• $32,353
  • 35,1083
  • 2307.85
  • 9079.97
19 Aralık 2018 Çarşamba 10:17 | Son Güncelleme:

Murat Özdemir son dakika ne cezası aldı? Murat Özdemir cezası nedir?

Murat Özdemir son dakika ne cezası aldı" Murat Özdemir cezası nedir"

Murat Özdemir cezası nedir, belli oldu mu? Murat Özdemir son dakika gelişmesi ne cezası aldı? Murat Özdemir hakkındaki gelişmeler vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Televizyon programlarıyla ünlenen Murat Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tüm Türkiye’den büyük tepki çekmişti. Paylaşımda bir papağanın boğazını sıkan ve ona işkence eden görüntülerin olmasının ardından başta ünlüler camiası olmak üzere birçok kişi Murat Özdemir’e tepki göstermişti. Peki, Murat Özdemir cezası nedir? Murat Özdemir ne cezası aldı? İşte merak edilen soruların yanıtları. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medyadaki papağana şiddet görüntülerine ilişkin, "İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim." ifadesini kullandı. Pakdemirli, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Toplumda infial uyandıran ve vicdanlarımızı derinden sarsan videoyu üzüntüyle izledim. İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim. Ayrıca şiddet gören papağanın güvenli bir ortama alınması için de Bakanlık olarak girişimlere başladık." açıklamasında bulunmuştu. Papağana yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak tüm Türkiye'nin tepkini çeken Murat Özdemir, serbest bırakılıp tekrar gözaltına alındı. Adliyeye getirilen Murat Özdemir, 'Alkollüydüm ne yaptığımı bilmiyorum' dedi. Sosyal medya hesabından papağana yaptığı işkence videosunu paylaştıktan sonra büyük tepki gören Murat Özdemir adliyeye getirildi. Basın mensuplarının soruları üzerine “Elimi ısırdı. Ben bir şey yapmadım” diyen Özdemir'in, emniyetteki ifadesinde de "Alkol aldım, ne yaptığımı bilmiyorum" dediği öğrenildi. Televizyonda yayınlanan bir yarışma programıyla tanınan Murat Özdemir, papağanına yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşınca büyük tepki gördü. Dün akşam saatlerinde gözaltına alınarak Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen Özdemir, burada yapılan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevkedildi. Ters kelepçeli olarak adliye binasına getirilen Özdemir'e "hayvana eziyetten" işlem yapıldı ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürülen Özdemir'in 21 gün hastanede yatacağı öğrenildi.

Murat Özdemir son dakika gelişmesi Murat Özdemir ne cezası aldı? Murat Özdemir cezası nedir? Sosyal medya hesabından bir papağana yaptığı hareketle büyük tepki çeken ve gözaltına alınan Murat Özdemir gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Yemekteyiz ve Masterchef Türkyie programlarıyla tanınan Murat Özdemir son dakika gelişmesi yaşanıyor. Televizyonda yayınlanan bir yarışma programıyla tanınan Murat Özdemir, papağanına yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşınca büyük tepki gördü.  Dün akşam saatlerinde gözaltına alınarak Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen Özdemir,  burada yapılan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevkedildi. Peki, Murat Özdemir ne cezası aldı? Murat Özdemir cezası belli oldu. İşte Murat Özdemir hakkında merak edilen detaylar. Papağana yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak tüm Türkiye'nin tepkini çeken Murat Özdemir, serbest bırakılıp tekrar gözaltına alındı. Adliyeye getirilen Murat Özdemir, 'Alkollüydüm ne yaptığımı bilmiyorum' dedi. Sosyal medya hesabından papağana yaptığı işkence videosunu paylaştıktan sonra büyük tepki gören Murat Özdemir adliyeye getirildi. Basın mensuplarının soruları üzerine “Elimi ısırdı. Ben bir şey yapmadım” diyen Özdemir'in, emniyetteki ifadesinde de "Alkol aldım, ne yaptığımı bilmiyorum" dediği öğrenildi.

MURAT ÖZDEMİR SON DAKİKA GELİŞMESİ

Televizyonda yayınlanan bir yarışma programıyla tanınan Murat Özdemir, papağanına yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşınca büyük tepki gördü.  Dün akşam saatlerinde gözaltına alınarak Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen Özdemir,  burada yapılan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevkedildi. Ters kelepçeli olarak adliye binasına getirilen Özdemir'e "hayvana eziyetten" işlem yapıldı ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne  götürülen Özdemir'in 21 gün hastanede yatacağı öğrenildi.

ÜNLÜLERDEN TEPKİ- TIKLA ÖĞREN 

Murat Özdemir hakkında flaş gelişme! İfadesi ortaya çıktı

Papağana yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak tüm Türkiye'nin tepkini çeken Murat Özdemir, serbest bırakılıp tekrar gözaltına alındı. Adliyeye getirilen Murat Özdemir, 'Alkollüydüm ne yaptığımı bilmiyorum' dedi. Sosyal medya hesabından papağana yaptığı işkence videosunu paylaştıktan sonra büyük tepki gören Murat Özdemir adliyeye getirildi. Basın mensuplarının soruları üzerine “Elimi ısırdı. Ben bir şey yapmadım” diyen Özdemir'in, emniyetteki ifadesinde de "Alkol aldım, ne yaptığımı bilmiyorum" dediği öğrenildi.

"ELİMİ ISIRDI BEN BİR ŞEY YAPMADIM"

Televizyonda yayınlanan bir yarışma programıyla tanınan Murat Özdemir, papağanına yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşınca büyük tepki gördü. Dün akşam saatlerinde gözaltına alınarak Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen Özdemir, burada yapılan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevkedildi. Ters kelepçeli olarak adliye binasına getirilen Özdemir, basın mensuplarının soruları üzerine “Elimi ısırdı. Ben bir şey yapmadım” dedi. Özdemir, sorgusu yapılmak üzere savcılığa götürüldü.

ALKOL ALDIM NE YAPTIGIMI BİLMİYORUM

Geceyi Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'nde geçiren Murat Özdemir'in "Katıldığım yarışmada haksız yere diskalifiye edildim. Daha sonra kendimi toparlayamadım. Psikolojim bozuldu. Dün de alkol aldım. Onun da etkisiyle ne yaptığımı bilmiyorum" dediği öğrenildi.

HAYVAN SEVERLERİ AYAĞA KALDIRDI

Türkiye'nin MasterChef programındaki agresif tavırlarıyla tanıdığı Murat Özdemir'in sosyal medyada paylaştığı bir görüntü, hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Boğazından tuttuğu papağana işkence yaparak “Acun baba de lan” diyerek küfürler saydıran Murat Özdemir'in paylaştığı görüntüyü izleyenlerin tepkisi kısa sürede çığ gibi büyüdü. Papağana yapılan işkencenin görüntüleri üzerine İstanbul Polisi harekete geçti. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görüntülerden tespit edilen işkence sebebiyle Murat Özdemir'i gözaltına alarak emniyete götürdü. İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla yürütülen çalışmada, Özdemir'in işkence yaptığı papağan da kurtarıldı.

BACAĞINDA KIRIK VAR

Polis ekiplerinin veterinere götürdüğü işlence gören papağanın bacağında kırık olduğu belirtildi. İşkenceden kurtarılan papağanın tedavisinin ardından Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edileceği belirtildi.

EVİNİN ÖNÜNDE TEPKİ

Alkollü olduğu öğrenilen Özdemir'in Etiler'deki Asayiş Büro Amirliği'nde ifadesi alındı. Savcılığın, işlemlerin ardından kendi imkanlarıyla sabah adliyeye gitmesi için serbest bırakılması talimatı verilen Murat Özdemir geceyi karakolda geçirdi.

Alkollü olduğu belirtilen Özdemir'in evinin önünde tepki gösteren kalabalık sebebiyle gece tedbiren karakolda tutulduğu belirtildi.

“DİSKALİFİYE EDİLDİM”

“Uyuşturucu”, “Mala zarar vermek”, “Aile içi şiddet” gibi suçlardan 5 ayrı kaydı bulunduğu ve geçmişte işlediği bir suç sebebiyle denetimli serbestlikten yararlandığı öğrenilen Murat Özdemir'in emniyetteki ifadesinde “Katıldığım yemek yarışmasından haksız yere diskalifiye edildim. Daha sonra toparlanamadı. 

Papagana işkence yapan Murat Özdemir adliyeye sevkedilecek

Papağana yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak tüm Türkiye'nin tepkini çeken Murat Özdemir öğle saatlerinde adliyeye sevkedilecek.

Papağanı yiyeceğim

Olayı yakından takip eden köşe yazarı ve şarkıcı Ömür Gedik, Murat Özdemir'in emniyette sürekli Acun diye bağırdığını belirterek "Sürekli yukarı bakarak 'Acun, Acun' diye bağırıyor. Acun'un tehlike altında olduğunu düşünüyorum." dedi.

Hayvan görünce korkudan bağırıyor

Ömür Gedik 2. sayfa programında emniyette gördüklerini şöyle anlattı: 

"Başka bir karakola gidip şikayetçi olduk sonra Murat'ın ve papağanın olduğu karakola gittik. Papağan bir odadaydı Murat'tan onun iki yan odasındaydı. Hayvan karanlık bir odadaydı yanına bir insan girdiğinde korkunç şekilde bağırmaya başlıyordu. O kadar korkmuş ki travma geçiriyordu. Hayvan kötü niyetli olmadığını anlayınca sakinleşiyor yanına oturdum konuştum.

Getirin kuşu pişirip yiyeceğim

-Murat sağlık muayenesine gidip geri geldiğinde 'Acun Acun' diye bağırmaya başladı. Polislere korkunç bir direnç gösterdi. Kuşla aynı karakolda ve bağırmaya devam ediyordu. Murat polislere sorgu sırasında  'Getirin o kuşu pişirip yiyeceğim. Spor yapıyorum proteine ihtiyacım var.'demiş".

Papağanın durumu

Murat Özdemir'in boğazını sıkıp hırpaladığı papağanı ise İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri teslim aldı. Yapılan incelemede papağanın bacağının kırılmış olduğu ortaya çıktı.

Asıl derdi Acun Ilıcalı

Murat Özdemir'in Instagram hesabından yayınladığı görüntülerde papağının boynundan tuttuğu ve işkence yaptığı görülüyor. Yaşadığı işkence nedeniyle sürekli çığlık atan papağanı umursamayan Özdemir ise Acun Ilıcalı'ya seslenerek papağana onun ismini öğreteceğini söylüyor. Bu arada görüntülerde Murat Özdemir'in elinin kanadığı görülüyor. Özdemir'in video öncesinde de hayvana eziyet etmiş olması yüksek ihtimal... Zira kuş, kendini korumak amacıyla Özdemir'in elini ısırmış gibi görünüyor.

Murat Özdemir gözaltı 

Papağana işkence videosu medyada yayılınca emniyet ekipleri evine gidip Murat Özdemir'i gözaltına aldı. Bu esnada Murat'ın taşkınlığı devam ediyordu. Murat Özdemir geceyi emniyette geçirdi. El konulan papağan İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edilecek.

HEM İŞKENCE HEM KÜFÜR 

Özdemir yayınladığı videolarda evinde beslediği papağanın boğazını sıkıyor ve nefessiz kalan zavallı hayvana bir ismi ezberletmeye çalışıyor. İzleyenlerin buz kestiği görüntülerde papağana yaptığı işkencenin dozunu giderek arttıran Özdemir diğer yandan da son derece galiz küfürler savuruyor.

HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ

Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği önünde toplanan hayvanseverler, Özdemir'e tepki gösterdi. Grup adına gazetecilere açıklamalarda bulunan hayvan hakları savunucusu ve sanatçı Ömür Gedik, Murat Özdemir için savcılık kararının beklendiğini söyledi. Özdemir'in tutuklanmasını talep eden Gedik, "Ciddi anlamda hasta ruhlu ve tedavi olması gereken ve uzun bir süre bence dışarı çıkmaması gereken bir insan. Papağan içeride, az önce yanındaydım. Yanına biri girdiğinde bile o kadar korkmuş. Nasıl işkence gördüğünü tahmin edersiniz. Şimdi veteriner bekleniyor. Biz de hayvanseverler olarak en azından veterinerin gelip kuşun durumunun iyi olduğunun sabitlenmesini istiyoruz." dedi.

Dernek olarak kuşu sahiplenmek için başvuru yaptıklarını belirten Ömür Gedik, papağanın Türkiye'ye sokulması yasak olan ve beslenmesine izin verilmeyen yabani bir tür olduğunu, bu nedenle de muhtemelen bakanlık himayesine alınacağını dile getirdi.

"Çok yazık yani bu tip insanların meşhur olması, sonra meşhur olmak için bu tip işkencelerle gündeme gelmeye çalışması" diyen Gedik, şöyle konuştu:

"Olan yine masumlara oluyor ve eşi ile kızı da tehlikede. Bu hayvancağız içeride çok korkmuş. Bir kedisi olduğunu öğrendik. O da kaçmış sanırım. Umarım evine gidip o kediye de aynı işkenceleri yapmaz. Çok üzücü, biz en azından burada bütün hayvanseverler olarak papağanın emin ellerde olmasından emin olmak için bekliyoruz. Ne diyebilirim ki inşallah adalet yerini bulur.

İşin bu raddeye getirilmemesi gerekiyordu. Bu adamın akıl sağlığının yerinde olmadığı açıkça ortada. Yani ya bir hayvana yapacaktı ya bir çocuğa, kadına yapacaktı. Maalesef hep hayvanlarla başlıyorlar, en yakındakilerle başlıyorlar. Bu zavallı papağan içeride bir kafesin içinde ciddi anlamda işkence görmüş. Öyle bir bağırıyor ki insanın içi acıyor. Zaten video da izlenecek gibi değildi. Çok üzücü."

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Görüntülerin ardından sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Vatandaşlar, "Biri bu adamı durdursun", "Bu işkence cezasız kalmasın" diye tepkilerini dile getirdi. 

PAPAĞAN TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ'NE TESLİM EDİLECEK

Ekipler, Murat Özdemir'i evinde gözaltına aldı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Bu arada, el konulan papağan İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edilecek.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN SUÇ DUYURUSU TALİMATI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medyadaki papağana şiddet görüntülerine ilişkin, "İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim." ifadesini kullandı. Pakdemirli, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Toplumda infial uyandıran ve vicdanlarımızı derinden sarsan videoyu üzüntüyle izledim. İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim. Ayrıca şiddet gören papağanın güvenli bir ortama alınması için de Bakanlık olarak girişimlere başladık."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YASA NEYİ BEKLİYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekim ayında yapılan AK Parti MYK toplantısında hayvanlara yönelik işkenceye karşı yasanın çıkmasını gerektiğini “Yasa hâlâ neyi bekliyor? Bir an önce çıkartın. Hayvanlara işkence eden ve öldürenlere verilen cezaları da arttırın” sözleriyle dile getirdiği belirtilmişti.

"MALA ZARAR VERME" KAPSAMINDA

Mevcut yasalarda hayvana işkence için "sahipli-sahipsiz" ayrımı bulunuyor.

Türk Ceza Kanunu'nun "mala zarar verme" suçunu kapsayan 151. maddesi, "Bas¸kasının tas¸ınır veya tas¸ınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kis¸i, magˆdurun s¸ikayeti u¨zerine, do¨rt aydan u¨c¸ yıla kadar hapis veya adli^ para cezası ile cezalandırılır" diyor.

Aynı maddenin ikinci fıkrası hayvanlara yönelik işkenceyi ilgilendiriyor: "Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı o¨ldu¨ren, is¸e yaramayacak hale getiren veya degˆerinin azalmasına neden olan kis¸i hakkında yukarıdaki fıkra hu¨kmu¨ uygulanır"

MURAT ÖZDEMİR KİMDİR?

Masterchef yarışmacısı Murat Özdemir, 1973 yılında Bolu’da dünyaya geldi. Aşçı bir aileden gelen Murat Özdemir’in kendisi de aşçılık yapıyor. İlk evliliğinden 16 yaşında bir kızı olan yarışmacı, fitness sporuyla ilgileniyor ve gezmeyi çok seviyor. Daha önce de Yemekteyiz yarışmasına katılan Murat Özdemir, sunucu Onur Büyüktopçu’nun sözünü sık sık kestiği için yarışmadan kovulmuştu. MasterChef Türkiye yarışmasına da katılan Murat Özdemir kırmızı takımda performans sergiledi. Yaptığı davranışlarla juri üyelerini kızdıran yarışmacı diskalifiye oldu.

MURAT ÖZDEMİR’DEN TEPKİ ÇEKEN VİDEO

MasterChef isimli yemek programının yarışmacılarından Murat Özdemir'in papağanına yaptığı işkence görüntüleri internete düştü. Görüntülerde kuşun boğazının sıkan Murat Özdemir, "Acun baba de lan" diye bağırıyor. Kuşun bağırmasına aldırış etmeyen Özdemir "Öğretecem lan" diyor ve kuşun boğazını daha sert sıkıyor. Görüntülerin internete düşmesinin ardından çok sayıda sosyal medya kullancısı hayvan hakları örgütleri, emniyet ve savcıları göreve çağırdı.

Murat Özdemir'in videosu sonrası Acun Ilıcalı'dan açıklama geldi: Bu insan müsveddesine gerekenin yapacağına inanıyorum

Video sonrası Acun Ilıcalı Twitter ve Instagram hesapları üzerindn açıklama yaparak, "Hayvanlara yapılan zulmü lanetliyorum, yüce yargının bu insan müsveddesi için gerekeni yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Murat Özdemir'in eline aldığı bir papağana yaptığı işkence görüntüleri büyük tepki topladı. Eline aldığı papağanın boğazını sıkarak işkence yapan Özdemir için  sosyal medya kullanıcıları Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Twitter adresine çok sayıda şikayette bulundu.

 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'