• $32,446
  • 35,2011
  • 2326.35
  • 9079.97
23 Ocak 2019 Çarşamba 02:02 | Son Güncelleme:

Nazlı Ilıcak suçu nedir? Nazlı Ilıcak kimdir kaç yaşında?

Nazlı Ilıcak suçu nedir" Nazlı Ilıcak kimdir kaç yaşında"

Nazlı Ilıcak kimdir kaç yaşında suçu nedir? Hapis cezası alan Nazlı Ilıcak hakkında araştırmalar sürüyor. Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın, "Askeri İstihbarat ve Tahşiyeciler" başlıklı yazısına ilişkin olarak yargılandığı davada, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Peki Nazlı Ilıcak kimdir kaç yaşında? Gazeteci yazar Ayşe Nazlı Ilıcak 1944'te Ankara'da doğdu. Demokrat Parti döneminde Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları yapmış olan Muammer Çavuşoğlu'nun kızı. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi (1963) ve Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Ecole de Sciences Sociales et Politiques,1967) eğitim gördü.

Nazlı Ilıcak’ın suçu nedir Nazlı Ilıcak kimdir kaç yaşında? Gazeteci Nazlı Ilıcak hapis cezasına çarptırıldı ve ardından Nazlı Ilıcak kimdir sorularına yanıt aranmaya başlandı. Genelkurmay kayıtlarından çıkarılarak imha edildiği tespit edilen gizli belgeyi 2 Ocak 2015'te Bugün Gazetesi'nde yayımladığı gerekçesiyle "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan yargılanan Nazlı Ilıcak'a 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Nazlı Ilıcak 1988'e kadar Tercüman grubunun ikinci gazetesi olan Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi. 1992 ile 1994 arasında TRT'de "Söz Meclisten İçeri" adlı programı yaptı. Tercüman dışında Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün, Takvim ve Sabah gazetelerinde yazarlık yaptı. 

NAZLI ILICAK SUÇU NEDİR?

Genelkurmay kayıtlarından çıkarılarak imha edildiği tespit edilen gizli belgeyi 2 Ocak 2015'te Bugün Gazetesi'nde yayımladığı gerekçesiyle müebbet hapis istemiyle yargılanan gazeteci Nazlı Ilıcak, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Nazlı Ilıcak, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Son savunması sorulan Nazlı Ilıcak, dosyaya yeni belgeler geldiğini belirterek "Bu CD'leri izlemeden savunma yapamam. Çünkü çok hayali suçlamalarla karşı karşıyayım. Savcılık aşamasında, gazetecinin milli değerler söz konusu olduğunda yazabilir şeklinde karar vermişti" dedi.

Sanık Ilıcak, mahkeme heyetinde değişiklik olduğunu belirtmesi üzerine Mahkeme Başkanı Kemal Selçuk Yalçın, "Biz dosyayı okuduk. Siz savunmanızı yapabilirsiniz" dedi. Bunun üzerine sanık Ilıcak, "Adalet Bakanına seslenmek istiyorum. 75 yaşındaki bir kadın takipsizlik verilen dosyadan 3 yıl sonra tekrar yargılanıyor. Ben savunmamı bile yapamıyorum. İddia konusu o belgeleri bile görmedim" dedi. Nazlı Ilıcak'ın avukatı Kemal Ertuğ Derin de 4 aylık hak düşürücü sürenin göz önüne alınarak Basın Kanunu'na göre davanın düşürülmesini talep etti. Avukat Derin, "Casusluk maksadıyla belge açıklanmamıştır. Müvekkilim söz konusu yazıyı yazdığında bu belgeler zaten aleniyet kazanmıştı. Nazlı Ilıcak gazetecilik yapmıştır" diyerek beraat talebinde de bulundu.

Mahkeme heyeti, "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan sanık hakkında dava açılmışsa da eylemin "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçunu oluşturduğunu belirtti. Heyet, sanığın geçmişi, eğitim ve bilgi düzeyi, kastın yoğunluğu, tehlikenin ağırlığını dikkate alarak Nazlı Ilıcak'a önce 7 yıl hapis cezası verdi. Sanığın geçmişini, sabıkasız oluşunu ve geleceği üzerindeki olası etkileri de dikkate alan heyet, bu cezayı 5 yıl 10 ay hapis cezasına indirdi.

NAZLI ILICAK KİMDİR?

Gazeteci yazar Ayşe Nazlı Ilıcak 1944'te Ankara'da doğdu. Demokrat Parti döneminde Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları yapmış olan Muammer Çavuşoğlu'nun kızı. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi (1963) ve Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Ecole de Sciences Sociales et Politiques, 1967) eğitim gördü. 1969'da Tercüman gazetesi sahibi Kemal Ilıcak'la evlenen Nazlı Ilıcak, dönemin Tercüman gazetesinde başyazarlık yaptı. 

Nazlı Ilıcak 1988'e kadar Tercüman grubunun ikinci gazetesi olan Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi. 1992 ile 1994 arasında TRT'de "Söz Meclisten İçeri" adlı programı yaptı. Tercüman dışında Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün, Takvim ve Sabah gazetelerinde yazarlık yaptı. 

17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk operasyonu sonrasında adı yolsuzluk iddialarına karışan bakanların istifa etmesi gerektiğini savunmuş, bir gün sonra fikir ayrılığı gerekçesi ile Sabah gazetesi ile yolları ayrıldıktan sonra 2014 yılında Bugün gazetesine geri döndü. Bugün gazetesine 26 Ekim 2015'te kayyum atanmasıyla buradaki işine son verildi. Ardından 30 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında "konuk yazar" sıfatıyla T24 internet sitesinde yazdı. 17 Kasım'dan itibaren Bugün'den gelen ekibiyle beraber Özgür Düşünce gazetesini kurdu ve burada yazmaya başladı.

2 Mart 2014'te Kanal D'de yayına başlayan "Pazar Gezmesi" programını sundu. Bu programda her pazar günü ünlü kişilerin evini ziyaret etti. Ancak program 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri sonrası 24 Aralık 2015'te kanal yöneticileri tarafından alınan kararla sonlandırılmış, Nazlı Ilıcak ve Kanal D'deki ekibinin işine son verildi.

1999 Türkiye genel seçimleri'nde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi, yemin töreni sırasında İstanbul milletvekili Merve Kavakçı'nın meclis salonuna türbanlı olarak girmesine koluna girerek eşlik etti. 22 Haziran 2001'de, Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi'ni kapatılmasına karar verdiği dava sonucunda milletvekilliği düşürüldü ve 5 yıl siyaset yasağı getirildi. 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi.

Fethullah Gülen ve Gülen Hareketina karşı başlatılan Paralel Devlet Yapılanması operasyonlarına karşı çıktı. AK Parti hükümeti döneminde başlatılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının darbe teşebbüsü olmadığını savundu. MİT tırlarında silah taşındığını ve bunu ortaya çıkaran savcıların casus ilân edildiğini iddia etti.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür