• $32,3309
  • 35,0805
  • 2292.27
  • 8986.4
11 Temmuz 2018 Çarşamba 09:04 | Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kaç yaşında, aslen nereli? Fuat Oktay kimdir,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kaç yaşında, aslen nereli" Fuat Oktay kimdir,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kaç yaşında, aslen nereli? Fuat Oktay kimdir, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için adı geçen isimlerden birisi olan Fuat Oktay kimdir? Fuat Oktay kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında kabinede yer alan isimler bu akşam açıklanıyor. Kabinede yer alan isimler hakkında çeşitli iddialar ortaya çıktı. Buna göre Fuat Oktay'ın isim Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için geçiyor. Peki, Fuat Oktay kimdir? Doç. Dr. Fuat Oktay, 2 Ocak 2012 tarihinden 19 Haziran 2016 tarihine kadar T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevini yürüttü. Fuat Oktay Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. yönetim kurulu üyeliği ve Türk Telekom A.Ş. yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. 1964 yılında Yozgat'ın Çekerek ilçesinde doğdu. Ayrıca Fuat Oktay 1985 yılında, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı ve 1990 yılında, ABD'de otomotiv sektörünün merkezi olan Detroit'teki Wayne State Üniversitesi'nde imalat mühendisliği ve işletme alanlarında yüksek lisans programlarını tamamladı. Tüm bunların yanı sıra Fuat Oktay THY Teknik A.Ş. bünyesinde bakım- onarım, tasarım ve imalat alanlarında çeşitli ortak girişim projesini hayata geçirerek Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda, Türk-İngiliz, Türk-Alman ve Türk- İspanyol İş Konseyleri Yürütme Kurulu üyeliklerinde de bulundu.

Fuat Oktay kimdir? Fuat Oktay kaç yaşında nereli? Yeni kabinede adı geçen isimlerin başında gelen Fuat Oktay ismi vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağına dair kulislerde adı geçen Fuat Oktay kimdir sorusunun yanıtı haberimizde bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında kabinede yer alan isimler bu akşam açıklanıyor. Kabinede yer alan isimler hakkında çeşitli iddialar ortaya çıktı. Buna göre Fuat Oktay'ın isim Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için geçiyor. Peki, Fuat Oktay kimdir? Doç. Dr. Fuat Oktay, 2 Ocak 2012 tarihinden 19 Haziran 2016 tarihine kadar T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevini yürüttü. Fuat Oktay Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. yönetim kurulu üyeliği ve Türk Telekom A.Ş. yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Ayrıca Fuat Oktay hem kamu hem de özel sektör olmak üzere birçok şirkete danışmanlık hizmetlerinde bulundu ve bu şirketlerin bazılarında Genel Müdür, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine getirildi. Bunun yanı sıra 2000'li yılların başında Türkiye'de yaşanan ekonomik krizde işletmeler bazında kriz yönetimi alanında uzmanlaşmasının yanı sıra Beykent Üniversitesi'nde Dekan Yardımcılığı ve İşletme Bölüm Başkanlığı yapan Oktay, 2008-2012 yılları arasında Türk Hava Yolları (THY) Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.

BAKANLARIN ÖZGEÇMİŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

FUAT OKTAY KİMDİR?

1964 yılında Yozgat'ın Çekerek ilçesinde doğdu. Ayrıca Fuat Oktay 1985 yılında, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı ve 1990 yılında, ABD'de otomotiv sektörünün merkezi olan Detroit'teki Wayne State Üniversitesi'nde imalat mühendisliği ve işletme alanlarında yüksek lisans programlarını tamamladı.

Ayrıca Fuat Oktay hem kamu hem de özel sektör olmak üzere birçok şirkete danışmanlık hizmetlerinde bulundu ve bu şirketlerin bazılarında Genel Müdür, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine getirildi. Bunun yanı sıra 2000'li yılların başında Türkiye'de yaşanan ekonomik krizde işletmeler bazında kriz yönetimi alanında uzmanlaşmasının yanı sıra Beykent Üniversitesi'nde Dekan Yardımcılığı ve İşletme Bölüm Başkanlığı yapan Oktay, 2008-2012 yılları arasında Türk Hava Yolları (THY) Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.

Tüm bunların yanı sıra Fuat Oktay THY Teknik A.Ş. bünyesinde bakım- onarım, tasarım ve imalat alanlarında çeşitli ortak girişim projesini hayata geçirerek Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda, Türk-İngiliz, Türk-Alman ve Türk- İspanyol İş Konseyleri Yürütme Kurulu üyeliklerinde de bulundu. 

Doç. Dr. Fuat Oktay, 2 Ocak 2012 tarihinden 19 Haziran 2016 tarihine kadar T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevini yürüttü. Fuat Oktay Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. yönetim kurulu üyeliği ve Türk Telekom A.Ş. yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Bunun yanı sıra Oktay çok iyi derecede İngilizce biliyor ve 3 çocuk babasıdır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedir?

Türkiye'nin yeni yönetim modelinde Cumhurbaşkanı yürütmenin başı oluyor. Erdoğan kendisine 2 ya da 3 tane yardımcı belirleyecek. Bakanlar kurulu dışında cumhurbaşkanlığına bağlı 8 başkanlık ile 4 başkanlık ofisi olacak. Bunlara ilaveten bir de kurullar var.

Cumhurbaşkanlığı ofisi isimleri ve görevleri nedir : Yeni sistemde tüm bakanlıkları ilgilendiren konularda faaliyet yürütecek olan doğrudan Cumhurbaşkanına bağlı 4 ofis olacak. Bu afislerin isimleri şöyle : Finans Ofisi, İnsan Kaynakları Ofisi, Dijital Dönüşüm Ofisi ve Yatırım Ofisi. Bu ofislerin görevleri şöyle: Yatırım Ofisi ile büyük yatırımlar desteklenerek yatırımcıların önü açılacak. Finans Ofisi ile İstanbul Dünya Finans Merkezi Projesi yürütülecek ve Türkiye cazibe merkezi haline getirilecek. Dijital Dönüşüm Ofisi ile devlet dijitalleşecek ve evraklar azalacak. Büyük veri analizi ve yapay zeka uygulamalarıyla yönetim yükü hafifleyecek, bürokrasi azalacak ve devlet hızlanacak.

Dijital Dönüşüm Ofisi : Türkiye'nin siber güvenlik alanında güç kazanması olacak.

İnsan Kaynakları Ofisi ile yeteneklerin keşfi sağlanacak ve kamunun performansı artırılacak.

Cumhurbaşkanlığına başlı 8 başkanlık hangisi?

Yeni yönetim modelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı 8 başkanlık şöyle : Devlet Denetleme Kurulu, Milli Güvenlik Kurulu, Milli İstihbarat Başkanlığı (MİT), Genelkurmay Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yeni sistemdeki adı "Milli İstihbarat Başkanlığı" oldu. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde olacak Savunma Sanayii Müsteşarlığı da başkanlığa dönüştürüldü.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kurulları : Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile oluşturulacak 9 kurul politika önerileri yapacak, bilimden, sağlık ve gıda politikalarına kadar stratejik ve uzun vadeli vizyonlar geliştirecek. Bu kurullar doğrudan Erdoğan'a bağlı olacak. Kurullar şunlar : Yerel Yönetim Politikaları Kurulu, Sosyal Politikalar Kurulu, Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, Hukuk Politikaları Kurulu, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, Ekonomi Politikaları Kurulu, Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu.

Birleştirilen bakanlıklar ve yeni isimleri : Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bazı bakanlıklar birleştirilerek bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürüldü. Yeni yapılanma kapsamında bazı bakanlıkların da isimleri değişti. Birleştirilen bakanlıklar ile yeni isimleri şöyle: 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birleştirildi. Yeni ismi : Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı birleştirildi. Yeni ismi : "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı" 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı birleştirildi yeni ismi :  "Ticaret Bakanlığı" 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı birleştirildi yeni ismi : "Tarım ve Orman Bakanlığı"
Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı birleştirildi yeni ismi : "Dışişleri Bakanlığı"
Maliye Bakanlığı'nın yeni "Hazine ve Maliye Bakanlığı" oldu. Ekonomi alanında 6 olan ilgili bakanlık sayısı 3'e inerken Başbakan Yardımcılığına bağlı Hazine Müsteşarlığı yeni yapılanmada Maliye Bakanlığı çatısı altına geçti. 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yeni adı ise "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı" oldu.

Yeni sistemdeki bakanlıkların isimleri: "Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı." 

Cumhurbaşkanlığı sistemi resmen başladı 

16 Nisan’da halkoyuyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle resmen hayata geçirildi, Dün Meclis’te düzenlenen yemin töreniyle resmen yürürlüğe giren sistemde yeni kabine Beştepe’de düzenlenen törenin ardından Türkiye’de yeni bir dönem başladı.   

- DAHA GÜZEL OLACAK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin töreni için TBMM’ye geldi. Erdoğan saat 16.43’te yemin etti ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreninin ardından yaptığı ilk açıklamada “Her şey gayet güzel oldu milletin önünde. İnşallah bundan sonraki daha güzel olur” dedi. Gazetecilerin “Size nasıl hitap edelim? Cumhurbaşkanı mı? Başkan mı” sorusuna ise “Başkan diyebilirsiniz” diye yanıt verdi. 

- MUHALEFET KALKMADI 

Yeminin ardından TBMM’de bulunanlar uzçun süre Erdoğan’ı ayakta alkışladı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’ye girdiği sırada MHP’li vekiller ayağa kalkarak alkışladı. CHP ve İYİ Partili vekiller ise yerlerinde oturmayı tercih etti.  

- GÜLLERLE KARŞILANDI 

Erdoğan’ı taşıyan konvoya vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan’ı TBMM girişinden Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı törenle karşıladı. Erdoğan’ın aracına Meclis’e girdiği sırada güller atıldı. 

İŞTE CUMHURBAŞKANLIĞI YEMİNİ 

Erdoğan’ın ettiği yemin şöyle: “Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim.” 

ANITKABİR’E ZİYARET 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin töreninin ardından Anıtkabir’e geçti. Anıtkabir özel defterine ‘Ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğimize söz veriyoruz’ diye yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir özel defterine bunları yazdı: 

“Aziz Atatürk, Türkiye 24 Haziran 2018 tarihinde iki önemli seçimi başarıyla tamamladı. Yeni yönetim sistemimize göre seçilen ilk cumhurbaşkanlığı görevine şahsımı layık gören milletimiz, TBMM’nin 27’inci dönem milletvekillerini de belirledi. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin bu önemli dönüm noktasında 12’inci Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Birinci Cumhurbaşkanı olarak milletimizin birliğini ve kardeşliğini güçlendirmeye, ülkemizi büyütmeye ve devletimizi yüceltmeye devam edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz. Zatıalinizin ve arkadaşlarınızın kurduğu gelecek nesillerin bize emaneti olan cumhuriyeti, 100’üncü kuruluş yıl dönümünde hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız. Allah bizleri mahcup etmesin, ruhun şad olsun.” 

MİLLETİME LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir ziyaretinin ardından Beştepe’deki törenin açılış konuşmasını yaptı: “Bugün çıktığımız kutlu yolculuğu Türkiye için milletimiz için hayırlara vesile eyle Rabbim. Evet 4 yıl sonra bir kez daha aynı duygularla Amin diyorum. Rabbim nasip etti bir kez daha milletimizin teveccühüyle bu göreve geldim. Üstelik bu defa yürütme organın tüm yetkililikleriyle birlikte geldim. Rabbim milletimize ve tüm insanlığımıza yapacağımız hizmetlerle yolumuzu aydınlatsın. Sadece bize oy verenlerin değil 81 milyonun cumhurbaşkanı olduğumuz bilinciyle milletimize layık olmaya çalışacağız.

DÜNYADAN GENİŞ KATILIM 

- Törene katılan devlet başkanları listesi şöyle: 

- Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev 

- Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad El Sani 

- Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro 

- Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev 

- Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili 

- Makedonya Cumhurbaşkanı Corge İvanov 

- Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon 

- Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç 

- Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç 

- Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi 

- Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin 

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı 

- Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Jeenbekov 

- Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir 

- Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde 

- Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Lungu 

- Gine Bissau Cumhurbaşkanı Jose Mario Vaz 

- Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodoro Obıang 

- Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullahi Muhammed Farmajo 

- Moritanya Cumhurbaşkanı Mohamed Ould Abdel Aziz 

- Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba 

- Çad Cumhurbaşkanı Idriss Deby Itno 

- Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar Guelleh 

KASIMPAŞA DEV EKRANDAN İZLEDİ 

24 Haziran’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’de gerçekleşen yeminini doğup büyüdüğü Kasımpaşa’da vatandaşlar coşku içinde izledi. Beyoğlu Belediyesinin Kasımpaşa Kızılay Meydanı’na kurduğu dev ekranda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından göreve başlamadan önce ettiği yemini izlemeye vatandaşlar çocuklarıyla birlikte geldi. Erdoğan’ın TBMM’ye girmesinin ardından coşku içinde sloganlar atan grup, töreni yayın boyunca dikkatle takip etti.

TÖRENE KATILANLARA ANLAMLI HEDİYE 

Misafirlere, darphane tarafından özel bastırılan ve arka yüzünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve törene ilişkin enstantanelerin bulunduğu 1 liralardan hediye ediliyor. Bu özel paraların bir kısmı da tedavüle sokulacak. Ayrıca, tören gününe özel pul bastırılacak.

TBMM’DEN NOTLAR 

ASKERİ TÖRENLE KARŞILANDI: 

- Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’nin bahçesinde TBMM Başkanvekili AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü tarafından karşılandı. Erdoğan TBMM’ye binasına girmeden önce askeri tören kıtasını selamladı. 

BAŞKANVEKİLİ’NDEN UYARI geldi: 

- Cumhurbaşkanı’nın yemin töreni için toplanan Meclis Genel Kurulu’na en son CHP Grubu geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı mazbata takdimi ve yemin töreni için Genel Kurul’a davet eden Meclis Geçici Başkanvekili Durmuş Yılmaz, Erdoğan’ın salona girişi ve yemin töreni sırasında “ayağa kalkılması” konusunda milletvekillerini uyardı.    

CHP, HDP VE İP’Lİ LER SAYGISIZLIK YAPTI: 

- Bu uyarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul’a giriş yaptı. AK Parti ve MHP’li tüm vekiller Erdoğan’ı ayakta alkışlarla karşıladılar ve yemin töreni tamamlanıp Erdoğan salondan ayrılana kadar ayakta durdular. CHP, HDP ve İP’li vekillerin ise yemin töreni boyunca ayağa kalkmadılar.   

LİDERLERDEN BAHÇELİ İZLEDİ: 

- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’deki yemin törenini MHP Lideri Devlet Bahçeli Genel Kurul’a katılarak izledi. CHP, HDP ve İP Liderleri ise töreni katılmadılar. 

ERDOĞAN AİLESİ TAM KADRO: 

- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenini, eşi Emine Erdoğan, Oğlu Bilal Erdoğan, kızları Esra Albayrak, Sümeyye Erdoğan ile eşi Selçuk Bayraktar Meclis Şeref Locası’ndan izlediler. 

EMİNE ERDOĞAN’IN AY YILDIZLI BROŞU: 

- Yemin törenine siyah döpiyesle katılan Cumhurbaşkanı Erdğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yakasındaki ay yıldızlı broş da dikkat çekti. 

BAKANLARIN SON GÜNÜ: 

- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin ederek göreve başlamasıyla birlikte, Binali Yıldırım’ın başkanlığındaki hükümet de sonlanmış oldu.

GENELKURMAY BAŞKANI DA KATILDI: 

- Erdoğan’ın yemin törenini izlemeye gelenler arasında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, YÖK Başkanı Yekta Saraç da yer aldı. 

CECELİ VE MÜGE ANIL: 

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yemin törenini izlemeye gelen isimler arasında, şarkıcı Mustafa Ceceli ile Televizyon sunucusu Müge Anıl da dikkat çekti. 

İş dünyasında ‘kabinede içimizden biri’ heyecanı

Önceki akşam Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine iş dünyasında büyük heyecan yarattı. Tecrübeli ve dinamik bir kadrodan oluşan kabinede yaş ortalamasının düştüğü ve 49 yaş ortalamasıyla bugüne kadarki en genç bakanlardan oluştuğu dikkat çekti. 2 kadın bakanın yer aldığı kabinede iş dünyasının içinden gelen isimler de yerini aldı. Özellikle turizm, sağlık, gayrimenkul ve eğitim sektörlerinin temsilcileri, kendi içlerinden gelen ve bu sektörlerin dinamiklerini iyi bilen bakanların atanmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. 

TEŞEKKÜR EDİYORUZ 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 25 yıllık turizmci aynı zamanda ETS Tur’un ve Maxx Royal Otellerinin sahibi. Dolayısıyla turizm sektörü oyuncuları, içeriden bir bakan çıkarmış olmanın heyecanını yaşıyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya,  “Bakan Ersoy’un sektöre, memlekete, ülkemize faydalı işler yapacağına inancımız tam. Turizmcilerin tamamı bu gelişmeyi pozitif karşıladı. Cumhurbaşkanımıza bu kararından dolayı teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.  

EN BÜYÜK ARZUMUZDU

Gayrimenkul sektörü temsilcileri de 2009’dan bu yana Emlak Konut GYO’nun genel müdürlüğü görevini yürüten Murat Kurum’un kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev almasından son derece mutlu. Sektörün çatı kuruluşlarından İNDER’in başkanı Nazmi Durbakayım, sektörün bakanlığa kimin atanacağını merakla beklediğini belirterek, “İnşaat sektörüne ivme kazandıracak Murat Kurum’un Sayın Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’nda yer alması en büyük arzumuzdu. Sayın Kurum’un görevini en iyi şekilde yapacağına inancımız sonsuz” dedi. 

YENİ KABİNE UMUT OLDU

TGDF Genel Sekreteri İlknur Menlik: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sektörü yakından tanıyan, sorunlarını bilen bir kişi. Sektörün daha da gelişmesi ve yaşanan sıkıntılara çözüm bulunması bakımından kendisinin bakanlığının sektörümüz için bir şans olduğunu düşünüyorum. Yeni kabine umut oldu. 

BAŞARILI BİR İŞ İNSANI 

TTYD Başkanı Oya Narin: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ndeki ilk Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinin, sektörü ve  STK’ları iyi tanıyan başarılı bir iş insanı olarak Sayın Ersoy’a tevdiinden memnuniyet duyuyoruz. 

BAŞARILAR DEVAM EDECEK

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ise “Bugüne kadarki bilgi birikimi ve tecrübesiyle sektörde önemli bir yere sahip olan ve aynı zamanda yönetim kurulumuzun değerli üyesi Sayın Murat Kurum’un, gayrimenkul sektörünün gelişmesinde başarılı çalışmalarına devam edeceğine inancımız tamdır. 

HAMLELERİN YENİ HABERCiSi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise Maya Okulları’nın sahibi konumunda bulunuyor. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, açıklamasında Bakan Selçuk’a itafen; “Değerli dostumu, değerli hocamızı MEB’de görmek, eğitimde önemli hamlelerin habercisi. Her şey daha iyi olacak” dedi.  

İş Dünyasından Kabineye 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Emlak Konut GYO Genel Müdürü 

Kültür ve Turizm Bakanı  Mehmet Ersoy: ETS Tur ve Maxx Royal Otellerinin sahibi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Maya Okullarının sahibi, TED Üniversitesinin kuruluşunda çalıştı. 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca: Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Türkcell ve BİM Yönetim Kurulu üyesi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı, Karon Mühendislik CEO’su.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turan: Kuzey Marmara Otoyolu inşaatını üstlenen konsorsiyomun CEO’su. 

Büyük Türkiye Zamanı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: İş dünyamızdan kişilerin kabinede yer almasını çok önemli görüyoruz. Yeni Ticaret Bakanımızın TOBB camiasından çıkması ayrıca gurur veirici. Sayın Ruhsar Pekcan, iş dünyasında yetişmiş, ekonomiyi iyi bilen, çok kıymetli bir iş kadını. Artık ekonomiye, reformlara odaklanarak büyük Türkiye’yi inşa etme zamanıdır. 

Dış Ekonomik İlişkiler (DEİK) Başkanı Nail Olpak: Hedeflere daha hızlı ulaşacağız

Bu değişim, gücünü Türkiye için bir dönüm noktası. Bürokratik engellerin ortadan kalkacağı, Cumhurbaşkanımızın liderliği ve işinin ehli isimlerden oluşan kabinemizin hayata geçireceği hızlı karar alma mekanizmasıyla, Türkiye hedeflerine daha çabuk ulaşacaktır. 

MÜSİAD Genel Başkanı  Abdurrahman Kaan: Üretim, ihracat yatırımlar artar

başkan Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabineyi, tarihe tanıklık ettiğimiz bu yeni döneme imza atacak olması bakımından çok değerli buluyoruz. İş dünyası olarak, ekonominin emanet edildiği ekibin, üretim, ihracat ve yatırımları ülkemiz hedefleri doğrultusunda yükselteceğine inanıyoruz. 

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas: Reform süreci yeni başlıyor

Yeni sistem ciddi bir reform sürecinin başlangıcı. Yeni kabinede ekonomiyle ilgili bakanlıklar, konularında yetkin özel sektör ve STK temsilcilerinden seçilmiş. Özel sektörün bilgi birikimi daha iyi kullanılacak. Yatırım iştahı ve güçlü bir iradeyle 2023 hedefleri yolunda vites yükseltilecek.

TÜRKİYE SANAYİCİ İŞ İNSANLARI DERNEĞİ (TÜSİAD): Mali tedbirler bekliyoruz 

Dünya ve Türkiye demokrasi, ekonomi ve teknolojiyle ilgili önemli sınavlardan geçileiyor. Dünyada güçlü bir ülke olmak, güçlü bir ekonomi olmakla mümkün. Ekonomide yapısal, mali ve finansal tedbirleri içeren kapsamlı bir programın geçirilmesini temenni ediyoruz.   

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Gülle: Bizi daha iyi anlayacaklar

Bu yeni dönem tüm ülkemiz için hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız liderliğinde, ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak kadrolar belli oldu. Bakanlarımızın son derece başarılı olacaklarına yürekten inanıyoruz. Yine özel sektör kökenli Bakanlarımız, firmalarımızı çok daha iyi anlayacak. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: Üç beklentimiz bulunuyor

Yeni hükümet sisteminin sağladığı gücü maksimum kullanacak bir ekibin iş başına getirildiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. İş dünyası olarak yeni kabineden üç kritik beklentimiz var. Kurlarda oynaklığın bitmesi, işletme faizlerinin makul seviyelere inmesi ve kaliteli büyüme. 

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: Karar alma hızlanacak

Yeni hükümetimizin, son yıllarda iş dünyası olarak büyük ihtiyaç duyduğumuz bazı yapısal konularda karar alma süreçlerini hızlandıracağını düşünüyorum. Hızlı kararlarla, ekonomimiz, üretim ve sanayimiz için elzem olan reformların en kısa sürede gerçekleştirileceğine olan inancımız tamdır. 

 

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak