• $32,4033
  • 35,0959
  • 2326.99
  • 9136.39
21 Kasım 2018 Çarşamba 10:43 | Son Güncelleme:

Instagram erişim sorunu nedir neden açılmıyor Instagram son dakika çöktü mü neden çöktü

Instagram erişim sorunu nedir neden açılmıyor Instagram son dakika çöktü mü neden çöktü

“Instagram son dakika çöktü mü, Instagram erişim sorunu nedir neden açılmıyor? Instagram çöktü” iddiası üzerine sosyal medya platformuna erişmeye çalışan kullanıcılar hata botu ile karşı karşıya kaldı. Yaşanan problemin ardından hatayı çözmek için çalıştıklarını ifade eden Instagram ekibi problemin kısa süre içerisinde düzeleceğini ifade etti. Instagram’a erişimde yaşanan sorunların ardından sosyal medya platformuna ulaşamayan kullanıcılar “Instagram neden açılmıyor?” sorusuna yanıt aradı. 20 Kasım 2018 günü popüler sosyal medya uygulamasına erişmek isteyen kullanıcılar “Üzgünüz bir şeyler yanlış gitti” notu ile karşılaştı. Peki, Instagram ne zaman düzelecek? Sorunla ilgili kısa süre içerisinde yeni bir açıklama yapılması beklenirken Instagram'a erişimin önümüzdeki dakikalarda yeniden sağlanacağı tahmin ediliyor. Instagram'da bağlantı sorununu gösteren haritada, ABD, Almanya, Hollanda ağırlıklı olmak üzere Avrupa ülkelerinin çoğunda hata görülüyor. Türkiye'de ise İstanbul'da yoğunluğun görüldüğü erişim sorununun nedeni henüz bilinmiyor.

Instagram son dakika çöktü mü, Instagram erişim sorunu nedir neden açılmıyor? Instagram’a erişimde yaşanan sorunların ardından sosyal medya platformuna ulaşamayan kullanıcılar “Instagram neden açılmıyor?” sorusuna yanıt aradı. 20 Kasım 2018 günü popüler sosyal medya uygulamasına erişmek isteyen kullanıcılar “Üzgünüz bir şeyler yanlış gitti” notu ile karşılaştı. Peki, Instagram ne zaman düzelecek? Sorunla ilgili kısa süre içerisinde yeni bir açıklama yapılması beklenirken Instagram'a erişimin önümüzdeki dakikalarda yeniden sağlanacağı tahmin ediliyor. Instagram'da bağlantı sorununu gösteren haritada, ABD, Almanya, Hollanda ağırlıklı olmak üzere Avrupa ülkelerinin çoğunda hata görülüyor. Türkiye'de ise İstanbul'da yoğunluğun görüldüğü erişim sorununun nedeni henüz bilinmiyor. Facebook, Twitter, Pinterest vb. bu sosyal medya mecralarının tümünde zaten fotoğraf paylaşma var. Peki nedir Instagram’ı bu kadar ünlü yapan şey. Tabii ki hiç kuşkusuz, türünün ilk örneği olması. Dünyada bazı şeyler vardır, bunlardan biri de bir girişimde ilk olmak. İnsanlar ilk olanları daha çok hatırlar ve benimser. Instagram üzerinden fotoğraflarınızı paylaşırken, bu fotoğraflara çeşitli filtrelemeler yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra videolarınızı ekleyebilir hatta hikaye bile paylaşabilirsiniz. Az önce yine söylediğimiz gibi direct message üzerinden arkadaşlarınızla mesajlaşabilirsiniz.

 

INSTAGRAM HESABI NASIL SİLİNİR?

İkinci adımda açılan bağlantıda, eğer oturumunuz açık değilse, önce oturumunuzu açın. Daha sonra tekrar yukarıdaki bağlantıya gidin. Üçüncü adımda “Gitmeden önce lütfen bize nedenini söyle” bölümünün yanındaki kutucuktan, hesabınızı neden silmek istediğinizi seçmeniz gerekiyor. Bu bölümde önce şifrenizi boş kutucuğa girmeniz, daha sonra kırmızı renkli “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” yazan butona tıklamanız gerekiyor.

