• $32,3712
  • 34,9785
  • 2325.52
  • 9079.97
1 Mart 2019 Cuma 07:32 | Son Güncelleme:

Erzurum'da bugün okullar tatil mi? 1 Mart Cuma Erzurum kar tatili oldu mu?

Erzurum'da bugün okullar tatil mi" 1 Mart Cuma Erzurum kar tatili oldu mu"

Erzurum'da bugün okullar tatil mi sorusunun cevabı öğrenciler tarafından merak ediliyordu. Gözler Erzurum Valiliği'nden gelecek haberdeydi. Erzurum'da haftanın son gününde eğitim ve öğretime devam edilecek. Bugünden itibaren iç kesimlerde etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışının Doğu Anadolu Bölgesinde de etkili olması bekleniyor.

Erzurum’da okullar tatil mi? 1 Mart Cuma günü Erzurum kar tatili var mı? Erzurum Valiliği ve MEB açıklamaları ilde yaşayan öğrencilerin ve velilerin gündeminde yer alıyor. Erzurum’da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Erzurum kar tatili açıklamaları da yakından takip ediliyor. Erzurum için bugün kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı ile tipi uyarısı yapıldı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 00.00'dan 18.00'e kadar Erzurum'un Tekman, Karayazı, Hınıs, Karaçoban ve Çat ilçelerinde kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı ve tipi bekleniyor. Erzurum'da kar yağışına rağmen bugün kentte eğitim ve öğretim devam edecek

İŞTE OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLERİMİZ!

ERZURUM’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Erzurum kar tatiliyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığı takdirde haberimizde bulabilirsiniz.

ERZURUM İÇİN KUVVETLİ KAR UYARISI

Erzurum için yarın kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı ile tipi uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, yarın saat 00.00'dan 18.00'e kadar Erzurum'un Tekman, Karayazı, Hınıs, Karaçoban ve Çat ilçelerinde kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı ve tipi bekleniyor.

Açıklamada, meteorolojik uyarı doğrultusunda kuvvetli kar yağışı ve tipi nedeniyle buzlanma, don olayı ile ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi muhtemel risklere karşı özellikle sürücülerin kara yolu geçitlerinde tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

METEOROLOJİ’DEN SON UYARI

Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yoğun kar, Akdeniz ve İç Anadolu'nun bazı kesimlerinde yer yer fırtına bekleniyor.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün akşam saatlerinden yarın gece saatlerine kadar Hakkari, Bitlis, Muş çevreleri ile Siirt (Şirvan, Pervari), Şırnak'ın doğu (Beytüşşebap, Uludere), Van'ın güneybatı (Gevaş, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar) ve Batman'ın Sason ilçelerinde yoğun kar yağışı (25-50 santimetre) bekleniyor.

Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda ise rüzgarın akşam saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 kilometre/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor. Fırtınanın, yarın gece saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. 

Vatandaşların, kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

DOĞU ANADOLU’DA KAR ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün başlayan kar yağışının etkisini sürdüreceği bildirildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği, Erzincan ile Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde ise kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

Dünden beri aralıklı olarak kar yağışının etkili olduğu bölgede, sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi, rüzgarın kuzey yönünden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 2, Erzincan'da 1, Tunceli'de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 7, Ardahan'da 6, Erzurum ve Kars'ta 3 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklık ise Iğdır'da 11, Erzincan'da 5, Tunceli'de 4, Kars'ta 0, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 3, Ağrı'da 2 ve Erzurum'da 1 derece olacak.

Kar kalınlıkları kayak merkezlerinden Erzincan Ergan'da 195, Erzurum Konaklı'da 88, Palandöken'de 87, Kars Sarıkamış'da 88, Ardahan Yalnızçam'da 25 santimetre ölçüldü.

Bölge genelinde gece ve sabah buzlanma, don ile yer yer görülecek sis ve pus nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara ve eğimli yerlerde çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi.

MARMARA’DA KAR YAĞIŞI

Bölgenin doğusu ile yüksek  kesimlerinde yer yer kar yağışı öngörülüyor

Marmara Bölgesi'nin doğusu ile yüksek kesimlerinde yer  yer kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye  göre, bölgede sıcaklıklar 2 ila 4 derece azalacak.

Çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin doğusu ile Kırklareli ve  Tekirdağ çevrelerinde aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Yüksek kesimler ile bölgenin doğusunun ise yer yer kar yağışlı  geçmesi, yağışların Sakarya'nın güneydoğu kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde  olması öngörülüyor.

Kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa)  eseceği tahmin edilen rüzgar ile kuvvetli kar yağışları nedeniyle oluşabilecek  olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

DÜZCE’DE KAR YAĞIŞI

Kentte etkili olan yağış nedeniyle  yüksek kesimler beyaza büründü  Düzce'de şehir genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı. 

Şehirde gece etkili olan yağmur, sabah yerini kar yağışına bıraktı.

Yağış, D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişi Düzce kesimi, D-655  Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolu ile Topuk Yaylası, Güzeldere  Şelalesi, Kardüz ve Samandere gibi şehrin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Güzergahlarda, Karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışmasını  aralıksız sürdürürken, polis ekipleri de güzergahta ring halinde bulunarak,  sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konusunda uyarıyor.

Meteoroloji yetkilileri, yağışın bölgede gün boyu etkili olacağını  bildirdi.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür