• $32,3409
  • 35,2167
  • 2247.52
  • 8718.11
22 Ekim 2019 Salı 13:03 | Son Güncelleme:

Ordu'da rantı durdurdu, hedef oldu! Kirli oyunun arkasında kim var? Başkan Hilmi Güler konuştu

Ordu'da rantı durdurdu, hedef oldu! Kirli oyunun arkasında kim var" Başkan Hilmi Güler konuştu

Ordu’da kıyı şeridindeki ranta karşı çıktığı için hedef haline gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, kirli oyunun arkasında eski belediye başkanı Enver Yılmaz’ın olduğuyla ilgili dedikodulara ve maaş iddialarına cevap verdi. İşte Güler'in aksam.com.tr'ye özel açıklamaları...

Aksam.com.tr

Ordu’da ranta karşı çıktığı için hedefe alınan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’e yönelik çirkin ve kirli saldırıların arkasında eski belediye başkanın danışmanı olduğu iddia edildi. Başkan Güler aleyhinde açıklamalarda bulunan Mehmet Öztürk adlı kullanıcının sahte hesap olduğu, bu hesabı kullanan kişilerin eski büyükşehir belediye başkanı Enver Yılmaz’ın danışmanı Savaş Özcan olduğu iddiası kafaları karıştırdı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, özellikle kentsel ve tarımsal alanlarda attığı adımlar yüzünden hedef oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde aldığı radikal kararlarla Ordu’nun geleceğini kurtarmak adına kıyı şeridindeki çok katlı yapılara ilişkin önemli adımlar atan Başkan Güler, “İmar çoğu şeyin temeli. Hem yolsuzlukların temeli, hem de sıkıntıların temeli. Rantın kapısı ve çirkinleşen şehirlerin en temel sebebi. Ben buna izin veremem, müsaade edemem. Bunda çok kararlıyız.” açıklamasında bulunmuştu.

“YIKMA KARARI ALDIĞIMIZ İÇİN YOĞUN BASKI ALDIK”

Aksam.com.tr’den Ezgi Aşık’ın sorularını yanıtlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu sahillerinde sınır tanımayan inşaatlara engel olduğu için hedefe alındığını söyledi. Güler, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Ordumuzu geliştirecek sahillerin kullanma hakkına tecavüz olarak gördüğümüz davranışlar tespit ettik ve net şekilde yıkım kararı aldık. Bunun dışında yüz 10 bin imza toplanan diğer yapısal kusurların önüne geçtik. Bunlardan dolayı yoğun baskı ve hücumla karşılaştık. Bizim kararlığımız hiçbir şekilde değişmeyecek, gönül belediyeciliği diye başlattığımız örnek çalışmayı yapmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HALKIN İNŞAATLARA SERT TEPKİSİ VARDI”

Ordu sahilinde kural tanımayan yapılar hakkında yıkım kararı aldığını belirten Mehmet Hilmi Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ordu halkının inşaatlara karşı büyük tepkisi vardı. Bizim de ilkesel bir duruş içerisinde bunlara karşı olmamız gerekiyordu. Bu yüzden çok kesin ve net şekilde bunlara karşı çıkacağımı ifade etmiştim. Ordumuzu geliştirecek sahillerin kullanma hakkına tecavüz olarak gördüğümüz davranışlar tespit ettik ve net şekilde yıkım kararı aldık. Bunun dışında yüz 10 bin imza toplanan diğer yapısal kusurların önüne geçtik. Bunlardan dolayı yoğun baskı ve hücumla karşılaştık. Bizim kararlığımız hiçbir şekilde değişmeyecek, gönül belediyeciliği diye başlattığımız örnek çalışmayı yapmaya devam ediyoruz.  Örnek çalışma için cesur adımlar atmaya çalışıyoruz.” dedi.

“SALDIRILARI SAHTE HESAP ÜZERİNDEN YAPIYORLAR”

Kirli ve çirkin saldırıların arkasında eski belediye başkanının danışması olduğu iddiası üzerine konuşan Başkan Hilmi Güler: 

“Değişik ve sahte hesaplarda yapılan çalışmalar var. Bunu ilk başta hiç öyle düşünmedim, 6 ay boyunca en ufak tepki bile göstermeden ilişkileri incelemeye başladık. Engelleyici davranışlarla karşılaştık, yapılan araştırmalarda da bu arkadaşların çok etkin olduğu ortaya çıktı. Halkımızı üzmeyelim ve çalışmalar engellenmesin diye susma kararı aldık.”

“SAHİLDEKİ İNŞAAT DEĞİŞİK ORTAKLI TARZIYLA ELE ALINMIŞTI”

Ordu sahiline yapılan inşaatların sınır tanımadığının altını çizen Güler, "Burada çok yanlış ve kasıtlı uygulamalar gördük" dedik ve ekledi: 

"İnşaatın oraya yapılması kökten yanlış çünkü bölge konut alanı değil. Sınır tanımayan çalışma yapılmış ve değişik ortaklık tarzıyla ele alınmış, en başından beri sözleşmenin şekli tartışmalı... İnşaat halkın sahili kullanma hakkını doğrudan etkiliyor, halkın büyük bir tepkisi vardı. Bu yüzden halk canı gönülden bizleri yoğun şekilde destekliyor.” dedi.

“BELEDİYENİN TEK BİR KURUŞUNA DAHİ DOKUNMUYORUM”

Basına yansıyan ücretlerin doğru olmadığını sözlerine ekleyen Mehmet Hilmi Güler:

“Ben belediyenin bir kuruşuna dahi dokunmuyorum. Bütün çalışmaları, sosyal dayanışma ve hayır işlerine büyük ölçüde harcıyoruz. Burada Çinlilerle yaptığım bir çalışma var. Bu çalışma Türkiye ve Çin ilişkileri bakımında çok önemliydi, Çinli yatırımcıların Türkiye’ye gelmesinde önemli bir rol oynadık. Ordumuzda 3 gün kaldılar. Ayrıca Çin çalışmasından da ayrıldığımı belirtmek isterim. Turkcell çalışmamız ise akıllı şehir ve fiber Ordu olarak bölgemize katkıda bulundurmak için sürdürüyorum. Buradan aldığımız ücretlerin büyük kısmını hayır işlerine ayırıyorum ve belediyenin tek bir kuruşuna dahi dokunmuyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'

İsrail ve Hamas heyetleri Katar'da! Aynı otelde kalıp ateşkesi görüşecekler
İsrail ve Hamas heyetleri Katar'da! Aynı otelde kalıp ateşkesi görüşecekler

İsrail ve Hamas heyetleri Katar'da! Aynı otelde kalıp ateşkesi görüşecekler

'Şüpheli' sıfatıyla çağırıldı! Canan Kaftancıoğlu 'para sayma' soruşturmasında ifade verecek
'Şüpheli' sıfatıyla çağırıldı! Canan Kaftancıoğlu 'para sayma' soruşturmasında ifade verecek

'Şüpheli' sıfatıyla çağırıldı! Canan Kaftancıoğlu 'para sayma' soruşturmasında ifade verecek