• $32,3215
  • 35,1114
  • 2300.95
  • 9075.66
18 Temmuz 2021 Pazar 00:00 | Son Güncelleme:

Büyükşen çiftinin katili kim çıktı, cinayet çözüldü mü? Necla Metin Büyükşen cinayeti son durum, katili bulundu mu, kim itiraf etti?

Büyükşen çiftinin katili kim çıktı, cinayet çözüldü mü" Necla Metin Büyükşen cinayeti son durum, katili bulundu mu, kim itiraf etti"

Türkiye'nin Müge Anlı ile Tatlı Sert programında yeniden konuşmaya başladığı Metin ve Necla Büyükşen çiftinin 3 yıl önce öldürülmesi olayında yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Büyükşen çifti cinayetinin perde arkası aralanıyor. Büyükşen çiftinin gelini Betül Büyükşen'in yasak aşk yaşadığı iddia edilen kuzeni Mehmet Ali Dayanır kelepçelenerek götürüldü. Müge Anlı'nın programında da günlerce konuşulan Büyükşen çifti cinayeti ile ilgili yeni bir gelişmeler gelmeye devam ediyor. Peki cinayeti kim işledi, itiraf eden kim, kimler tutuklandı? Ayrıntılar ve yeni gelişmeler haberimizde.

Necla ile Metin Büyükşen çiftin cinayetine ilişkin son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Uzun süre Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme gelen Büyükşen cinayetinde şüphelilerin ifadeleri alındı. Geçtiğimiz günlerde bilindiği üzere Konya'nın Karatay ilçesinde işlenen cinayette kızları Büşra Büyükşen ve oğulları Uğur Büyükşen dahil 24 kişi gözaltına alınmıştı. Peki Necla Metin Büyükşen katili kim, Büşra tutuklandı mı? Büyükşen çifti cinayeti çözüldü mü, kim itiraf etti?

Büyükşen cinayetinde gerçek yıllar sonra ortaya çıktı! Kiralık katil yanlış eve girmiş! Kardeşler suçsuz çıktı! Türkiye'nin konuştuğu Konya'nın Karatay ilçesinde Metin ve Necla Büyükşen çiftinin öldürülmesi olayında, katilin yanlış eve girerek çifti öldürdüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili 4 kişi tutuklanırken Osman Büyükşen, yaptığı açıklamada," Kardeşlerim bu olayda masumdur. Saygıyla duyurulur" dedi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca cinayete ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüpheliden 2'sinin İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Abdullah B. ile Esra T. adliyeye sevk edildi.

Zanlıların sorgudaki itirafıyla olayın aydınlatılması yolunda önemli bir aşama kat edilirken söz konusu gelişme herkesi şaşırtacak cinsten oldu. Buna göre Büyükşen çiftini öldüren şüphelinin yanlış eve girerek Büyükşen çiftini öldürdüğü bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

OSMAN BÜYÜKŞEN, KATİLİN AİLESİNDEN ÇIKMAMASINI UMUYOR

Öte yandan, gelişmeleri takip etmek üzere Konya Adliyesi'ne gelen öldürülen çiftin oğlu Osman Büyükşen, gazetecilere, gelişmelerden haberinin olmadığını ve katilin ailesinden çıkmamasını umduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

Merkez Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'nde 3 Eylül 2018'de, maskeli kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan Metin (55) ve Necla (54) Büyükşen çifti hayatını kaybetmiş, pencereden atlayıp kaçan kızları yaralanmıştı.

112 Acil Sağlık ekipleri, silahlı saldırıya uğrayan Metin ve Necla Büyükşen'in hayatını kaybettiğini belirlemişti.

Olaya ilişkin 13 Temmuz'da yeniden soruşturma başlatılmış, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 25 şüpheli yakalanmıştı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI, KAYIP 2 KİŞİ ARANIYOR

Son olarak Abdullah B., Esra T., Zeki O. ve Mustafa O çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca kiralık katil olduğu iddia edilen 2 kişinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor,

"KARDEŞLERİM MASUMDUR"

Osman Büyükşen son gelişmelere ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Anne ve babamın katilleri bugün itibariyle tespit edilmiş olup, olaydaki belirsizlik büyük ölçüde giderilmiştir. Kar maskeli katil başka birilerini öldürecek iken yanlış adres nedeniyle anne ve babamın ölümüne sebep olmuştur. Kardeşlerim bu olayda masumdur. Saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gündemine oturan Necla-Metin Büyükşen çifti cinayetinde son dakika gelişmesi yaşandı. Çiftin gelini Betül Büyükşen ile ilişki yaşadığı iddia edilen Mehmet Ali Dayanır tutuklandı. Öte yandan olaya ilişkin 1 kişi daha gözaltına alınırken, toplam gözaltı sayısı 25'e ulaşmış oldu.

