• $32,3807
  • 35,065
  • 2326.23
  • 9142.4
15 Mart 2019 Cuma 17:53 | Son Güncelleme:

'Kılıçdaroğlu bilinçaltında ne varsa gün yüzüne çıkarmış'

'Kılıçdaroğlu bilinçaltında ne varsa gün yüzüne çıkarmış'

Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede ve Akşam Gazetesi yazarı Emin Pazarcı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yeni Zelanda'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı skandal açıklamayı değerlendirdi. Ersoy Dede, “Böyle adamların nereden yönetildiği, yönlendirildiğine dair referans bir konuşma olmuştur. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilinçaltında ne varsa gün yüzüne çıkarmış, öyle anlıyoruz.” dedi. Emin Pazarcı ise Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'Gaf değil, samimi düşünceleri' diye yorumladı.

aksam.com.tr

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Zelanda’da camiye düzenlenen vahşi terör saldırısı ile ilgili skandal bir açıklamaya imza attı. Kılıçdaroğlu, saldırının gerekçesini “İslam dünyasından kaynaklanan terör” diye ifade etti. Bu açıklamayı Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede, aksam.com.tr'den Ezgi Aşık'a değerlendirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının temsil ettiği değerlerin ne anlama geldiğini göstermesi bakımından referans bir örnek olduğunu belirten Ersoy Dede, “İslam ile terör arasında kurulmaya çalışılan bağ gerçek bir bağ değildir. Bu tamamen üretilmiş ve bilinçaltındaki zihniyetin dışa vurumu diye tanımlayabileceğimiz bir duruma işaret ediyor. Batı kaynaklı söylemlerinin her seferinde karşısında oluyorduk.” dedi.

Terör örgütlerinin Batı’nın kendi ürettiği terör örgütleri olduğunu ifade eden Dede, “İslami terör ya da radikal terör hep aldatmacadır. Bahsedilen terör örgütlerinin İslam dini ile hiç alakası yoktur. Batı kendine göre tanımlamalar yapmış; kimine İslamcı demiş kimine de birtakım kodlamalar yapmış ve bu şekilde sahaya sürmüştür. 2001 Eylül’ünde terör saldırısını bahane ederek Afganistan’ın işgali başladı. Daha sonraki yıllarda Irak’ta kimyasal silah var diye Irak’ın işgali başladı. Ondan sonraki süreçte Arap Baharı üzerinden Arap coğrafyasını işgal etmeye kalktılar. Dolayısıyla bütün bunların hepsi Müslümanlar üzerinden üretilmiş ve uydurulmuş şeylerdir.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun böyle bir teze çanak tutmasının affedilir bir yanı olmadığını da söyleyen Dede, “Hükümet olmaya aday olan yani muhalefet ne demektir? Muhalefet bir sonraki dönem ülkeyi ben yöneteceğim iddiasında olan bir siyasi harekettir. Hükümet olmaya aday olan bir siyasinin bu söylem içerisinde olması kabul edilebilir bir durum değildir. Böyle adamların nereden yönetildiği, yönlendirildiğine dair referans bir konuşma olmuştur. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilinçaltında ne varsa gün yüzüne çıkarmış, öyle anlıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

"GAF DEĞİL, SAMİMİ DÜŞÜNCELERİ"

Akşam Gazetesi yazarı Emin Pazarcı, Kılıçdaroğlu'nun Yeni Zelanda’daki camiye düzenlenen terör saldırısı ile ilgili skandal bir açıklamasını "gaf değil, samimi düşünceleri" sözleriyle değerlendirdi. Pazarcı "Kılıçdaroğlu açık ve net olarak düşündüklerini söyledi. Sözlerinin önüne ve arkasına bakıldığında anlaşılıyor ki İslam'ı terörün kaynağı olarak görüyor. Yani ortada bir gaf değil, Kemal Bey'in samimi düşünceleri var. Tabi her zaman olduğu gibi tepkiler yükselirse "Ben öyle demedim" diyebilir. Hatta oy toplamak için cami önünde açıklamalar da yapabilir. Ama artık millet çok iyi görüyor olan biteni." şeklinde konuştu

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi