• $32,349
  • 35,0996
  • 2320.93
  • 9079.97
3 Kasım 2020 Salı 15:12 | Son Güncelleme:

İzmir depreminin 91. saatinde mucize gerçekleşti! Ayda bebek sağ olarak çıkarıldı

91 saat sonra 3 yaşındaki Ayda Gezgin isimli çocuk canlı olarak çıkarıldı. İzmir'deki depremin 91. saatinde gerçekleşen mucize ile Rıza Bey Apartmanı'nda kurtarma ekipleri Ayda Gezgin'i sağ olarak enkazdan çıkardı. Ayda Gezgin ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ayda'yı kurtaran Nusret Aksoy, "Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı." dedi. Sağlık Bakan Yardımcısı Güven Ayda'nın son durumu hakkında "Genel olarak bakıldığında bir problem görünmüyor, genel durumu iyi, şuuru açık ve konuşabiliyor. Hayati fonksiyonlarında bir problem yok." dedi.

İzmir'de depremden 91 saat sonra 3 yaşındaki Ayda Gezgin enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Ekipler bina enkazı çevresinde hayat kolidoru oluşturdu. Çocuğa ilk müdahalede bulundu. Serum takılan minik Ayda için enkaz altına termel battaniye indirildi. Ardından alkışlarla enkaz altından çıkarılan küçük Ayda, elden ele ambulansa taşındı.

Seferihisar açıklarında cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde onlarca bina zarar gördü, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Yıkılan binalardan Rıza Bey Apartmanı'nda sürdürülen arama- kurtarma çalışmalarında 91'inci saatte mucize yaşandı. 

"BANA ELİNİ SALLADI"

İzmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazından arama kurtarma çalışmalarının 91. saatinde Ayda Gezgin'i kurtaran ekipten Nusret Aksoy, "Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı." dedi.

İŞTE AYDA'NIN YAŞAM ÜÇGENİ

"İLK AYRAN VE SU İSTEDİ"

Enkazda Ayda'ya müdahale eden Semih Tufan da çocuğa ulaşıldığı ihbarı üzerine Ayda'nın bulunduğu yere gittiğini dile getirdi.

Ayda ile ilk karşılaşma anını anlatan Tufan, "Bizden irtibata geçtiğinde ilk istediği ayran ve suydu. Bunu 2-3 kez tekrarladı. Serum taktık. Gayet iyiydi, mutluydu. İçeride korkmuştu ama AFAD müdürümüzün elini hiç bırakmadı. Hiç ağlamadı. Gayet iyiydi." ifadesini kullandı.

VALİ KÖŞGER: AYDA GEZGİN CANLI OLARAK KURTARILDI

İzmir'de 91 saat sonra Rıza Bey Apartmanı enkazından bir çocuk sağ çıkarıldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de "Ayda Gezgin canlı olarak kurtarıldı." açıklamasında bulundu. İçişleri Bakanlığı resmi twitter hesabından kurtarılan çocuğun fotoğrafını paylaştı.

"AYDA HASTANEYE SEVK EDİLDİ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, enkazdan 91 saat sonra çıkarılan Ayda Gezgin'in sağlık durumunun iyi olduğunu, hastaneye sevk edildiğini bildirdi

RESTORANLARIN TELEFONU KİLİTLENDİ

İzmir depreminde enkazdan 91 saat sonra sağ olarak kurtarılan Ayda bebeğin, enkazdan çıkar çıkmaz köfte ayran istediğini ekranlardan gören vatandaşlar, Ayda’ya köfte yedirmek için hastanenin karşısındaki restoranların telefonlarını kilitledi

Bakan Koca minik Ayda'nın ambulans içerisindeki görüntüsünü paylaştı

SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI GÜVEN: AYDA'NIN GENEL DURUMU İYİ

Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi önünde depremden 55 saat sonra kurtarılan 14 yaşındaki İdil Şirin, 65 saat sonra enkazdan çıkarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek ve 91 saat sonra kurtarılan Ayda Gezgin'in sağlık durumları hakkında bilgi verdi.

Güven, İdil Şirin'in Kovid pozitif olduğunu hatırlatarak, onun için tedavisini aldığını, onun dışında bir sıkıntısının görünmediğini kaydetti.

Güven, annesi ve kardeşleriyle beraber olan Elif Perinçek'i ziyaret ettiğini ifade ederek, "Onun da durumu iyi, sıkıntısı yok. Yakından takip ediliyor." dedi.

Ayda Gezgin'in de bir süre önce hastaneye giriş yaptığını belirten Güven, "Genel olarak bakıldığında bir problem görünmüyor, genel durumu iyi, şuuru açık ve konuşabiliyor. Hayati fonksiyonlarında bir problem yok. Hocalarımız gerekli işlemleri yapıyorlar. Tetkiklerini aldılar. Tetkiklerden sonra biz tekrar hocalarımızla görüşeceğiz. Takipleri devam ediyor. Ben bütün yaralı hastalarımıza geçmiş olsun ve acil şifalar dileklerimi iletmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Güven, gazetecilerin kurtarılanların uzun süre enkaz altında susuz ve gıdasız kaldığını hatırlatması üzerine, "Mutlaka kan, böbrek, idrar tahlilleri yapılacak. Koordinasyon merkezinde bakanlarımız açıklama yapıyorlar. Ayrıntılı bilgileri bakanlarımız yapacak." değerlendirmesinde bulundu.

Taburcu işlemlerine ilişkin soru üzerine de Güven, "Onu şu anda söylemek zor. Hocalarımız uygun gördüğünde, durumlarının stabil olduklarını söylediklerinde biz de taburcu edeceğiz. Zaten çok fazla hastamız da kalmadı. İdil'in Kovid tedavisi sürüyor, sıkıntı yok." diye konuştu.

İdil Şirin'in ne zaman Kovid pozitif olduğunun belli olup olmadığına dair soru üzerine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de "Annesi ve kendisi Kovid pozitif. Muhtemelen daha önceden." dedi

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar