• $32,3712
  • 34,9831
  • 2325.54
  • 9065.23
2 Mart 2021 Salı 21:49 | Son Güncelleme:

Türkiye'de hangi il hangi risk grubunda? İl il düşük, orta ve yüksek riskli grup listesinde hangi şehirler var?

Türkiye'de hangi il hangi risk grubunda" İl il düşük, orta ve yüksek riskli grup listesinde hangi şehirler var"

Türkiye koronavirüs haritasına göre düşük, orta ve yüksek riskli iller belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tarafından kabine toplantısı sonrası paylaşılan İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm illeri düşük, orta ve yüksek risk gruplarına göre sıralanışını sizler için bu haberimizde derledik. İller mavi, sarı, turuncu, kırmızı olarak dört renge ayrıldı. Peki Türkiye'de hangi il hangi risk grubunda? İl il düşük, orta ve yüksek riskli grup listesinde hangi şehirler var?

İllerin risk grupları açıklandı. Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama sonrası, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; Türkiye'deki düşük, orta ve yüksek risk grubu haritası ile sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı o illeri kamuoyuna duyurdu. Bu noktada vatandaşlar ikamet ettikleri illerin hangi renk olduğu ve kısıtlamaların hangi illerde kaldırıldığı konusunda gelişmelere kilitlendi. "İstanbul, Ankara, İzmir hangi risk grubunda? İstanbul, Ankara, İzmir hangi renk?" soruları yanıtları netleşmiş oldu. İşte korona haritası il il düşük, orta ve yüksek riskli grup listesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illerin risk gruplarını açıkladı.

İller düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu), çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategorize edilmişti.

HANGİ İL HANGİ RİSK GRUBUNDA?

Düşük riskli iller (mavi): Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...

Orta riskli iller (sarı): Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars...

Yüksek riskli iller (Turuncu): İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

Çok yüksek riskli iller (kırmızı): Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

İZMİR, ANKARA, İSTANBUL HANGİ RENK, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE KALKTI?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında; "Sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek" ifadelerini kullanmıştı. Bu noktada kısıtlamaların kalktığı iller düşük, orta ve yüksek risk grubu haritası ile belli oldu.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu,Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya,Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars...

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik,Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Yalova, Kocaeli

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu,Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

BAKAN KOCA PAYLAŞTI!

Bakan Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada detayları paylaştı.

"İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz."

KISITLAMALAR NASIL SÜRECEK?

100 bin nüfusa düşen vaka sayısı başta olmak üzere illerimizi sınıflandırdı. Düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riskli turuncu ve çok yüksek riskli kırmızı olmak üzere illerimizi ayırdık. Her hafta risk haritalandırması güncellenecek. Her hafta bu renkler güncellenecek. Her 2 haftada bir normalleşme uygulamaları güncellenecek.

Her il, salgın tedbirlerinin orada ne düzeyde uygulanacağını kendisi belirleyecek.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

Hafta içi akşam 21.00 ile sabah 05.00 arası sokağa çıkma yasağı sürecek.

Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacak.

Restoran lokanta kafeterya tatlıcı gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında türkiye genelinde sabah 7 ile akşam 19 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızda ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok riskli illerde sokağa çıkma süresi artırılacaktır.

Nikah gibi merasimler düşük ve orta riskli illerde 100, yüksek ve çok yüksek riskli illerde 50 kişiyle sınırlı olarak yapılacak.

Halı saha, yüzme havuzu vb. tesisler düşük ve orta riskli illerimizde sabah 9 ve akşam 19 arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı