• $32,3199
  • 35,1314
  • 2292.36
  • 9056.23
27 Haziran 2021 Pazar 21:15 | Son Güncelleme:

CHP medyasında yalan rüzgarı... Film setine "cephanelik" dediler

CHP medyasında yalan rüzgarı... Film setine "cephanelik" dediler

Odatv yeni bir algı operasyonuna imza atarak, KADEM Vakfı'na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'ndan silahlar çıktığını iddia etti. Söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığı ve fotoğraftaki yerin dizi çekimi için kiralandığı ortaya çıktı.

Odatv yeni bir algı operasyonuna imza attı. Odatv'nin sosyal medya hesabından paylaşılan bir haberde, KADEM Vakfı'na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'ndan silahlar çıktığı iddia edildi. Söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığı ve fotoğraftaki yerin dizi çekimi için kiralandığı ortaya çıktı.

Odatv'nin Twitter hesabından, "KADEM Vakfı'na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'nun içinden taşındığı iddia edilen silahların fotoğraflarına Odatv ulaştı." şeklinde paylaşılan gönderinin altına bir kullanıcı haberin doğru olmadığı ifade ederek, "Fotoğraftakilerden biri benim, bir dizi çekimi için kiralanmış plastik silahlar ve yıllardır kullanılmayan eski bir kız yurdu burası. Fotoğraftakilerden biri benim, bir dizi çekimi için kiralanmış plastik silahlar ve yıllardır kullanılmayan eski bir kız yurdu burası." dedi.

Yapımcı ve yönetmen Ömer Sevinç ise Odatv'nin paylaştığı gönderinin altına şu yorumu yaptı:

"Türkiye'de habercilik bu işte. Film seti orası. Bizzat setinde çalışıyorum. Askeri danışmanlarımızın olduğu film seti üstelik. Gelip sorsaydınız anlatırdık ama işte.. ayrıca motorumun bagajı gözüküyor hemen siliyorsunuz fotoğrafı izinsiz çekim yapmışsınız."

KADEM'DEN AÇIKLAMA: HAYAL ÜRÜNÜ

Kadın ve Demokrasi Derneği'nden (KADEM) yapılan açıklamada, Odatv'deki bir haberde, "KADEM Vakfına ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'nun içinden taşındığı iddia edilen silahların fotoğraflarına Oda TV ulaştı" ifadelerine yer verildiği aktarıldı.

Haberin "hayal ürünü" olmanın ötesinde her yönüyle KADEM'i itibarsızlaştırma çabasından ibaret olduğu belirtilen açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

"Söz konusu silahlar gerçek olmayıp TRT tarafından çekilen ve terör örgütü FETÖ'yü anlatan bir belgesel için kullanılan imitasyon çekim aksesuarlarıdır. Pandemi nedeniyle bir yıldan uzun süredir öğrenci bulunmayan binaya 'kız öğrenciler girip çıkarken silah taşındığı', 'durumu gören öğrencilerin şoke olduğu' gibi yalanlarla servis edilen haber, hayal ürünü olmanın ötesinde her yönüyle KADEM'i itibarsızlaştırma çabasından ibarettir. Objektif habercilikten dem vuranların habercilik ahlakını da net bir şekilde ortaya çıkarmıştır. Emniyet birimlerinin bilgisi ile mahalle sakinlerinin gözü önünde tamamlanan çekimlerde kullanılan set malzemelerinin taşınma görüntüsünü 'gizli bir silahlanma hareketi' gibi göstermek akıl ve mantık dışıdır."

Yurt binasının pandemi nedeniyle kapalı olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Her türlü iletişim kanalı açık bulunan KADEM'i değil, pandemi ve tadilat nedeniyle kapalı bulunan yurdu, üstelik kısıtlamaların sürdüğü Pazar günü arayıp ulaşamadıklarını söylemek de habercilik değildir. Yapılan, siyasi ajandası bulunan bir algı operasyonudur. Sözde haberi kaleme alıp yayınlayarak KADEM'i itibarsızlaştırma çabası içine girenlerle hukuk önünde hesaplaşacağımızı ilan ediyoruz." denildi.

TÜRGEV YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALTUN: AMAÇLARI "KİTLE HİSTERİSİ" YARATMAK

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Odatv'nin algı operasyonuna tepki gösterdi.

Altun, paylaşımında "Durmadan yalan haber yaparak yaşam tarzı korkusu enjekte ettikleri bir kitle var. O kitleye konuşuyorlar. Amaçları "kitle histerisi" yaratmak. İnsanların akıl, ruh sağlıkları, iyilik halleri zerrece umurlarında değil. Yalan terörizmi ile silahlı terörizm arasında fark yok." ifadelerini kullandı.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN ESPRİLİ GÖNDERME

BAYKAR Teknik Müdür Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Odatv'nin algı operasyonuna esprili bir gönderme yaptı.

TRT'DEN BASIN AÇIKLAMASI

TRT'den Odatv internet sitesinde Caner Taşpınar imzası ile çıkan algı operasyonuna ilişkin açıklama yayımlandı.

TRT'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Odatv internet sitesinde Caner Taşpınar imzası ile bugün "Öğrenci yurdundan çıkan silahlar" başlıklı bir haber yayınlanmıştır.

KADEM tarafından yapılan kamuoyu açıklamasında da belirtildiği gibi, TRT için yapılmakta olan FETÖ'nün mahrem yapılanmasını, TSK'ya sızma faaliyetlerini ve örgütsel şemasını itirafçıların beyanları ile anlatan; kamuoyunda örgütün mahrem yapılanması hakkında farkındalığı artıracak olan bir dokü-drama çekimi gerçekleştirilmektedir.

İtirafçıların yüzleri açık şekilde verdikleri beyanlara dayanan 'Mahrem' isimli belgesel, bu anlamda bir ilk olacaktır.

Bu özel yapım için 159 ayrı mekanda çekimler yapılmıştır. Bu mekanlardan birisi de, belgeselin birçok iç mekan ihtiyacını karşılayacak şekilde sanat ekibi tarafından dekore edilen Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'dur.

Bahsi geçen haberde yer verilen fotoğraftaki silahlar, bu çekimlerde kullanılan imitasyon silahlardır. Gerçek silah değildir. Sadece bir film setinin aksesuarlarıdır. Çekimler sonrasında set eşyalarının taşınması esnasında çekilen fotoğraflar üzerinden FETÖ'cü hainlerin ekmeğine yağ sürecek şekilde algı oluşturmak, gazetecilik etiğine sığmayan bir davranıştır.

Bir film seti olduğu ilk bakışta anlaşılan ve önünde TRT logosu olan bir kamyonun bulunduğu yerde art niyetli olarak sadece bir kareyi alıp bunun üzerinden aksesuarların gerçek olup olmadığını uzman olduğu söylenen bazı kişilere yorumlatmak ve buradan bir algı oluşturmak kumpas davalarını hatırlatan bir FETÖ taktiğidir. Ne trajiktir ki bu taktik, FETÖ'nün "MAHREM" yüzünü ortaya çıkaracak olan bir belgesele denk gelmiştir.

Bu vesile ile halkımızı, 15 Temmuz Haftası'ndan itibaren TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan MAHREM adlı 6 bölümlük belgeselimizi izlemeye davet eder, kamuoyu ile saygıyla paylaşırız."

Kılıçdaroğlu'nun "Katar" takıntısına iyi gelecek rakamlar... En fazla yabancı yatırım Avrupa'dan

Kılıçdaroğlu'nun 'Shutterstock' sevdası... "Kendi gençleri nerede?"

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'