Konya'da evlerinde otururken öldürülen 54 yaşındaki Necla Büyükşen ile 55 yaşındaki Metin Büyükşen, pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Müge Anlı'nın programında işlenen olayla ilgili soruşturma başlatan emniyet güçleri geçtiğimiz gün yaptığı operasyonda aralarında çiftin çocuklarının da yer aldığı 24 kişi gözaltına aldı. Şüphelilerin HTS (iletişim) kayıtları ile WhatsApp yazışmalarının dökümlerine ulaşılıp, sorgulamalar yapılırken, adreslerde ele geçirilen av tüfekleri ise incelemeye alındı.

MAHKEMEYE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Müge Anlı'nın ekibi, emniyette işlemleri araştırmak için olay yerine gitti. Programın Instagram hesabından yapılan paylaşımda ise Büyükşen çiftinin gelinleri Betül Büyükşen'in yasak aşk yaşadığı iddia edilen kuzeni Mehmet Ali Dayanır'ın kelepçelenerek götürüldüğü görüntüler yayınlandı.

Sağlık kontrolüne götürülen Mehmet Ali Dayanır'ın mahkemeye çıkması beklenirken herhangi bir itirafın gelip gelmediği öğrenilemedi.

Türkiye'yi sarsan Büyükşen cinayetinde beklenen itiraf geldi!

1 ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Konya'da, Metin ve Necla Büyükşen çiftinin, 3 yıl önce maskeli kişi tarafından av tüfeğiyle öldürülmesine ilişkin soruşturmada 1 şüpheli daha gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, 3 Eylül 2018'de İsmil Mahallesi'nde işlenen cinayete ilişkin başlatılan çalışma kapsamında, 13 Temmuz Salı günü 24 şüphelinin gözaltına alınmasının ardından bugün 1 şüpheli hakkında daha yakalama kararı verildi.

Jandarma ekipleri olayla ilgisi olduğu iddia edilen 1 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Böylece olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli sayısı 25 oldu.

Öte yandan, şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Merkez Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'nde 3 Eylül 2018'de, maskeli kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan Metin ve Necla Büyükşen çifti hayatını kaybetmiş, pencereden atlayıp kaçan kızları yaralanmıştı.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, silahlı saldırıya uğrayan Metin ve Necla Büyükşen'in hayatını kaybettiğini belirlemişti.

Olaya ilişkin soruşturma kapsamında 13 Temmuz'da 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

BÜŞRA, UĞUR VE BETÜL'DEN ÇELİŞKİLİ İFADELER

Olaydan sonra alınan Swap örnekleri, cinayet anının tek tanığı olan "Büşra Büyükşen" 'in canlı yayında verdiği çelişkili ifadeler, görgü tanıklarının beyanları, ve diğer birincil muhatapların tatmin etmeyen eksik anlatımları, kısacası Metin ile Nejla Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili ortaya atılan iddialar her defasında oğlu ve gelini ile yaşadığı mehir tartışmasını işaret ediyor.

Yapılan araştırmaların ardından Betül Büyükşen ile Metin Büyükşen'in yaptığı telefon konuşmasından ses kayıtları Müge Anlı'nın programında dinletildi. Konuşmada, mehir kavgasını çözmek isteyen baba gelinine mehir yerine bir araba, 25 bin TL para teklif ediyor. Ancak Betül mehirin hepsini istiyor ve anlaşamıyor.

İTİRAF MI GELDİ?

Necla-Metin Büyükşen çifti cinayetinde son dakika gelişmesi yaşandı. Yeniden başlatılan soruşturmada çiftin, adresi karıştıran kiralık katil tarafından yanlışlıkla vuruldukları ortaya çıktı. Cinayeti azmettirdiği öne sürülen Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş ile cinayete yardım ettikleri belirtilen ve Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen tutuklandı.

MESAJLAR GÖNÜL İLİŞKİSİ İÇERİYOR

Büyükşen çifti cinayetinde şüpheli olan Betül Büyükşen bir diğer şüpheli olarak görünen Mehmet Ali arasında gönül ilişkisi iddia edildi.

Betül Büyükşen, "Mehmet Ali'yi ben değil, kız kardeşim aramış. O da Büşra ile konuşmuş dedi. Anlı'da, cinayet günü Mehmet Ali'nin telefonu açmadığını söyleyerek Büyükşen ailesinin gelini Betül'ü yalanladı.


  • Necla Metin Büyükşen katili kim
  • Büşra tutuklandı mı
  • Büşra büyükşen son hali
  • büşra büyükşen itiraf etti mi
  • Büyükşen çifti cinayetinde şüpheliler kimler
  • Büyükşen çifti cinayeti çözüldü mü
  • Büyükşen çifti cinayetinde kim katil
  • Mehmet Ali Dayanır
  • Mehmet Ali Dayanır tutuklandı mı
  • Mehmet Ali Dayanır kimdir
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'