INSTAGRAM HESABI SİLME LİNKİ

Açılan pencerede kullanıcı ve şifrenizi yazın

Hesabını Neden Siliyorsun?” Sorusuna uygun bir seçeneğe tıklayın.

Ardından “Devam etmek için lütfen şifreni tekrar gir” kısmına şifreni yazdıktan sonra “Hesabımı Kalıcı Olarak Sil” seçeceğini tıklayın

Gelen uyarıya “tamam” deyin.

Böylece hesabınız kalıcı olarak silinir.

INSTAGRAM DONDURMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Instagram dondurma işlemi yaparak kullanıcılar Instagram hesaplarını diledikleri sürece kapatabilirler. Bunun için Instagram hesabınızı tamamen kapatıp silmenize de gerek yok. Instagram hesabınızı dondurduktan sonra tekrar Instagram hesabınıza şifrenizi girerek dondurma işlemini sonlandırmak mümkün; yani işlem olabildiğince basit. Peki Instagram dondurma nasıl yapılır? Öncelikle bu işlem için şifrenizi bilmeniz gerekiyor; siz uygulamaya web üzerinden girmiş olsanız bile dondurma işlemi için bir kez daha size şifre sorulacak.

Instagram profilime kim baktı

Facebook ve Twitter gibi diğer sosyal medyalardan farklı olarak fotoğraf ve video paylaşımına çok önem veren Instagram sırf bu özelliği sayesinde çok iyi bir uygulama haline geldi. Çok ses getirmesinden dolayı da pek çok ünlü ve siyasetçi bu uygulamayı kullanmaya başladı. Ünlülerden haberdar olmak isteyen insanlar ve hayranları bu sosyal medya mecrasını aktif olarak kullanmaya başladı. Kullanıcılar da özellikle Instagram profilime kim baktısorusunu sıkça sormaya başladılar çünkü artık insanlar bu durumu merak etmekteler. Instagram profillerine gözü gibi bakan kullanıcılar bu sorunun yanıtını aramaya başladı. Konuyu sizlere anlatmak ve kafalardaki soru işaretlerini dağıtmak adına bu yazımızı hazırladık. 2012 yılında Facebook tarafından satın alınan uygulama şu an 300 milyon gibi bir kullanıcı sayısına sahip. Uygulamayı geliştirenler yıllar içerisinde pek çok özelliği de içerisine ekleyerek kullanıcıları canlı tuttu ve halen de çok güzel özelliklerle karşılaşabiliyorsunuz. Büyük firmalar açtıkları hesaplarla kendi reklamlarını yapabiliyor ve tanınırlığını artırıyor. Bu sayede pek çok kullanıcı sırf bu markaları takip edebilmek adına uygulamaya kayıt oluyor ve pek çok markayı takip etmeye başlıyor. Kullanıcılar hesaplarına kimlerin baktığını bilmek istiyorlar ve Instagram’a bu konuda oldukça fazla baskı yapmaya başladılar. Instagram profiline bakanlar kimlerdir şeklinde gelen sorulara karşın Instagram hiçbir şekilde bu veriyi şahıslarla veya 3. kişilerle paylaşmamıştır. Özellikle internette yazan ve çoğunluğu virüs olan pek çok uygulama nedeniyle pek çok kullanıcının verileri ve şifreleri çalınmıştır. 

Instagram Ne İşe Yarar?

Facebook, Twitter, Pinterest vb. bu sosyal medya mecralarının tümünde zaten fotoğraf paylaşma var. Peki nedir Instagram’ı bu kadar ünlü yapan şey. Tabii ki hiç kuşkusuz, türünün ilk örneği olması. Dünyada bazı şeyler vardır, bunlardan biri de bir girişimde ilk olmak. İnsanlar ilk olanları daha çok hatırlar ve benimser. Instagram üzerinden fotoğraflarınızı paylaşırken, bu fotoğraflara çeşitli filtrelemeler yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra videolarınızı ekleyebilir hatta hikaye bile paylaşabilirsiniz. Az önce yine söylediğimiz gibi direct message üzerinden arkadaşlarınızla mesajlaşabilirsiniz.

