• $32,4048
  • 35,2527
  • 2324.21
  • 9079.97
25 Haziran 2018 Pazartesi 03:05 | Son Güncelleme:

Cumhurun kurucu başkanı

Cumhurun kurucu başkanı

Erdoğan, oyların yüzde 52.5’ini alarak bir kez daha sandık zaferine imza attı. Türkiye’yi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne taşıyan Erdoğan, yeni Türkiye’nin kurucu cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonuçlarıyla ilgili ilk açıklamayı İstanbul’da Huber Köşkü’nde yaptı. Erdoğan, “Seçimlerin gayriresmi sonuçlarına göre milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti” dedi. Erdoğan şunları söyledi:

“Seçimlerin rekor bir katılımla sonuçlanmış olmasını, milletimizin bize ve dünyaya çok önemli bir mesajı olarak görüyorum. Mesaj gayet açıktır. Türkiye yüzde 90’lara yaklaşan seçimlere katılma oranıyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bugün dünyada yüzde 30-35-45-50 seçimlerin yapıldığı ülkeler kendilerini demokrat tanımlarken, Türkiye demokrasi dersini icra etmiştir.   

Yüzde 50’yi bulmayan katılım oranlarıyla ortaya çıkan sonuçları demokratik kabul edip, ülkemize hâlâ şaşı bakanları bu sonuçları çok iyi okumaya davet ediyorum. Artık seçim döneminde yaşanan tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır. 

Şimdi yemin törenine kadar bir kez daha gözden geçirecek ve yeni sistemi süratle hayata geçireceğiz. Gayemiz bu dönemde ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır.

Değerli kardeşlerim şu an gelen tüm neticeler gayet olumlu, güzel ve parlamentoda her ne kadar hedefe ulaşamasak da inşallah elimizden gelen tüm gayretlerimizle onu da Cumhur İttifakı’yla çözmenin gayreti içerisinde olacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

Düşmanlar dize geldi  

Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın balkon konuşması öncesi başbakan olarak son kez AK Parti Genel Merkezi’nin önünü dolduran vatandaşlara seslendi. Yıldırım, “Seçimi demokratik olgunlukla tamamladık. Bu zafer aziz milletimizindir. Türkiye’yi durdurmak isteyenler dize gelmiştir, Türkiye kazanmıştır. Siyasi rekabet bizim için yenme yenilme anlamına gelmez herkes emin olmadıır ki, Türkiye daha güçlü demokrasisiyle daha sağlam temelle oturmuş bir ülke olarak devam edecektir” dedi. 

YSK Başkanı tescilledi

YSK Başkanı Sadi Güven, 02.15’te yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim zaferini tesciledi. Açılmayan sandıkların sonucu etkileyecek düzeyde olmadığını belirten Güven, “Sonuçların yüzde 97.7’si alındı. Bu sonuçlara göre, Erdoğan’ın geçerli oyların salt çoğunluğunu aldığı anlaşılmaktadır.” dedi. Güven sonuçlara henüz itiraz yapılmadığını da söyledi.

SEÇiMi KAYBEDiNCE AA’YI HEDEF ALDILAR

Hem İnce hem de partisi sandıkta hezimeti yaşadı. CHP yenilgiyi hazmedemeyince, Anadolu Ajansı’nı suçladı.

Seçimi kaybeden CHP, sorumluluğu üzerinden atmak için gözünü Anadolu Ajansı’na dikti.  CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’dan peş peşe açıklamalar geldi. 

PROVOKASYON GİRİŞİMİ

Tezcan, “CHP sandık görevlilerin verilerine göre 18 milyon oy sisteme girdi. Bu tabloya baktığımızda sayın Muharrem İnce’nin oy oranı yüzde 33,65. Sayın Erdoğan’ın oy oranı yüzde 51,77… 40 milyona yakın oy daha sisteme girilmedi” diyerek yalana sarıldı. İnce de AA’yı suçlayarak provakosyona kalkıştı.  

Kendi kendilerini yalanladılar  

Bülent Tezcan, ilerleyen saatlerde tekrar kameralar karşısına geçerek oy oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu, YSK ile ellerinde sonuçların farklı olduğunu öne sürdü. 

İnce yenilgiyi mesajla kabul ettİ 

Muharrem İnce FOX TV seçim yayınında ilk açıklamasını yaptı. İsmail Küçükkaya’nın sonuçlara ne diyorsunuz mesajına mesajla yanıt veren İnce, Erdoğan’ın kazandığını kabul ettiğini ifade etti. İnce bugün basın açıklaması yapacak.

AK Parti 14’te 14 yaptı

AK Parti dün gerçekleşen 24 Haziran seçimleriyle birlikte, 2002’den bu yana katıldığı 14 seçimde, 14 birincilik elde ederek siyasette bir kez daha tarih yazdı. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan, 16 yılda girdiği 14 sandık yarışından da zaferle çıkmayı başardı . Seçimlerden zaferle çıkan  Erdoğan ilk 100 günde atılacak adımları planladı. Erdoğan’ın ilk icraatı Cumhurbaşkanı KHK’sı ile hayata geçecek uyum düzenlemeleri olacak. 

MHP’NiN BÜYÜK ZAFERİ

24 Haziran seçim sonuçlarına göre kazanan isim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. 

MHP, yüzde 11,3’lük oy oranıyla Cumhur İttifakı içerisinde 46 milletvekiliyle yeniden TBMM’de olacak. Bahçeli erken seçimi ilk telaffuz ettiği andan itibaren özellikle muhalefet tarafından hedef tahtasına oturtulmuştu. Birçok araştırma şirketi MHP’nin seçimlerde yüzde 10’a bile ulaşamayacağını iddia etmişti. Hatta “yüzde 5’i bile bulamaz” diyenler bile olmuştu. 

İKTİDARIN ORTAĞI OLDU

MHP bütün tahminleri yerle bir ederek, yüzde 11.3’lük oy oranıyla Cumhur İttifakı içerisinde 46 milletvekiliyle temsil edilecek. 

TARAFIMIZ TURKiYE SAFIMIZ TURK MiLLETi 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Tarafımız Türkiye’dir. Safımız büyük Türk milletidir. Hedefimiz milli birlik ve dayanışmanın güçlenmesidir” dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarına ilişkin parti genel merkezinde değerlendirmelerde bulundu. MHP’nin yeni sistem içinde vazifesini en etkili şekilde icra ve ifa edeceğini aktaran Bahçeli, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı görevine  tekraren seçilmesinden dolayı yürekten tebrik ediyorum” dedi. Bahçeli, “Cumhur İttifakı millet aklı, Türkiye’nin teminatı. MHP daha güçlüdür, daha huzurludur,  daha da yükselecektir. Tarafımız Türkiye’dir. Safımız büyük Türk milletidir. Hedefimiz milli birlik ve dayanışmanın güçlenmesidir” dedi.

Rekor teşekkürü

Adıyaman Sincik İlçesi’nde, kesin olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı oylarının yüzde 94,5’ini Recep Tayyip Erdoğan aldı. Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, sosyal medya hesabından Erdoğan’ın kendisini telefonla arayarak sonuçtan dolayı ilçe sakinlerine teşekkür ettiği paylaşımını yaptı. Erdoğan, yüzde 82 oy aldığı Bayburt’u da tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesinde birinci olurken, Üsküdar’da oy kullandığı sandıktan da birinci çıktı. 

Yaralı çocuğa ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kutlamaları için Huber Köşkü önünde toplanan vatandaşlar arasında bulunan ve ayağı güvenlik bariyerine sıkışarak yaralanan çocuğu, kaldırıldığı hastanede ziyaret etti. Çocuğun sağlık durumuna ilişkin bilgi alan Erdoğan, daha sonra hastaneden ayrıldı. Erdoğan, “Bu yavrumuza Rabbim şifalar versin. İnşallah doktorlarımızın da müdahalesiyle şifasını bulur” dedi.

 

 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı
Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı

Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür