Tam 20 yıl önceydi. 3 Ağustos 1997’de Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. İhraçlar Listesi’nde dikkat çekici bir isim vardı. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden Prof. Tabip Albay Mustafa Kahramanyol’un da Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilmişti. Kararın altında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in imzası vardı. Oysa Demirel, Başbakanlığı döneminde Kahramanyol Hoca’yı Balkan Danışmanı yapmıştı. Kendisine önemli görevler vermişti. Bunların tamamı da layıkıyla yerine getirilmişti.
ABD’li temsilci, “isim değişikliğine rağmen Nusra, ABD’nin hedefinde kalacaktır” dedi. Demek ki ABD’nin işine gelince basit bir harf oyunuyla terör örgütü bir günde ABD’nin dostu olabiliyor; fakat işine gelmediğinde kırk tane isim de değiştirsen ABD’yi aldatamıyor ve hedef olmaktan çıkamıyorsun! Ratney’in, Nusra’yı hedef alan sözleri ABD’nin iki yüzlülüğünü, Türkiye’ye karşı uyguladığı çifte standardı, hatta ülkemizi hedef alan art niyetli politikalarını bütün açıklığıyla ele veriyor.
Trump başkan seçildiğinden beri Amerika’da sular durulmuyor. Önceleri Amerikan müesses nizamının başını çektiği Trump karşıtları yoğun bir şekilde saldırıyorlar. Diğer taraftan ise Trump, Beyaz Saray’da ve bürokrasideki oldukça zayıf görüntüsü, gaf dolu demeçleri ve yönetim şekliyle karşı cepheye bolca malzeme veriyor. Trump’un alışılmadık bir başkan olduğu düşüncesi çoktan aşıldı. Trump’un alışıldık bir başkana dönüşmesini istemiyor karşı cephe. Yönetimin verdiği dağınık görüntüden de cesaret alarak Trump’un görevden alınmasının veya istifa etmek zorunda kalmasının gerekçelerini ilmek ilmek işliyorlar.
80 yaşındaki ve kanser hastası olan Mc Cain senatoda bir de konuşma yaptı. Dedi ki, parti mensupları olarak bir çok çok önemli konuda tartışma yapıyoruz ama bir türlü genel kabul edilebilecek, kaliteli her kişinin partisi ne olursa olsun kabul edeceği bir karar veremiyoruz! Senato'nun çoğunluğunun Başkanı Mitch Mc Connell bütün hafta çalışmış ve senato oylaması tek bir oya kadar ayarlamıştı ama Mc Cain iki cumhuriyetçi bayanın reddine bir oy daha ekleyerel eski kanunu geçerli bırakamıştı. Cumhuriyetçilerin yedi yıldan beri harcadıkları sağlık kanununu değiştirme çabası gene boşa gitmişti! Partizanlık hep kazanamıyor!