• $32,381
  • 34,9823
  • 2326.15
  • 9068.75
23 Ocak 2020 Perşembe 07:44 | Son Güncelleme:

Son depremler: İstanbul'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika haberleri

Son depremler: İstanbul'da deprem mi oldu" AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika haberleri

"İstanbul'da deprem mi oldu?" "En son deprem nerede oldu?" soruları binlerce vatandaş tarafından aratılmaya başladı. 22 Ocak'ta İstanbul, İzmir, Bursa ve Yaolova gibi illerinde de hissedilen Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5.4 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD tarafından açıklanan bilgiye göre depremin derinliğinin 6.98 km olduğu bilgisine yer verildi.

İstanbul'da deprem mi oldu? sorusu binlerce vatandaş tarafından aratılmaya başladı. 22 Ocak'ta İstanbul, İzmir, Yalova, Balikesir gibi illerde de hissedilen 5.4 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 şiddetinde gerçekleşti. Bölgede gece boyunca 35 artçı sarsıntı gerçekleştiği bilgisi vatandaşlarla paylaşıldı. Peki, En son deprem nerede oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan son depremlere haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

MANİSA'DA 5.4 ŞİDDETİNDE KORKUTAN DEPREM! 

Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5.4 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD tarafından açıklanan bilgiye göre depremin derinliğinin 6.98 km olduğu bilgisine yer verildi. Deprem birçok il ve ilçede etkisini gösterdi. Depremde can kaybı yaşanmadığı bilgisine yer verildi.

MANİSA'DA 5,4 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMİN ARDINDAN 35 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede vatandaşların kaygılı bekleyişi sürerken bölgede 35 artçı sarsıntı kaydedildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı internet sitesinden yapılan derlemeye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 1,6 ve üzeri olan toplam 35 artçı deprem yaşandı.

Bölgede 23.17'de meydana gelen en son artçı depremin büyüklüğü ise 4,3 olarak kaydedildi.

Artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremeyen ilçe sakinleri, park ve sokaklarda kaygılı bekleyişlerini sürdürüyor.

Herhangi bir hasarın kaydedilmediği ilçe merkezinde deprem sonrası trafik yoğunluğu yaşanırken bazı vatandaşların da çadır kurmaya başladığı ve ateş yakarak ısınmaya çalıştığı gözleniyor.

AFAD ekiplerinin ilçeye bağlı mahallelerdeki çalışması devam ederken şu ana kadar can kaybı ya da yaralanmaya ilişkin bilgi ulaşmadığı belirtildi. 

GERÇEKLEŞEN SON DEPREMLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

MANİSA'DA 4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kırkağaç ilçesinde saat 22.25'te 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem yerin yaklaşık 7,01 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

"DEPREM İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLMİŞTİR"

İstanbul Valiliği, Manisa merkezli 5,4 büyüklüğündeki depremin İstanbul'da da hissedildiğini, herhangi bir olumsuzluk olmadığını bildirdi. 

Valilikten yapılan açıklamada, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre saat 22.22'de Manisa Akhisar merkezli 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi. 

Açıklamada, depremin İstanbul'da da hissedildiği vurgulanarak, "Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. İstanbul'umuza ve tüm illerimize geçmiş olsun." ifadesi kullanıldı. 

"DEPREMDE CAN KAYBI VE YARALANMA YOK"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası can kaybı ve yaralanma bulunmadığı bilgisinin alındığını bildirdi. 

AFAD'ın Twitter hesabından Manisa'daki depreme ilişkin açıklama yapıldı.

"YIKILMIŞ BİNA HABERİ GELMEDİ"

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, merkez üssü Musalar köyü olan 5,4 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı gözükmediğini belirterek, "Yıkılmış bina haberi gelmedi. Merkez üssü olan Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz, kısa zamanda bilgi alacağız, inşallah ciddi bir sıkıntı olmaz." dedi.

Depremin ardından artçı sarsıntıların da yaşandığını belirten Dutlulu, "Şu an şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı yok, yıkılmış bina haberi de gelmedi. Merkez üssü olan Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz, kısa zamanda bilgi alacağız, inşallah ciddi bir sıkıntı olmaz. Şehir içinde şu anda yaralı bilgisi yok. Halkımız sokakta, hasar gözükmüyor. Ama bilgiler şu an çok yüzeysel." diye konuştu.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı