 65 yaşını doldurmuş olması nedeniyle resen emekli edilerek sözleşmeli aile hekimi olarak görevine devam eden tabip ve uzman tabipler bu kuraya başvurabileceklerdir.

4) Yukarıdaki şartları taşımayanların kura başvuruları kabul edilmeyecektir.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak