• $32,3975
  • 35,0895
  • 2326.88
  • 9142.4
1 Aralık 2020 Salı 18:44 | Son Güncelleme:

Bu gece (1 Aralık 2020) sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor?

Bu gece (1 Aralık 2020) sokağa çıkma yasağı var mı" Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor"

Hafta içi sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi Başkan Erdoğan tarafından açıklandı. Koronavirüsle mücadele kapsamında Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kısıtlamaları açıkladı. Bunun üzerine "Hafta içi sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor?" sorusu gündeme geldi. Peki, Bugün sokağa çıkma yasağı var mı? Kısıtlamalar ne zaman başlıyor?

Bu akşam sokağa çıkma yasağı var mı? tüm Türkiye'nin merak ettiği sorulardan bir tanesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası yeni kısıtlamaları açıkladı. Yeni kısıtlamalar arasında en dikkat çeken kısım hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağı oldu. Hafta içi sokağa çıkma yasağı hangi gün başlayacak? Sokağa çıkma yasağı bu gece var mı?

BU GECE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Sokağa çıkma yasağı bu gece yani 1 Aralık Salı günü itibarıyla başlıyor. Bugünden itibaren hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Sokak kısıtlaması hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecek. Daha önceki genelgelerde belirtilen istisnalar hariç, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı, toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Başkan Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası yeni kısıtlamalar belli oldu. Hafta içi sokağa çıkma yasağı alınan kararlar arasında en dikkat çekenlerinden bir tanesi oldu. Başkan Erdoğan: "Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır." ifadelerine yer verdi. 

Sağlık krizini topyekun bir ekonomik ve sosyal krize dönüştürmemek için adımları dikkatli attıklarını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hem halkımızın sağlığını en üst düzeyde korumayı hem de üretimi, ticareti, istihdamı, eğitimi, sosyal hayatı sürdürmeyi birlikte sağlayacak yöntemler bulmaya çalışıyoruz. Bu anlayışla toplantımızda ilave tedbirleri istişare ettik. Yaptığımız kapsamlı değerlendirmeler sonunda hafta içi her gün saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Bu kısıtlama hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabah saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecektir. Yani cumartesi pazar artık evlerimizdeyiz. Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir. Daha önceki genelgelerde belirtilen istisnalar hariç 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Umumi Hıfzıssıhha Kurulları, illerdeki toplu taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkların tespiti ve giderilmesi amacıyla gereken tedbirleri alacaktır."

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi