• $32,3941
  • 35,1103
  • 2326.7
  • 9109.46
20 Kasım 2020 Cuma 12:44 | Son Güncelleme:

Son dakika haberi... Kreşler haftanın 5 günü 6 saat yüz yüze eğitime açık olacak

Son dakika haberi... Kreşler haftanın 5 günü 6 saat yüz yüze eğitime açık olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kreşlerin açık olup olmayacağı ile ilgili , "Bugün olumlu bir açıklama yapacağız." demişti. MEB, kreşlerin haftanın 5 günü, günde 6 saat yüz yüze eğitime açık olacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kreşlerin açık olup olmayacağı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün olumlu bir açıklama yapacağız" demişti. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre,  "Okul öncesi eğitim kurumlarında, 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olarak planlanacak." ifadeleri kullanıldı.

Bakan Selçuk TRT Haber'de uzaktan eğitim ve kreşlerin durumu ile ilgili soruları yanıtladı.

KREŞLER AÇIK OLACAK MI?

"Kreşler ile ilgili bugün bir açıklama yapılacak. Çalışan anneler için büyük bir ihtimal bugün içinde olumlu bir haber gelebilir." ifadelerini kullanan Selçuk'un ardından MEB son dakika açıklaması yaptı. 

Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüplerinin açılabileceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Okul öncesi eğitim kurumlarında, 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacağını ve bir etkinlik saatinin 30 dakika olarak planlanacağını duyurdu.

"KARARLARIMIZI BUNA GÖRE ALIYORUZ"

Ziya Selçuk'un konuşmasından öne çıkan başlıklar:

"Bu süreç dinamik bir süreç, verilere bakarak değerlendirme yapmamız gereken bir süreç. Biz öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığını riske atacak bir durumda olmayız. Kararlarımızı da buna göre güncelliyoruz."

"GENEL ARTIŞ OKULLARIMIZI RİSKE SOKUYOR"

"Okullarda günlük olarak izleme ve değerlendirme yaptık. Toplumdaki genel artış okullarımızı da riske sokma ihtimalini doğuruyor. Biz de Bilim Kurulu ile istişare ettik, bilimsel olarak bir tavsiye kararı çıktığı için böyle bir karar gelişti."

"ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLERİMİZİ TEHLİKEYE SOKMAYIZ"

"Nasıl bir dönüşüm değişim olacak buna bakılacak, öğretmenlerimizle eğitimlerimiz var onu sürdüreceğiz, ara değerlendirmeler var. Veriler bize hangi seçeneği gösteriyorsa onu seçeriz. Biz öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tehlikeye atacak bir duruma sokmayız."

"STAJLARIN YAPILMAMASI KONUSUNDA KARARA VARDIK"

"Çocuklarımızın haftada bir gün sınava gitmeleri de doğru değil, bunun için sınavları erteledik. Daha önce yapılan sınavlar geçerli olacak. 4 Ocak'ta okullar açıldığında hangi hafta neler yapılacak bakacağız. Salgının seyri belli değil, bizim oluşturduğumuz senaryoyu paylaşmak doğru değil. Şimdi verilere baktığımızda yıl sonuna kadar stajların da yapılmaması gerektiği konusunda ortak bir kanaat oluştu, karar alındı."


Haberin Özeti

Milli Eğitim Bakanlığı, kreşlerde (okul öncesi eğitim kurumları) 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacağını ve bir etkinlik saatinin 30 dakika olarak planlanacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un uzaktan eğitim ve kreşlerin durumu ile ilgili sözlerinden öne çıkanlar şöyle:
"Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığını riske atacak bir durumda olmayız."
"Daha önce yapılan sınavlar geçerli olacak."
"Yıl sonuna kadar stajların da yapılmaması gerektiği konusunda ortak bir kanaat oluştu, karar alındı.
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi