• $32,3776
  • 35,0442
  • 2325.49
  • 9124.17
26 Temmuz 2021 Pazartesi 18:16 | Son Güncelleme:

Kabine Toplantısı ne zaman, yeni kararlar alınacak mı? Bakanlar Kurulu ne zaman, hangi gün toplanacak?

Kabine Toplantısı ne zaman, yeni kararlar alınacak mı" Bakanlar Kurulu ne zaman, hangi gün toplanacak"

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın yapılacağı tarih araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere her hafta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda en önemli gündem maddesi koronavirüs salgınıyla mücadeledir. Söz konusu vaka sayılarındaki artış nedeniyle yeni kararların alınıp alınmayacağı araştırılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman? sorusuna yanıt aranıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği konular arasında. Koronavirüs süreçlerine ilişkin yeni kararların alındığı Kabine Toplantısı son olarak bayram öncesi 12 Temmuz'da gerçekleşmişti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tekrar bir araya gelinmesi beklenen Bakanlar Kurulu ne zaman, hangi gün toplanacak? Kabine Toplantısı ne zaman, yeni kararlar alınacak mı? soruların yanıtları merak konusu oldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 12 Temmuz Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmıştı. Kurban Bayramı tatili süresi başta olmak üzere, ülke gündeminin ele alındığı toplantıda tatilin 9 gün olacağı kesinleşti.

Bir sonraki Kabine Toplantısı'nın tarihi henüz belli olmadı ancak toplantının 27 Temmuz'da yapılması bekleniyor.

SON YAPILAN TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan son yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi;

Pazartesi gün yarım günü salıdan cumaya ise tam gün tatildir. Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar tatile kavuşmuş oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı diğer açıklamalar ile şunlar olmuştu;

Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır. Uzunluğu 5 km'yi bulan 3 adet çift tüp tünel uzunluğu, çift viyadük, 6 adet çift köprü ve 4 adette kavşak inşa ettik. Malkara Çanakkale otoyolu çalışmalarımızda hızla sürüyor.Hizmete açmayı planladığımız Çanakkale Köprüsü'nde araçların geçeceği yolun çelik döşemelerinin montajona başlıyoruz. Tünel ve köprü projelerimizle milletimize eser kazandırmaya devam ediyoruz.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi