Osmanlı Dönemi’nden bu yana özellikle Ramazan aylarında tercih edilen Ramazan şerbeti uzun geçen oruç günlerinde ferahlatıcı etki yaratıyor. Mevsimine göre şerbet meyveleri tercih edilebilir.
RAMAZAN ŞERBETİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 litre su
1 çay bardağı hibiskus
2 adet elma
1 adet portakal
1 adet çubuk tarçın
1 çay bardağı ıhlamur
1 çay bardağı şeker
RAMAZAN ŞERBETİ YAPILIŞI
Öncelikle elma ve portakalın kabukları soyulmadan doğranır. Daha sonra derin bir tencereye ıhlamur ve tarçın haricinde tüm malzemeler konur ve 30 dakika kaynatılır.
Ocağın altı kapatılıp ıhlamur ve tarçın eklenir. İçecek süzgeçten geçirilip soğuması için buzdolabına kaldırılır.
Afiyet olsun.