• $32,3775
  • 35,0382
  • 2325.93
  • 9125.08
29 Kasım 2020 Pazar 00:26 | Son Güncelleme:

İnternet neden yavaş? İnternet hız testi!

İnternet neden yavaş" İnternet hız testi!

Çağımızın en büyük ihtiyaçlarından birisi olan internet hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İnternet hız testi (speedtest) de bazı sitelere girmekte zorlanan ya da videoları izlerken problem yaşayan kullanıcılar tarafından birçok kez tekrar ediliyor. Kablolu ya da kablosuz olarak kullanılan internetler altyapı sorunları ya da çalışmaları nedeniyle yavaşlayabiliyor. Peki, İnternet hız testi nasıl yapılır? İnternet neden yavaş?

İnternet hız testi (speedtest) yavaşlayan bağlantı problemleri ile ilgili ipuçları verebiliyor. İnternetin yavaşlaması indirme hızını (download) ve yükleme hızını (upload) etkiler. Videoları izlerken yaşanan donmalar ya da düşük görüntü kalitesi edinilen tecrübeyi de olumsuz yönde etkiler. Gün içinde yaşanan altyapı sorunu nedeniyle internet yavaşlama problemi yaşanabilir. İnternet hız testi ile birlikte problemin neden kaynaklandığını öğrenebilir, servis sağlayıcınız ile iletişime geçebilirsiniz.

İNTERNET NEDEN YAVAŞ?

İnternetiniz birçok faktörden dolayı yavaşlamış olabilir. İnternetinizin yavaşlığı ile ilgili sorunu öğrenmek için ilk olarak internet hız testi yapmanız gerekir. Hız testi sonucu indirme (download) ve yükleme (upload) hızlarınız normal değerlerde ise sorun kullandığınız tarayıcıdan dolayı olabilir. İnternetinizin yavaşlamasındaki bir diğer neden ise kullandığınız internet servis sağlayıcısının altyapı çalışması yapması olabilir. İnternet hızınızı artırmak için ev ve apartmanınızda yer alan kablolarınızın sağlam ve düzgün çalıştığından emin olun, modeminizde güçlü bir şifre kullanın. Hala problem yaşıyorsanız internet servis sağlayıcınız ile iletişime geçin.

İNTERNET HIZ TESTİ NASIL YAPILIR?

İnternette bazı sitelere girerken karşılaşılan erişim sıkıntıları ya da video izlerken yaşanan donmalar internetin yavaşlamasından kaynaklı olabilir. Bazen yapılan altyapı çalışmaları da internet hızını yavaşlatabilir. Kullanılan modemin şifresi yeteri kadar güçlü değilse yakınınızda oturan kişiler internetinizi kullanabilir, bu da sizin bağlantı hızınızı düşürebilir. Aşağıda yer alan linke tıklayarak hızlıca internet hız testi yapabilir, download ve upload hızınızı öğrenebilirsiniz.

İNTERNET HIZ TESTİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi