• $32,4033
  • 35,0959
  • 2326.99
  • 9136.39
16 Temmuz 2019 Salı 07:09 | Son Güncelleme:

Ömer Halisdemir kimdir? 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir nasıl şehit oldu, mezarı nerede?

Ömer Halisdemir kimdir" 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir nasıl şehit oldu, mezarı nerede"

Ömer Halisdemir kimdir? 15 Temmuz 2016 yılından bu yana merak ediliyor. 15 Temmuz gecesinde direnişin sembolü haline gelen ve gelen emir doğrultusunda canını ortaya koyarak darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in hayatı araştırılıyor. Şehit Ömer Halisdemir'in mezarına Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ziyaretçiler geliyor. Peki Ömer Halisdemir kimdir, nasıl şehit oldu? diye merak ediyorsanız yanıtı haberimizde..

Ömer Halisdemir kimdir? arama motorunda yoğun olarak araştırılıyor. Ömer Halisdemir, 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren ve kendi canını vatan uğruna veren şehit olarak hafızalara kazındı. Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir şehit olduğu günün yıl dönümünde mezarına çeşitli yerlerden gelen Türk milleti tarafından anılıyor. Kahramanlık örneği ile tarihe geçen Ömer Halisdemir kimdir, nasıl şehit oldu? diye merak ediyorsanız yanıtı haberimizde..

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

Ömer Halisdemir, 1974 yılında Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Kasabasında dünyaya geldi. Halisdemir, çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu Kasabasında geçirmiştir.  Şehit Halisdemir, okul sonralarında bir dönem Çukurkuyu'da çobanlık yaptı.Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu dünyaya geldi.  
 
Şehit Ömer Halisdemir 1999 yılında Piyade Astsubay olarak Türk Silahı Kuvvetlerine katılmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görev yapmıştır. 

ÖMER HALİSDEMİR NASIL ŞEHİT OLDU?

Milli iradeye kast eden üniformalı teröristler için kritik öneme sahip noktaların başında, Ankara’daki Özel Kuvvetler Komutanlığı da geliyordu. Bu birliği komuta eden Korgeneral Zekai Aksakallı’nın, emrindeki askerlerle birlikte ihanete direneceğini bilen hainler, iki aşamalı bir plan hazırlamışlardı.

Planın birinci aşaması, Gazi Orduevi’ndeki bir düğüne katılacak olan Aksakallı Paşa’nın derdest edilmesini, ikinci aşaması ise Diyarbakır’dan Ankara’ya gelecek olan hain General Semih Terzi’nin, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda komutayı ele geçirmesini öngörüyordu.

FETÖ’cü General Terzi’yi taşıyan uçak Ankara’ya hareket etmeye hazırlanırken, Aksakallı Paşa’yı derdest edecek hainler timi de, saat 21.20’de eşiyle birlikte orduevinden ayrılan Aksakalı’nın makam aracının önünü kestiler. Ancak Aksakallı Paşa, darbecilere direnerek ellerinden kurtulmayı başardı.

EMİR AKSAKALLI PAŞA’DAN

Kara Harp Okulu yakınlarında güvenli bir bölgeye ulaşmayı başaran Korgeneral Zekai Aksakallı, darbeci General Semih Terzi’nin, komutayı almak için Özel Kuvvetler Komutanlığı’na hareket halinde olduğunu öğrendi. Tereddüt etmeden aradığı isim, yıllardır tanıdığı ve vatana bağlılığı konusunda en küçük şüphe duymadığı koruma astsubayı Ömer Halisdemir oldu. Telefonla Halisdemir’e ulaşan Aksakallı Paşa, darbenin seyrini değiştiren ve Ömer Halisdemir’i şehitlik mertebesine yükseltecek o emri verdi. Korgeneral Aksakallı tarihe geçen telefon görüşmesinde şu ifadeleri kullandı: “Ömer, sana vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. O’nu karargaha girmeden öldür. Bunun sonunda şehadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et.”

Komutanının emrini can kulağıyla dinleyen Astsubay Halisdemir, “Başüstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin” yanıtı verdi. Aksakallı Paşa, “Helal olsun Ömer” dedikten sonra telefonunu kapattı. Hain generali taşıyan uçak aynı dakikalarda Ankara’ya inmiş ve FETÖ’cü Terzi, emrindeki diğer hainlerle birlikte helikopterle Özel Kuvvetler Komutanlığı’na hareket etmişti. Tabancasını kontrol eden kahraman Astsubay Halisdemir, Karargah’ta Terzi’yi karşılamaya hazırlanan hainlerin arasına dikkat çekmeden karıştı. Helikopterden inen darbeci general korumalarıyla birlikte Karargâh binasına yürürken sağ tarafına yaklaşan Ömer Halisdemir, vatan haini Terzi’yi başından vurdu.

ARKASINDAN 12 EL ATEŞ

Terzi’nin ekibindeki darbecilerden Binbaşı Fatih Şahin, Halisdemir’in arkasından 12 el ateş etti. Sırtından vurulan Kahraman Ömer Halisdemir’in çevresini saran katiller sürüsü, önce nabzını kontrol etti, nabzı halen atıyordu. Halisdemir’i sürükleyerek karargâh binasının girişine getirdiler. Silahını çıkaran darbeci Yüzbaşı Atmaca, Halisdemir’e iki el daha ateş etti. Halisdemir, son nefesini vererek şehitlik mertebesine ulaştı. Aksakallı Paşa, Karargah’a girdikten sonra yere eğilerek Halisdemir’i gözlerinden öptü ve “Darbeci haini vuran kahraman aslanım” diyerek O’na veda etti..

ÖMER HALİSDEMİR'İN MEZARI NEREDE?

Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabri Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunuyor. Kent dışından kabrine gitmek isteyenlere ilçe ve belde sakinleri yardımcı oluyor.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi