• $32,3757
  • 34,9639
  • 2324.55
  • 9082.47
21 Kasım 2018 Çarşamba 09:54 | Son Güncelleme:

Hacet namazı nasıl, ne zaman kılınır? Mevlid Kandili Hacet namazı duası nedir?

Hacet namazı nasıl, ne zaman kılınır" Mevlid Kandili Hacet namazı duası nedir"

Hacet namazı duası ve kılınışı araştırılıyor. Hacet namazı nasıl, ne zaman kılınır? Mevlid Kandili 2018 yılında 19 Kasım (bugün) gerçekleşiyor. İslam alemi Mevlid Kandilinin feyzinden nasiplerini almaya çalışıyorlar. Mevlid Kandilinde tesbih namazı, hacet namazı gibi namazları kılıyorlar.Hacet namazı; diğer bir deyişle “dilek namazı” olarak adlandırılmaktadır. Dünyada ya da ahirette bir isteği olanların kıldığı 4 rekatlık bir namazdır. En az 4 rekat olarak kılınan hacet namazı kılınışı 12 rekat olarak da yerine getirilebilir. Hacet namazı aynı zamanda Müslümanlar için mübarek gece olarak kabul edilen kandil gecelerinde de kılınmaktadır. 4 rekat olarak kılınan hacet namazının birinci rekatında ilk olarak Fatiha Suresi okunur ve sonrasında Ayete’l Kursi okunmaktadır. Diğer üç rekatında ise Fatiha Suresi’nin ardından birer kez İhlas Suresi, Felak Suresi ve Nas Suresi okunmaktadır. Bakara Süresi 153. ayet : " Ey iman edenler! Allah'tan (c.c.) sabırla ve namazla yardım isteyin. Şüphesiz ki Allah (c.c.) sabredenlerle beraberdir. " Buyruluyor. Bu ayetten de anlaşıldığına göre Allah'tan (c.c.) isterken namazla istemeliyiz. Yapılan bir ankete göre Müslümanların % 47'nin ömründe hiç hacet namazı kılmamıştır. Bu çok acı bir tablodur. Elimizde hacet namazı gibi bir silahın olmasına rağmen bundan yeterince faydalanamamış olmamız oldukça acı bir durumdur.

Hacet namazı nasıl, ne zaman kılınır sorusu merak ediliyor. Mevlid Kandili Hacet namazı duası nedir? Müslümanlar Diyanet tarafından yayınlanan kandil tarihlerine bakarak bu mübarek günlerin ne zaman olacağını öğreniyorlar. Mevlid Kandili 2018 yılında 19 Kasım (bugün) gerçekleşiyor. İslam alemi Mevlid Kandilinin feyzinden nasiplerini almaya çalışıyorlar. Mevlid Kandilinde tesbih namazı, hacet namazı gibi namazları kılıyorlar. Hacet namazının ne zaman, nasıl kılınacağı ve ne okunacağı hususunda insan,ruh haline göre hareket edebilir. Öyle ki bazı sıkıntılar ve istekler anlık olabilir. Genelde perşembeyi Cumaya bağlayan gece Hacet Namazı kılmanın daha evla olduğu belirtilmektedir. Bakara Süresi 153. ayet : " Ey iman edenler! Allah'tan (c.c.) sabırla ve namazla yardım isteyin. Şüphesiz ki Allah (c.c.) sabredenlerle beraberdir. " buyruluyor. Bu ayetten de anlaşıldığına göre Allah'tan (c.c.) isterken namazla istemeliyiz. Yapılan bir ankete göre Müslümanların % 47'nin ömründe hiç hacet namazı kılmamıştır. Bu çok acı bir tablodur. Elimizde hacet namazı gibi bir silahın olmasına rağmen bundan yeterince faydalanamamış olmamız oldukça acı bir durumdur. Hacet namazının kılınışı ile ilgili merak edilenlere haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

HACET NAMAZI NASIL KILINIR?

Peygamberimizden edilen bir rivayete göre hacet namazının ilk rekatında Fatiha’dan sonra üç defa Ayete’l-Kürsi, diğer rekatlarda da Fatiha’dan sonra sırasıyla birer defa İhlas, Felak ve Nas sûreleri okunur.

Regaip gecesi Hacet Namazını, iki, dört ya da on iki rekat şeklinde kılıbilirsiniz. Hacet namazında ilk rekâtta Fatiha ’dan sonra üç defa Âyetel-Kürsî okunur. 4 rekat halinde hacet namazını şu dualarla kılıyorsunuz;

Hacet Namazına niyet edilir. Namazda asagidaki âyetler okunur:
Hacet namazı 1. rekatta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî
Hacet namazı 2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
Hacet namazı 2. Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü +salli +barik
Hacet namazı 3. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
Hacet namazı 4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü + Allahümme salli + Allahümme bârik +Rabbenâ duaları okunur. 

Şayet Hacet namazını 12 rekat olarak kılmak isterseniz aynı şekilde niyet edilerek bunu 12 rekata tamamlayabilirsiniz. Hacet namazının bitiminde duaya oturulur ve yaradandan hacet ne ise onun için yardım istenir. 

HACET DUASI NASIL?

Hâcet duasını okumak sünnettir. Hacet duası şöyledir:

Allahümme innî es'elüke tevfîka ehli'l-hüdâ ve a'mâle ehli'l-yakîni ve münâsahate ehli't-tevbeti ve azme ehli's-sabri ve cidde ehli'l-haşyeti ve talebe ehli'r-rağbeti ve teabbüde ehli'l-verâi ve irfâne ehli'l-ilmi hattâ ehâfük. Allahümme innî es'elüke mehâfeten tahcizünî an ma'siyetike hattâ a'mele bi-tâatike amelen estehikku bihi rıdâke ve hattâ ünasıhake bi't-tevbeti havfen minke ve hattâ uhlisa leke'n-nasihate hubben leke ve hattâ etevekkele aleyke fi'l-ümûri ve husne zannin bik. Sübhâne Hâlikı'n-nûr...

Hacet duasının meali :

Allah'ım! Senden hidâyet ehlinin başarısını, yakîn ehlinin amellerini, tevbe ehlinin öğütleşmesini, sabır ehlinin azmini, korku ehlinin ciddiyetini, senin rızâna rağbet gösterenlerin talebini, takvâ ehlinin ibâdetini, ilim ehlinin irfanını isterim ki, senden hakkıyle korkayım. Allah'ım! Senden öyle bir korku isterim ki, o beni sana isyandan men'etsin, tâ ki sana itâat ile öyle amel edeyim ki onunla senin rızâna ereyim, senden korkarak samimiyetle sana döneyim, sırf senin sevgini kazanmak için hâlis nasihat edeyim, her işte sana güvenip sana dayanayım sana güzel zan besliyeyim... Nûrun yaratıcısı olan Allah, her türlü nekâis ve kusurlardan münezzehtir...

HACET NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

Hacet namazının ne zaman, nasıl kılınacağı ve ne okunacağı hususunda insan,ruh haline göre hareket edebilir. Öyle ki bazı sıkıntılar ve istekler anlık olabilir. Genelde perşembeyi Cumaya bağlayan gece Hacet Namazı kılmanın daha evla olduğu belirtilmektedir.

HACET NAMAZI NE İÇİN KILINIR?

Hacet Namazı bir haksızlığa uğrandığında, bir eşya kaybolduğunda, merak edilen bir kimseden haber alınmadığında bu namaz kılınıp dua edilebilir. Eğer geniş zamana yayılan bir dert veya arzu varsa yatsı veya teheccüt namazından sonra hacet namazı kılınır.

HACET NAMAZI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Hacet namazı, kulların çok da farkına varamadığı muhteşem bir hazine olarak niteleniyor. Rivayete göre bir yaz günü Hazreti Enes’e bahçıvanı gelerek, yağmur yağmadığından ve bahçenin kuruduğundan yakınır. Bu haber üzerine Hazreti Enes, Resûlullah’ın, “Herhangi bir ihtiyacı olan kimse iki rekât namaz kıldıktan sonra Allah’a dua etsin.” şeklindeki tavsiyesini hatırlar. Su isteyerek abdest alıp namaza durur. Selam verdikten sonra bahçıvanına, “Gökyüzünde bir şey görebiliyor musun?” diye sorar. Bahçıvan, “Göremiyorum.” der. Hz. Enes, tekrar içeri girip namaz kılmaya devam eder. Birkaç kez bahçıvana, “Gökyüzünde bir şey görebiliyor musun?” diye sorunca adam, “Kuş kanadı gibi bir bulut görüyorum.” der. Bunun üzerine Hz. Enes, namazını ve duasını sürdürür. Az sonra bahçıvan, Hazreti Enes’in yanına gelir ve “Gök bulutla kaplandı ve yağmur yağmaya başladı.” der. Bunun üzerine Enes (ra), “Haydi, ata bin de yağmurun nerelere kadar yağdığına bak.” der. Bahçıvan, etrafı dolaştığında, yağmurun sadece Hazreti Enes’in büyük bahçesine yağdığını görür.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı