• $8,6449
  • €10,1509
  • 492.119
  • 1415.65
30 Ağustos 2020 Pazar 23:08 | Son Güncelleme:

Eti pişirirken katı yağ kullanmayın

Eti pişirirken katı yağ kullanmayın

Kırmızı etin yanlış pişirilmesi ya da fazla tüketilmesi özellikle diyabet, hipertansiyon, kalp ve damar hastaları gibi kronik rahatsızlığı bulunan kişileri olumsuz etkileyebilir.

Bir sağlık sorunun ortaya çıkmaması için porsiyon kontrolüne ve besin grubu dağılımına önem verilmesi gerektiğini belirten Romatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Selin Cengiz, "Koronavirüsün gıdalarla bulaştığına dair bir bulgu olmasa da gıda hazırlama süreçlerinde temizliğin en üst düzeyde sağlanması, et ürünleri başta olmak üzere; pişen tüm yiyeceklerin yüksek iç sıcaklığa erişmesi yani iyi pişirilmesi oldukça önemlidir" dedi. "Pişirme yöntemi olarak; haşlama, fırınlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan ve kavurma yönteminden kaçınılmalıdır" diyen Diyet Uzmanı Selin Cengiz "Et kullanılarak yapılan sebze ya da baklagil yemeklerine ekstra yağ ilave edilmemelidir. Özellikle katı yağlar, et yemeklerinde kullanılmamalıdır, etin kendi yağı ile pişmesi sağlanmalıdır" diye uyardı.

<p class='MsoNormal'>Akşam Gazetesi Güneş Eki Haber Müdürü ve Akşam TV  programcısı Yasemin İlan'ın

8. Mood Ödül Töreni'nde Arzum Onan ve Gülenay Kalkan'dan özel açıklamalar

Dünyanın en zengin 25 ailesi açıklandı! İşte dudak uçuklatan servetleri

Türkiye'nin dört bir yanına satıyor! Hurda parçalardan üretiyor

Edirne'de üreticiler sulama maliyetini düşürecek proje için gün sayıyor