Instagram Nasıl Kullanılır? 

Instagram‘ı kullanmaya başlamak için öncelikle, akıllı telefonlarınıza uygulamarı indirmeniz gerekiyor. Linkleri şöyle bırakalım;

iPhone kullanıcıları: https://itunes.apple.com/az/app/instagram/id389801252?mt=8
Android kullanıcıları: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android&hl=tr
Windows Phone kullanıcıları: https://www.microsoft.com/tr-tr/store/p/instagram/9nblggh5l9xt

yukarıdaki adreslerden, telefonunuz için Instagram’ı edinebilmeniz mümkün. Pekala, uygulamayı telefonunuza indirdiniz şimdi ne yapacaksınız?. Instagram’da bir üyelik oluşturmanız gerekiyor. Bunun için detaylı yazımıza hemen buradan göz atın. Instagram hesabınızı oluşturduktan sonra, Instagram’ı mailinizle onaylayın ve kullanmaya hemen başlayın. Instagram’ı kullanmaya başlamak için, hemen bir fotoğraf paylaşın ve sistemin nasıl işlediği hakkında fikir sahibi olun. Instagram hesabınızı oluşturduktan sonra, Instagram hesabınızı kişilerinizle eşler, böylelikle arkadaşlarınızı kolayca arkadaş olarak ekleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızın fotoğraflarını beğenebilir ve yorum atabilirsiniz.

Instagram Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Instagram’da paylaşım yapmak çok kolaydır. Hangi cihazdan olursa olsun;

Instagram’ı açın

Ekranın en orta alt kısmında yer alan ( + ) kısmına tıklayın.
Bu kısım sizin fotoğraf kütüphanenizi açacaktır.
Fotoğrafınızı seçin, filtre uygulayın, hashtag ekleyin ve paylaş butonuna basın.
Instagram Yararları ve Zararları
Pek çoğumuz artık Instagram bağımlısı durumuna geldik. Pek çoğumuz da Instagram dünyasına henüz katılmış değiliz. Hepimiz için de Instagram’ın yararları ve zararlarını bilmek önemli.

Yararları
İletişimi güçlendiriyor.
Yalnızlık sorununu bir nebze gideriyor.
Yeni arkadaşlıklar sağlıyor.
Vakit geçirmenizi sağlıyor.
Satış yapabilmenize olanak sağlıyor.
Popülaritenizi yansıtarak psikolojik olarak tatmin olmanızı sağlıyor.
Zararları

Psikolojik olarak takıntılılık yaratabiliyor.
İlişkiler arasında gerginliklere yol açabiliyor.
Bağımlılık yaratıyor.
Gün içinde yapmanız gereken aktiviteleri engelleyebiliyor.

Instagram Kullanma İncelikleri

Instagram’ı yeni kullanmaya başladıysanız, şüphesiz ki ilk problem: “popüler olmak” olacaktır. Popüler olmanın pek çok yolu var. Örneğin, hashtag yani etiket kullanımı, arkadaş çevrenizin geniş olması veya herkes tarafından ilgi görecekler içerik paylaşmak bunlara örnek olarak gösterilebilir. Öncelikle bir şahısı temsilen Instagram hesabı kullanıyorsanız, paylaşımlarınızın alımlı ve çekici olmasına özen gösterin. Doğru etiket kullanımı da ayrıca önemli. Kurumsal bir hesap yönetiyorsanız, paylaşımlarınızın firmanızın karakterini yansıttığına ve profesyonel olduğuna emin olun. Buna ek olarak, doğal yollarla istediğiniz artışı yakalayamıyorsanız, ücretli yollara başvurabilirsiniz. Bu bağlamda, internet sitemiz üzerinden çeşitli Instagram paketlerine göz atabilirsiniz. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi