• $32,3539
  • 34,9795
  • 2324.3
  • 9079.97
4 Nisan 2021 Pazar 00:37 | Son Güncelleme:

Emekli Amirallerin bildirisine tepki çığ gibi

Emekli Amirallerin bildirisine tepki çığ gibi

Emekli Amirallerin yaptığı bildiriye tepkiler çığ gibi büyüyor. Konuya ilişkin olarak TBMM Başkanı Şentop, İçişleri Bakanı Soylu, AK Parti Genel Başvekili Kurtulmuş, AK Parti Sözcüsü Çelik, AK Parti Grup Başvekili Ünal, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk ve İletişim Başkanı Altun sert tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden #HodriMeydan ve #HaddiniziBilin etiketleriyle mesaj yağdı.

Emekli Amirallerin yaptığı bildiriye tepkiler çığ gibi büyüyor. Konuya ilişkin olarak TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Grup Başvekili Mahir Ünal, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun tepki gösterdi. Ayrıca konuya ilişkin olarak sosyal medyada, #HodriMeydan ve #HaddiniziBilin etiketlerine mesaj yağdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ise konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi:

Yıllardır, içerde dışarda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler; belli. Kahraman milletimiz 15 Temmuz'da sadece FETÖ'cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömdü. Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Büyük Türk milleti üniformaya aşıktır. Üniformayı taşımak şereftir. O şerefi emekli olduktan sonra taşımak daha büyük şereftir. Demokrasiye, devlete ve millete sadakatle bağlı, rütbesini üniformasını siyaset malzemesi yapmayanları daima şükranla yad ederiz... Ya diğerleri..."

AK Parti Genel Başvekili Numan Kurtulmuş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Eski Türkiye sevdalısı, vesayetçi, kendisini milli iradenin üstünde gören zihniyetin bazı temsilcileri yayınladıkları sözde bildiri ile siyasete akıl, millete ayar vermeye çalışıyorlar. O devirler geride kaldı! Haddinizi bilin! İçinize sinmese de şunu çok iyi anlayın ki; bu millet, vatanı da, mavi vatanı da, demokrasiyi de, milli iradeyi de bedelini ödeyerek korumuştur ve koruyacaktır.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bazı emekli amirallerin geçmişteki kötü ve çirkin olayları hatırlatan bir yöntem ve üslupla bildiri yayınlaması kabul edilemez. Bu yöntem ve üslubun siyasi hayatımızda neye karşılık geldiği bellidir. Bir dönem taşıdıkları üniformayı ve sıfatları istismar eden bu kişilerin açıklaması yok hükmündendir. Bu yaptıkları hem milli iradeye hem de bir dönem taşıdıkları üniformaya saygısızlıktır. Bu, vesayet özlemiyle tutuşan bir zihniyetin canlı olduğunun da kanıtıdır. Doğu Akdeniz'de hak ve menfaatlerimiz için güçlü bir mücadele verirken, birtakım emekli askerin suni gündemler üretmek suretiyle Mavi Vatan mücadelesini yürüten Cumhurbaşkanlığı makamını ve Hükümetimizi hedef almasına en güçlü cevapları vermeye devam edeceğiz. Seçilmiş siyasi iradeye yönelik kullanılan bu ilkel dili kınıyoruz. Kaldı ki Mavi Vatanda mücadele veren ordunun başkomutanını cephe gerisinde hedefe koymanın askeri terminolojideki karşılığı da bellidir. Bu zihniyetle siyasi ve hukuki mücadelemiz sürecektir. Bugüne kadar aziz milletimizin karşısında kendisinde bir güç vehmeden her türlü vesayet odağına gereken ders verilmiştir, verilmeye de devam edilecektir. DENİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE VE MİNNETLE ANARAK, CUMHURİYETE, DEMOKRASİYE, VATANA VE MAVİ VATANA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ."

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Vesayetçi aklın artığı birkaç emekli amiral "bildiri" yayınlayıp seçilmişlere "parmak sallamış." Tekrar hatırlatmakta fayda var. Topluma ve devlete dair her şeyi dizayn etmeye çalışan bu vesayet aklı eski Türkiye'de kaldı. Darbe heveslilerine hodri meydan."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz'dan ders almamış, 2007 e-muhtıra günlerini özleyen mütekait amiraller şunu kafalarına iyi soksun: Bu millet, 'apoletli siyaseti' çoktan tarihin çöplüğüne gömdü. İşte bu kokuşmuş zihniyetten kurtulan Türkiye, Mavi Vatan ideali için en cesur adımları şimdi atabiliyor."

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Türkiye'de milli iradeye ayar verme devri çoktan kapandı. Bu vesayetçi alışkanlıklardan kurtulamayanlar, 15 Temmuz'da milletimizin verdiği cevabı çabuk unutmuş olmalı. Hiç kimse kendini milletin gücünün üstünde göremez!"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Neymiş, birkaç emekli amiral bir araya gelip bir "bildiri" yazmışlar! 5. kol unsurları da hemen heyecanlanmış. Oturun oturduğunuz yerde. O Türkiye eskide kaldı! Bu millet 15 Temmuz'da darbe heveslilerini nasıl tepelediğini dosta düşmana gösterdi. Haddinizi bilin! Siz kimsiniz? Ne hakla milli iradenin meşru temsilcilerine parmak sallıyorsunuz? Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu asla unutmayın. Vesayetçiler bir daha asla demokrasimize zarar veremeyecek. Dış güçlerin ezik piyonları büyüyen, güçlenen Türkiye'nin önünü kesemeyecek!

Konuya ilişkin olarak sosyal medyada, #HodriMeydan ve #HaddiniziBilin etiketlerine mesaj yağdı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: HODRİ MEYDAN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay emekli 103 amiralin yayımladığı darbe imalı bildiriye sert tepki göstererek, "Gözü alabilene hodri meydan" ifadeleriyle tepki gösterdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: YERİNİZDE OTURUN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, milletin ve temsilcilerinin vesayet heveslilerine asla geçit vermeyeceğini belirterek "Haddinizi bilin ve yerinizde oturun." ifadesini kullandı.

Kalın, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Bir grup müteakit askerin darbe dönemlerini çağrıştıran açıklaması sadece kendilerini gülünç ve zavallı duruma düşürmüştür. Bilsinler ki aziz milletimiz ve temsilcileri bu zihniyete ve vesayet heveslilerine asla geçit vermeyecektir. Haddinizi bilin ve yerinizde oturun."

ADALET BAKANI GÜL: BU ÜLKENİN BEKASINI KORUMAK DEMOKRASİYE SAYGIDAN, HUKUKA BAĞLILIKTAN GEÇER

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye'nin bekasını korumanın, demokrasiye saygıdan ve hukuka bağlılıktan geçtiğini bildirdi.

Bakan Gül, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Seçilmişlere parmak sallamaya kalkan darbe heveslileri şunu iyi bilsin, köhnemiş vesayetçi zihniyetin prangalarından kurtulan, bu zihniyetten hesap soran, gücünü milli iradeden alan bir Türkiye var artık. Bu ülkenin bekasını korumak demokrasiye saygıdan, hukuka bağlılıktan geçer."

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: VESAYET DÖNEMİ BİTTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, emekli amirallerin yayımladığı darbe imalı bildiriye yönelik, "Kimsenin şüphesi olmasın. Vesayet dönemi bitti! Biz buradayız! Hodri meydan" dedi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ TURAN'DAN, 103 EMEKLİ AMİRALİN AÇIKLAMASINA TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 103 emekli amiralin açıklamasına tepki göstererek, "Milletimiz, kendisine, iradesine ve demokrasimize sallanan o parmakları, sahiplerinin gözlerine sokmayı iyi bilir." dedi.

Açıklamayı, "hadsiz, yersiz, gereksiz bir metin" olarak nitelendiren Turan, "Millete, milletin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetlerine ve hükümete uyarıda bulunmak, bu emekli şahısların görevi değil. 'Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir.' şeklinde aba altından sopa gösterme hastalığı, eski Türkiye'nin gündemindeydi. Geçti bunlar. Demokrasiden öte yol yok." diye konuştu.

Turan, bu hastalıklı anlayışın, millet karşısında hep kaybettiğini dile getirerek, "Milletimiz, kendisine, iradesine ve demokrasimize sallanan o parmakları, sahiplerinin gözlerine sokmayı iyi bilir. Unutulmasın ki milli irade için nöbetteyiz." ifadesini kullandı.

- "HUKUK DIŞI YOLLARLA VATANSEVERLİK OLMAZ"

Siyasi partiler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin ortak bir duruşla bu kayıt dışı siyasete tepki vermesi gerektiğini vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Sessiz kalan, hele destek olan siyasiler, bilerek veya bilmeyerek bu topraklara en büyük kötülüğü yapıyor. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de, Mavi Vatan'da egemenlik hakları ve terörle mücadelesi en üst seviyede devam ederken, uluslararası sayısız senaryo sahneye koyulurken, içeride anlamsız, Türkiye'ye ve herkese zaman kaybettiren demokrasi dışı bu saçmalıkların affedilir bir tarafı yoktur."
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür