• $8,1773
  • €9,687
  • 501.966
  • 1152.63
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
30 Ağustos 2020 Pazar 23:08 | Son Güncelleme:

Eti pişirirken katı yağ kullanmayın

Eti pişirirken katı yağ kullanmayın

Kırmızı etin yanlış pişirilmesi ya da fazla tüketilmesi özellikle diyabet, hipertansiyon, kalp ve damar hastaları gibi kronik rahatsızlığı bulunan kişileri olumsuz etkileyebilir.

Bir sağlık sorunun ortaya çıkmaması için porsiyon kontrolüne ve besin grubu dağılımına önem verilmesi gerektiğini belirten Romatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Selin Cengiz, "Koronavirüsün gıdalarla bulaştığına dair bir bulgu olmasa da gıda hazırlama süreçlerinde temizliğin en üst düzeyde sağlanması, et ürünleri başta olmak üzere; pişen tüm yiyeceklerin yüksek iç sıcaklığa erişmesi yani iyi pişirilmesi oldukça önemlidir" dedi. "Pişirme yöntemi olarak; haşlama, fırınlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan ve kavurma yönteminden kaçınılmalıdır" diyen Diyet Uzmanı Selin Cengiz "Et kullanılarak yapılan sebze ya da baklagil yemeklerine ekstra yağ ilave edilmemelidir. Özellikle katı yağlar, et yemeklerinde kullanılmamalıdır, etin kendi yağı ile pişmesi sağlanmalıdır" diye uyardı.

<p>Mersin Anamur'da ilçesindeki çıkan yangınla ilgili yapılan son dakika açıklamasına göre, 50 hane

Mersin Anamur'da orman yangını: 50 hane boşaltıldı, Mersin-Antalya Karayolu kapatıldı

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

27 Ekim çeyrek altın, gram altın fiyatları anlık, canlı ne kadar?

Bel fıtığı olduğunuzu gösteren 5 belirti